Titánok harca, avagy ki emeli magasba a Premier League trófeáját

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Tamás Adam

A 2018/2019-es bajnoki szezon után újra kiélezett harcot vív egymással a Manchester City és a Liverpool. A végelszámolásnál akkor végül egy pont döntött Pep Guardioláék javára. Most a 32. forduló előtt szintén egy pont a City előnye, de a hazai pálya és a „Citizens” szurkolóinak buzdítása további motivációt szolgáltat Kevin De Bruynéék számára. Azért Jürgen Kloppékat sem kell félteni, sorozatban tíz meccset nyertek a bajnokságban, ráadásul csak két gólt kaptak ezidő alatt. Egy biztos, a vasárnapi (április 10.) találkozó végkifejlete kulcsfontosságú szerepet fog betölteni kettejük küzdelmében.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg a futball világából.
Facebook és Instagram

A klubok szemei előtt a legértékesebb trófeák megszerzése lebeg

A szezon legmeghatározóbb szakaszába lép a Premier League versenykiírása, amiből nyolc forduló van még hátra. Az egyik legjobban várt összecsapáson a tabella első helyezettje fogadja a másodikat az Etihad Stadionban. Ezt az eseményt nem csak a helyszínen, hanem az egész világon rengetegen fogják élőben követni. Éppen ez a két csapat uralja a bajnokságot az elmúlt négy évben, a City háromszor szerezte meg a bajnoki címet, a Liverpool pedig 2019/2020-ban örülhetett.

A legutóbbi egymás elleni találkozó alkalmával mindkét csapat megmutatta klasszis tudását az Anfielden. A Liverpool kétszer is megszerezte a vezetést Sadio Mane és Mohamed Salah révén, de a Citynek mindkét alkalommal volt válasza Foden és De Bruyne góljainak köszönhetően. Ők négyen egész biztosan komoly szerepet fognak vasárnap is betölteni. Ahogy Guardiola, úgy Klopp is jobbnál jobb játékosok közül válogathat a kezdő tizenegy kijelölésekor: hazai oldalon Sterling, Bernardo Silva vagy Mahrez, vendég oldalon Firmino, Jota vagy Luis Díaz vár bevetésre. De nem elég csak a támadásra gondolni, pályára lép a brazil válogatott két legjobb kapusa, Ederson és Alisson is.

Kupasorozatok bűvöletében

A City és a Liverpool továbbra is küzdenek a hazai és az európai kupaporondon egyaránt. Kevin De Bruyne második félidei találata elég volt ahhoz, hogy a City 1-0 arányban legyőzze az Atletico Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágón viszont nem vár könnyű feladat a Kékekre. A Vörösök másrészt kétgólos előnyre tettek szert a Benfica otthonában, így fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat. A visszavágók után a csapatok újra egymás ellen lépnek pályára az FA-kupa elődöntőjének keretein belül.

Forrás: thefa.com

Készülj a következő szezonra és ajándékozd meg szeretteidet FociTour ajándékutalvánnyal!Bővebben az ajándékutalványról.

A csapatok hátralévő mérkőzéseinek menetrendje a Premier League-ben:

Manchester City:

04.10. Liverpool (o)

04.20. Brighton (o)

04.23. Watford (o)

04.30. Leeds (i)

05.08. Newcastle (o)

05.15. West Ham (i)

05.22. Aston Villa (o)

Nincs időpont Wolverhampton (i)

Liverpool:

04.10. Manchester City (i)

04.19. Manchester United (o)

04.24. Everton (o)

04.30. Newcastle (i)

05.07. Tottenham (o)

05.10. Aston Villa (i)

05.15. Southampton (i)

05.22. Wolverhampton (o)