Slágerek, melyek az angol stadionokban csendülnek fel : Chase The Sun

Olvasási idő: 2 perc + 3 videó

Anglia az ügyfeleink legnépszerűbb úti célja. Nem csak a focisták által nyújtott teljesítmény miatt, hanem a lelátói kultúra is nagy szerepet játszik benne. 

A futball bölcsőjében több ikonikus sláger is elhangzott már. Ebben a cikk-sorozatunkban bemutatjuk a leghíresebbek eredetét.

A CHASE THE SUN TÖRTÉNETE

A darts rabul ejtette a világot többek között annak a tökéletes hangulatnak köszönhetően, amelyet a rajongók teremtenek a helyszínen. Stadionnak vagy kocsmának kell inkább nevezni azt a helyet, ahol a dartsot játszák? Nem számít. A lényeg, hogy átéljük azt az energiát, ami körüllengi ezt a kocsmai játékból lett és a világon most nagy népszerűségnek örvendő sportot.

A Chase the sun az olasz Planet Funk elektronikus zenekar 2002-es dala, amely Ennio Moricone Alla Luce del giorno (A nap fényében) dallamán alapul.

TEXT

„I’m flying away

Running like the wind

As I chase the sun

Up spinning around

Circles in my mind

Sailing over ground“

„Elrepülök

Futok, mint a szél

Ahogy kergetem a napot

Fel, körbe-körbe

Körök az elmémben

Vitorláznak a föld felett „

A CHASE THE SUN ÉS A DARTS

A brit Sky sports tv-állomás 25 éve sugározza a dartsot, és ezt a dalt egyfajta himnuszának választotta a sportágnak, és azóta a reklámszünetekben játsszák a csarnokokban is. Annyira megkedvelték a rajongók, hogy mikor elkezdik énekelni, abban a pillanatban az egész terem felpattanik és ugrál.

A dal szerzői egészen addig nem tudtak erről a jelenségről, amíg a szigeteken való tartózkodásuk során véletlenül be nem kapcsolták a dartsot a tévéjükben. Amikor meglátták, hogy a rajongók megőrülnek a daluktól, nem hittek a szemüknek.

A darts eseményekre látogatók találékonysága végtelen. A legőrültebb jelmezekben jelennek meg. Állatnak, gyümölcsnek vagy akár zöldségnek és földönkívülinek öltöznek be.

A képzeletnek semmi sem szab gátat, egy kivétellel. Tilos a focis mez, ugyanis nem kizárt, hogy a szórakozás durvább eszmecserévé fajulna.

További érdekességek a foci és a sport világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

AJÁNLATAINK AZ EGYÉB SPORTOK KEDVELŐINEK

HA SZERETNÉ MEGTUDNI A SWEET CAROLINE DAL TÖRTÉNETÉT, AKKOR IDE KATTINTSON.