FAQ

Mit fedez az utazás ára?

A komplett repülőút ára a következőket tartalmazza: retúr repülőjegyet illetékekkel együtt, elszállásolást legalább 1 éjszakára 3* szállodában (igények és szükség szerint több éjszakára), alapkategóriás belépőt (a stadion szabadon választott területére, leggyakrabban a kapu mögé), és a magyarul beszélő kísérők szolgálati költségét.

Mit fedez a belépő ára?

Az ár fedezi az alapkategóriás önálló belépőjegyet a stadion bármelyik részén elérhetőség szerint, leggyakrabban a kapu mögé. A szabadon választott helyre szóló belépőjegy kérésre és pótdíj ellenében szintén elérhető (a pótdíj összege bizonyos esetekben az e-mailben küldött árlistában is megtalálható). A pótdíj mértéke mindig az adott mérkőzés fontosságától és népszerűségétől függ.

Milyen belépőjegyet tartalmaz az utazás ára?

Az utazás mindig az alapkategóriás belépőjegyet tartalmazza. A konkrét mérkőzés elérhetőségétől függően a belépőjegy a stadion bármelyik részére szólhat, leggyakrabban a kapu mögé. A magasabb kategóriákba tartozó, szabadon választott belépőjegyet pótdíj ellenében tudjuk biztosítani, amely árát kérésre küldjük külön árajánlatban, az egyedi igények pontosítását követően. A pótdíj mértéke mindig az adott mérkőzés fontosságától és népszerűségétől függ. A kínálatban elérhető kategóriák listája mindig az adott utazásnál van feltüntetve.

Miért változik a weboldalon az utazás ára?

Az ár főként a repülőjegy árának alakulásától függ, amely naponta vagy akár óránként is változhat. A repülőjegyek ráadásul az út közeledtével folyamatosan drágulnak, ezért ajánlatos a utazást minél előbb lefoglalni.

Miért különbözik az utazás weboldalon található ára az árajánlatban feltüntetettől?

A weboldalon az utazások lehető legalacsonyabb ára van feltüntetve. Igyekszünk, hogy ez az összeg a lehető legpontosabb legyen, a végleges árat viszont sok egyéb tényező is befolyásolja (a fel- és leszállás időpontja és helye, a repülőjegy, az elszállásolás, valamint a belépőjegy kategóriája, stb.), amelyeket az ügyfél konkrét igényei határoznak meg. Minden ajánlatot külön kiértékelünk, hogy eleget tegyünk minden megrendelőnek.

Meddig érvényes a weboldalon feltüntetett ár?

Ezt nem lehet pontosan meghatározni. Az árak a repülőjegy, a szállás, a belépőjegy árától, valamint az ügyfél igényeitől függően változnak.

Mikor jelentkezzek az utazásra?

A sporteseményeknél általában nem léteznek népszerű “last minute” ajánlatok, azaz utolsó percben való megrendelés. Pont fordítva, minél korábban rendeli meg az utazást, annál alacsonyabb lesz a végső ár. A legkedvezőbb árakat a lehető legkorábbi foglalással és befizetéssel biztosíthatja. Ideális esetben akár hónapokkal előre. A nevezetes és keresett mérkőzésekre a jegyek már jóval előtte elfogynak. Sokkal nehezebb és drágább egy ügyfél igényeit kielégíteni napokkal a mérkőzés vagy kupa kezdete előtt.

Hogyan jelentkezhetek a utazásra?

A legegyszerűbb és legjobb megoldás a foglalási űrlap kitöltése (nem jelent késöbb kötelező foglalást) az adott utazás esetében vagy az e-mailben történő foglalás az info@focitour.hu címen. Telefonon is elérthet bennünket a “Kapcsolat” menüpontban található telefonszámon.

Mit kell megadni a foglalási űrlapon?

Legjobb az igénynek megfelelő, lehető legtöbb adatot feltüntetni, hogy a lehető legpontosabb ajánlatot készíthessünk el az Ön számára. A legfontosabb a kiutazás és visszaérkezés helye és dátuma, a résztvevők létszáma, az eltölteni kívánt éjszakák száma, a szálloda kategóriája, valamint a belépők kategóriája.

