Szőrös tippelők – állatok, amelyek mérkőzések kimenetelét jósolták meg

Minden bizonnyal már megszokhattuk, hogy vannak olyan állatok, amelyek előre jelzik valamely mérkőzések eredményét, győztesét. A legtöbb ilyen állat főként a futball VB-k előtt bukkan fel. A menetrend már ismert: különféle finomságokkal teli tálakat helyeznek le eléjük, rajtuk a két csapat zászlajával, s el kell dönteni, hogy melyik tál a befutó. Ha valamelyikből választanak, az a csapat nyeri a mérkőzést…

Paul, a csodapolip

Alighanem a legismertebb állati “jós” Paul, a polip, aki a németországi Oberhausenben élt. A német válogatott kabalájaként 2008-ban és 2010-ben jósolta meg a csapat mérkőzésének eredményeit. Paul nem kevesebb, mint 85 százalékban megjósolta a németek összecsapásainak végkimenetelét. Paulnak azonban megvoltak a maga ellenségei is. Amikor megjósolta a németek Argentína elleni győzelmét a negyeddöntőben, egy argentin séf azzal fenyegette őt, hogy megöli, s a facebookon posztolt képet egy halott polipról. Helyesen tippelt, sőt még a következő mérkőzés kudarcát is megjósolta Spanyolország ellen. A németeknek a bronzérmet, a spanyoloknak a tornagyőzelmet “választotta”. Paul 2010. október 25-én, két éves korában hunyt el.

Ezt se hagyd ki: Állati betolakodók a gyepen

Nelly, az elefánt

Még nagyobb sikerre tett szert Nelly, az elefánt. Tippjei 90 százalékban beváltak. Hannoverben az volt a feladata, hogy különböző zászlókkal ellátott kapuba labdát lőjön be. Ahol a háló megrezdült, az a csapat győzött. Három különböző bajnokságon – akár férfi, akár női – 33 mérkőzésből 30-at megtippelt.

Predictaroo, az ausztrál kenguru

Az ugráló kis szőrös energiabomba Predictaroo the Kangaroo a twitter oldalán választott a győztes tálak közül: a focin kívül rögbieredményeket is előszeretettel tippelt meg.

Shaheen, a teve

Shaheen, a dubai teve a 2014-es VB ügyeletes tippelője volt. Az elején viszonylag nem voltak sikeres jóslatai, de az egyenes kieséses szakaszban egyre jobb tendenciát mutatott. Lökéssel vagy harapással választotta ki a számára szimpatikus zászlót.

Big Head, a brazil teki

A 32 éves teknős hazája nagy kedvence lett, miután a 2014-es VB-n a brazil zászlóhoz kötődő halakat részesítette előnyben.

Tik, az oroszlánfóka

A hét éves, Thaiföldön élő oroszlánfóka szintén nemzetközi mérkőzések tippelésére specializálódott. Tik a meccs résztvevőinek színeivel ellátott labdákat kapja el, majd egy kosárba helyezi őket, amelyek fölött letakarva találhatóak az eredmények. Minden tipp bevált neki, s hogy mi a taktikája? Nincs rá magyarázat.

Funtík, a disznó

A 2012-es EB jósa nem volt más, mint az ukrán sertés. A csaknem 400 kilós jószág szintén tálakból választhatott, s az EB alatt kiváltságos helye volt Kyjev központjában.


FOTO: screenshot/YouTube