Slágerek, melyek az angol stadionokban csendülnek fel : Sweet Caroline

Olvasási idő: 2 perc + 2 videó

Anglia az ügyfeleink legnépszerűbb úti célja. Nem csak a focisták által nyújtott teljesítmény miatt, hanem a lelátói kultúra is nagy szerepet játszik benne. 

A futball bölcsőjében több ikonikus sláger is elhangzott már. Ebben a cikk-sorozatunkban bemutatjuk a leghíresebbek eredetét. Az első részt ITT olvashatja, hallgathatja meg.

A SWEET CAROLINE TÖRTÉNETE

Ezt a dalt Neil Diamond amerikai énekes szerezte 1969-ben feleségének, Marciának, de az ő neve nem illett bele a szövegbe. Neil azonban a magazinban látott egy fotót Caroline Kennedyről, az elnök lányáról, és egyértelmű vált számára a dal címe. Fogalma sem volt, milyen focislágert hozott össze.

Eközben dalát Elvis Presley és David Hasselhof is előadta. Azonban az egész siker story a Boston Red Sox baseballcsapattal kezdődött, amely lejátszotta a Sweet Caroline dalt a meccs közben egyik játékosának, akinek éppen akkor született egy lánya. A lányát természetesen Caroline-nak hívták. Azóta is minden meccsen felcsendül a dal, hogy szerencsét hozzon a csapatnak.

A SWEET CAROLINE ÉS A FOCI

Hogyan került azonban át ez a dal a szigetekre? Állítólag az Arsenal 2017-ben játszotta le először az FA-kupa elődöntőjében aratott győzelme után. Később az Aston Villa, Tyson Fury vagy az MMA-birkózó, Daren Till rajongói vették át.

Az angol labdarúgó-válogatott csak nemrég fonódott össze a dallal. Miután Anglia negyeddöntős győzelmet aratott a 2020-as Eb-n Németország felett, egy dj elkezdte játszani a Sweet Caroline-t a Wembleyben a rajongók hivatalos himnusza helyett, és elkezdődött az őrület.

A világ épp kezd kilábalni a másfél év elszigeteltségből a koronavírus miatt, amihez keresve sem találhatunk jobban passzoló dalszöveget:

TEXT

“Hands, touching hands
Reaching out, touching me, touching you
Sweet Caroline
Good times never seemed so good
I’ve been inclined to believe it never would

Kezek, érintő kezek
Elérték, hogy megérints, hogy megérintselek
Édes Caroline
Soha semmi nem volt még ilyen jó
Hajlamos voltam
Azt hinni, hogy nem is lesz
De most…

További érdekességek a foci és a sport világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

SZERETNE ÖN IS A LELÁTÓKON TELI TOROKBÓL ÉNEKELNI? FOCIS AJÁNLATAINKAT ITT TALÁLJA