Mi történik a foglalási űrlap elküldését követően?

Legkésőbb 24 órán belül (általában sokkal hamarabb) felveszi Önnel a kapcsolatot kollégánk e-mailben vagy telefonon. Amennyiben megadott minden szükséges adatot, küldjük is az alapszintű utazás árajánlatát.

Az árajánlatban szereplő ár végleges?

Igen, az árajánlatban küldött ajánlat a végleges árat tartalmazza és semmilyen további rejtett illetéket nem tartalmaz.

Mennyi ideig érvényes az árajánlatban szereplő utazás ára?

Az utazás árát az adott napra tudjuk garantálni. Mivel a repülőjegyek, szállodák és belépőjegyek ára a megrendelést követő napokban változhat, későbbi fizetés esetén az árat kérésére újra ellenőrizzük.

Mit a teendő, ha komolyan érdekel az árajánlatban szereplő út?

Amennyiben valóban érdekli az utazás, mihamarabb szükségünk van a megrendelő számlázási adataira a számla kiállításához. Ezek magánszemély esetén a teljes név és lakcím, jogi személy esetén pedig a cég számlázási adatai. Az adatok beküldését követően azonnal küldjük a számlát e-mailben.

Mennyi időm van a számla kifizetésére?

A számlát érdemes lehetőleg mihamarabb, ideális esetben még a számla kiállításának napján kifizetni. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy az utazás értéke időközben megváltozik és új árajánlatot és számlát kell készítenünk.

Milyen módon tudom a számlát kiegyenlíteni?

A számlát az irodánkban személyesen készpénzben vagy banki átutalással tudja kifizetni.

Tudok bankkártyával is fizetni?

Bankkártyával fizetni jelenleg nem lehetséges.

Mikor és hogyan kapom meg az úthoz szükséges utasításokat?

Az utazással kapcsolatos részletes tájékoztatót 7-10 nappal az indulás előtt küldjük e-mailben. Természetesen bármikor rendelkezésére állunk e-mailben vagy telefonon és válaszolunk esetleges kérdésire.

Mikor és hogyan kapom meg a repülőjegyet és az utazáshoz szükséges papírokat?

A repülőjegyeket vagy elektronikus formában küldjük e-mailben vagy személyesen adjuk át a repülőtéren. Ez az adott úttól, úticéltól és repülőtársaságtól függ. Az összes többi okmányt szintén e-mailben vagy a repülőtéri személyes találkozáskor adjuk át.

Milyen okmányokra van szükségem?

Mérkőzéseinket többnyire az európai unió országaiba rendezzük (Anglia, Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország), így elég a személyazonnosági igazolvány. Az útlevél csak a nem EU országokba szükséges.

Mikor és hol kapom meg a belépőjegyet?

Ez mindig az adott mérkőzéstől és úttól függ. Legtöbbször kiküldött munkatársunk adja át a megérkezést követően vagy a szálloda recepcióján egy névre szóló borítékban várja majd Önt. Ez egy jólbevált és kellően biztonságos módszernek bizonyult. Egyes esetekben a belépőjegyek irodánkban vehetők át, néhány nappal a mérkőzés előtt. Sajnos többnyire nem tudjuk a jegyeket postán vagy futárral kézbesíteni, ugyanis a klubok legtöbbször csak pár nappal a mérkőzés előtt bocsájtják azokat rendelkezésünkre.

A kirándulásra hárman, öten megyünk, páratlan számban. Gond ez az elszállásolásnál?

A kirándulás árát mindig kétágyas szobára kalkuláljuk. A szállást bármennyi személy számára biztositjuk. Számolni kell viszont azzal, hogy a szállodák többsége, melyeket igénybe veszünk, standard kétágyas szobákkal rendelkezik. Természetesen igyekszünk bebiztosítani a háromágyas szobát, ha ez lehetséges.

Milyen iratokra van szükségem?

Mérkőzéseinket többnyire az Európai Unió országaiba szervezzük (Anglia, Spanyolország, Németország, Olaszország, Franciaország), így elég egy személyazonossági igazolvány. Az útlevél csak az EU-n kívül eső országokba szükséges.

