Labdarúgó-világbajnokság 2022 Katar – utazás az elődöntőre

Szeretné a helyszínen megtekinteni mindkét elődöntő mérkőzést? Utazzon Katarba a FociTour segítségével, és kövesse velünk a világbajnoki döntőért folyó küzdelmet.

ÉRDEKESSÉG: Ez az első világbajnokság, amelyre az arab világban kerül sor, és egyben az első, amelyet a téli hónapokban rendeznek.
MIÉRT LÁTOGASSON EL A HELYSZÍNRE: A labdarúgó-világbajnokság a világ legnézettebb sporteseményei közé tartozik, és minden rajongó álma, hogy élőben is részt vegyen rajta. Nem mindennapi lehetőség élőben látni a torna négy legjobb nemzeti csapatát, ahogy megküzdenek a döntőbe jutásért.
AJÁNLJUK: Rendhagyó futballélmények gyűjtőinek, labdarúgás fanatikusainak

Utazási ajánlatunk a következőket tartalmazza:

 • REPÜLŐJEGYET
  • megfelelő csatlakozások: Budapest – Doha
   *reptéri transzfert felár ellenében biztosítunk
 • SZÁLLÁST
  • 3 éjszaka 4* szállodában kitűnő fekvéssel
   *magasabb kategóriát felár ellenében biztosítunk 
 • KÉT MÉRKŐZÉS MEGTEKINTÉSE
  • Az 1. elődöntő mérkőzés tervezett kezdőrúgása december 13-án, kedden 22:00-kor lesz.
  • A 2. elődöntő mérkőzés tervezett kezdőrúgása december 14-án, szerdán 22:00-kor lesz.
 • GARANCIÁT
  • 2 vagy több személyre történő megrendelés esetén garantáljuk az egymás melletti ülőhelyet az alábbi módon
  • Miért a Focitour.hu? Olvassa el ügyfeleink véleményét
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT
  • a mérkőzés előtt részletes információkat küldünk, beleértve az aktuális stadionlátogatási feltételeket, hogy stresszmentesen élvezhesse a mérkőzést
  • kérdés esetében állunk rendelkezésre- lépjen velünk kapcsolatba

Mi következik a független ajánlatkérés kitöltése után? Az ajánlatkérés után e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot és részletes információkat küldünk az utazás és szálláshely módjáról, a mérkőzések megtekintésével kapcsolatban, valamint a kiegészítő programokról egyaránt. Az ajánlatkérés nem egyenlő a megrendelés tényével, így nem jár fizetési kötelezettséggel.

AJÁNLOTT PROGRAM: 

1.NAP: Repülés Katarba. Érkezést követően check-in a szállodában (legkorábban 14:00-tól). Szabad program, ismerkedés a környékkel.

2.NAP: Javasoljuk az ingyenes látnivalókat (pl. Pearl Island, Souf Waqif történelmi piac, Iszlám Művészeti Múzeum). Később indulás Al Khor városába, majd az elődöntő első mérkőzésének megtekintése az Al Bayt stadionban.

3.NAP: Szívesen intézünk jegyeket a helyi látnivalókra (pl. sivatagi szafari, privát városnézés). Később indulás Lusailba, majd az elődöntő második mérkőzésének megtekintése a Lusail Iconic stadionban.

4.NAP: Kijelentkezés a szállodából, indulás a repülőtérre, hazaút.

MINIMÁLIS LÉTSZÁM A CSOPORTKÍSÉRő SZEMÉLYES RÉSZVÉTELÉHEZ: 10 FŐ

HA NEM JÖN ÖSSZE A 10 FŐS CSOPORT, AKKOR TÁVÚTRÓL BIZTOSÍTJUK AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT

Ha módosítani vagy hosszabbítani szeretné az utazási ajánlatot, vegye fel velünk a kapcsolatot.
A katari világbajnokság nem mindennapi torna lesz, ezért ügyfeleink igényeit egyénileg intézzük.

TIPPÜNK

 • Ajándékozza meg szeretteit – kérje egyedi ajándékutalványunkat!
 • Javasoljuk, hogy kösse meg kifejezetten fociutakra szóló utasbiztosításunkat, amely fedezi a COVID-19 betegség miatti útlemondást is
 • Több információra van szüksége? A leggyakoribb kérdésekre ITT találja a választ.

Vásároljon futballcipőket, mezeket és labdákat kedvezményesen a 11teamsports-tól. Keresse fel webáruházukat ezen a linken keresztül, vagy a vásárlás megerősítésekor adja meg a FOCITOUR akciós kódot

ÉLVEZZE A MÉRKŐZÉST, A TÖBBIT BÍZZA A FOCITOURRA!

 • minden nap követjük az utazási és esemény látogatásának lehetőségeit
 • speciális biztosításunk fedezetet nyújt a covid sztornó esetére is
 • ha a mérkőzést nem a tervek szerint rendezik meg (pandémia miatt nézők nélkül rendezik, vagy elhalasztják, esetleg törlik az eseményt), az összeg 100 %-át visszatérítjük voucher formájában

Az aktuális utazási feltételeket KATARBA ITT találja

Arról, hogy országonként milyen feltételekkel utazhat, a Konzuli Szolgálat honlapján kaphat bővebb tájékoztatást.

 

Csapatokról

Franciaország

A francia labdarúgó-válogatott Franciaország nemzeti csapata, amelyet az Francia Labdarúgó-szövetség (Franciául: Fédération Française de Football) irányít. Természetesen a Tricolore (Franciaország zászlaja) után a nemzeti válogatott tradicionális színei: a kék, a fehér és a vörös. Franciaország egyike volt annak a négy európai országnak, amely részt vett a legelső labdarúgó-világbajnokságon 1930-ban és egyike annak a nyolc nemzetnek, amelynek sikerült elhódítania a világbajnoki trófeát. A franciáknak ez hazai közönség előtt 1998-ban sikerült, ahol a döntőben Brazíliát győzték le 3–0 arányban. Az Európa-bajnokságon két alkalommal: 1984-ben Michel Platini és 2000-ben Zinédine Zidane vezérletével végeztek az első helyen. Miután 2001-ben a Konföderációs-kupát is sikerült elhódítaniuk, Argentínával egyetemben ők lettek az egyetlen nemzet, melynek sikerült megnyernie a FIFA által szervezett három legrangosabb sorozatot, A világbajnokságot, a konföderációs kupát és az olimpiát.

Portugália

Portugália először 1966-ban szerepelt világbajnokságon és akkor a harmadik helyen végzett. Mindmáig ez a világbajnokságokon elért legjobb eredménye. Azóta mindössze hat alkalommal sikerült kijutniuk (1986, 2002, 2006, 2010, 2014, 2018, 2022). Európa-bajnokságon először 1984-ben vett részt. Történetük legnagyobb sikerét 2016-ban érték el, amikor megnyerték az Európa-bajnokságot. Győzelmükkel részvételi jogot szereztek a 2017-es konföderációs kupára. Az UEFA Nemzetek Ligája első kiírását, a 2018–19-est megnyerték.