Az útra egyedül megyek, lehetséges az elszállásolás egyágyas szobában is?

Az utazás árát mindig kétágyas szobára kalkuláljuk. Pótdíj ellenében biztosítani tudunk egyágyas szobát vagy esetleg megegyezés alapján egy másik ügyféllel egy kétágyas szobában szállásoljuk el, aki szintén egyedül vagy egy páratlan számú társasággal utazik. Felhívjuk figyelmét, hogy nem vállalunk felelősséget a szobatárs viselkedéséért, higiéniai szokásaiért és nézeteiért.

Az útra hárman, öten (vagy más páratlan számban) megyünk. Gond lehet ez az elszállásolásnál?

Az utazás árát mindig kétágyas szobára kalkuláljuk, de a szállást bármennyi személy számára biztosítani tudjuk. Számolni kell viszont azzal, hogy a szerződött szállodák többsége standard kétágyas szobákkal rendelkezik. Természetesen igyekszünk biztosítani háromágyas szobát, amennyiben ez lehetséges.

Melyik reptérről indulunk?

Legtöbbször Budapestről repülünk, de gyakran indulunk Bécsből, Prágából, Brnoból, Kassáról és Pozsonyból is. Ez mindig az adott utazástól, illetve a választott úticéltól függ (hogy mely reptérről hova indítanak járatokat az egyes repülőtársaságok).

A város melyik részén található a szálloda?

Egy adott városban több hotellel állunk kapcsolatban. Alapesetben 3* szállodákat ajánlunk, amelyek kitűnő elérhetőséggel rendelkeznek a városközpontba és a stadionhoz egyaránt és közel vannak a metrómegállókhoz vagy egyéb tömegközlekedési eszközökhöz.

Mi a helyzet az étkezéssel?

Az étkezést legtöbbször az ügyfél önmaga intézi. Kérésére biztosítani tudunk reggelit és/vagy vacsorát a szállodában vagy az elképzeléseinek megfelelő éttermeket ajánlani a környéken. Amennyiben igényel reggelit is, jelezze nekünk előre a foglalás során!

Mennyi zsebpénzt vigyek az útra? Készpénzben vagy kártyával fizessek?

A zsebpénz mennyisége minden ügyfélnél egyéni. Ez függ az ügyfél lehetőségeitől, ízlésétől és megszokott életszínvonalától. Az esetek többségében lehet fizetni kártyával, de ajánljuk, hogy készpénzt is vigyen magával, például a stadiononban vásárolt frissítők végett.

Mit vihetek és mit nem vihetek be a stadionba?

A stadionba ajánlatos csak a legfontosabb dolgokat vinni, mint a pénztárca, személyes iratok és természetesen a belépőjegy. Mindig és mindenhol engedélyezett a megszokott méretű fényképezőgép. Csak a nagy objektívvel rendelkező gépeket nem lehet bevinni. A stadionok többségére egy kis kézitáska vagy hátizsák is bevihető. A belépéskor mindenki egyéni vizsgálaton esik át. A szervezők kérhetik, hogy mutassa meg a táskája tartalmát is.

Mikor menjek a stadionba?

Ajánljuk, hogy egy órával a mérkőzés előtt jelenjen meg a stadionnál. A stadion kapuit általában már 2 órával a mérkőzés megkezdése előtt kinyitják. Az ügyféltől függ, hogy a mérkőzés előtt mennyi időt akar eltölteni a stadionban. A hazai drukkerek többnyire csak a mérkőzés előtti utolsó percekben érkeznek meg, így elkerülheti az esetleges hosszas sorban állást.

Hogyan jutok el a stadionba?

A legegyszerűbb és legjobb megoldás általában a metró. Az általunk rendezett mérkőzésekre többnyire metróval gyorsan és kényelmesen el tud jutni a város bármelyik pontjából. Számolni kell viszont azzal, hogy a mérkőzés előtti és utáni időszakban a metró megtelik és az utazás így több időt vehet igénybe. A stadionba vezető utat mindig elmagyarázzuk az út előtt vagy munkatársunk segít Önnek a helyszínen.

Hol fogok ülni?

Minden mérkőzésre párosával tudunk egymás mellé szóló belépőket garantálni, úgynevezett „ikreket“. Nagyobb társaság esetén igyekszünk mindig bebiztosítani az egymás melletti helyeket, de ez nem minden mérkőzésen lehetséges. Ha az ügyfél három (öt, hét vagy bármely nagyobb páratlan számú) jegyet igényel, ez esetben az egymás melletti helyeket pótdíj ellenében tudjuk biztosítani.

Meg lehet nézni a stadiont?

A stadion látogatása azokon a napokon lehetséges, amikor nincs mérkőzés. A látogatásra a jegyet előre meg tudja tőlünk rendelni vagy megvásárolhatja a helyszínen is.

Miből áll az utazás programja?

A program többnyire egyéni. Az út legfontosabb része természetesen maga a mérkőzés. Ezen kívül viszont az ügyfél szabadon tervezheti meg programját saját érdeklődése és igényei szerint. A városnézésen kívül más sport és kulturális rendezvényen vehet részt, esetleg megkóstolhatja a helyi specialitásokat.

Munkatársuk elkísér az egész utazás idejére?

Munkatársunk együtt repül a csoporttal vagy a célállomás repülőterén várja a csoportot, esetleg a szállodában. Ez mindig a konkrét mérkőzéstől, utazástól és helyszíntől függ. Munkatársunk segít, hogy gond nélkül eltaláljon a repülőtérről a szállodába, segít az elszállásolásnál, átadja a belépőjegyeket, alapszintű információt nyújt a városról, valamint a stadionra vezető útról. Igény esetén városnézést is szervez, minőségi éttermeket ajánl vagy más érdekes tippeket adhat.

Az egész út ideje alatt munkatársukhoz vagyok kötve, hozzá kell igazodnom?

Egyáltalán nem. Ügyfeleink teljesen szabadon töltik idejüket, munkatársunk szolgálatát pedig szükség szerint veszik igénybe megegyezés vagy egyedi igények szerint a legszükségesebb esetekben.

Kell biztosítást kötnöm az út előtt?

Az utazás alapszintű ára nem tartalmazza a biztosítást. Ajánljuk viszont igénybe venni exkluzív komplex utazási biztositásunkat, melynek ára 800 Ft/nap/fő. Ennek legfőbb előnye, hogy az utazás esetleges lemondása esetén az ár 90%-át vissza tudjuk téríteni. A biztosítás speciálisan futballmérkőzésekre van szabva.

Más időpontban szeretnék el- vagy visszautazni, mint az oldalon feltüntetett időpont. Lehetséges?

Az utazásnál feltüntetett dátumok nem minden esetben véglegesek. Az oda- és visszaút időpontját szívesen módosítjuk egyedi igényei és elképzelései szerint. Az egyetlen szempont, hogy biztosan elérje a mérkőzés.

Olyan mérkőzésre szeretnék menni, amely nem található a kínálatban. Tudnak segíteni nekem?

Bármilyen mérkőzés vagy más sport- vagy kulturális esemény megszervezésében segítünk bárhol a világon, igényei és elképzelései szerint.

Ajándékozni szeretném a belépőket. Lehetséges ajándékutalvány megvásárlása is?

Az ajánlatunkban található minden utazást megrendelhet ajándékutalványként, legyen az akár születésnapra vagy házassági évfordulóra, valentin napra, diploma átadóra, családnak, ifjú házaspárnak, fontos ügyfélnek vagy üzleti partnernek szánt ajándék. Saját csapatát élőben látni és átélni az egyedi focihangulatot egy teltházas stadionban minden szurkoló álma. Az ajándékutalványokat testre szabjuk. Amennyiben nem kíván konkrét mérkőzést kiválasztani, ajándékozhat utalványt bármilyen értékben. Az ajándékutalvány minőségi papírból és dizájnnal készül, a szöveget pedig igényei szerint írjuk rá.

Van esetleg katalógusuk a tervezett utazásokkal, amelyet el tudnak nekem küldeni?

Természetesen, tudunk küldeni katalógust is. Kérés szerint postázzuk vagy megtekintheti partner ügynökségeinknél, utazási irodáinknál. A teljes kínálatot és az aktuálisa árakat viszont csak weboldalunkon találja.