Merre menjünk a gyerekkel a nyári szünetben?

Nyári szünet. Az, amit a gyerek tíz hónapon keresztül vár, és amiről a szülőnek a fenti kérdés jut eszébe először.

Nem is olyan rég kezdődött el a nyári szünet, de biztos vannak páran, akik kifogyóban vannak már az ötletekkel. Számukra kedveskedünk néhány szuper ötlettel, amik méltó jutalmai lehetnek a jeles bizonyítványnak, a sok szép megtanult versnek, új földrajzi felfedezéseknek és elsajátított ismereteknek.

Nehéz kaliberek és a természet párbaja

Ha az Ön gyermekének a szobája falán is Cavanni vagy Müller poszterei lógnak, akkor bizonyára örülni fog egy Bayern München- PSG mérkőzésnek. A nyári barátságos meccset Klagenfurban játssza a német és francia csapat , és bizonyára emlékezetes élmény marad a gyereknek, ha élőben láthatja a kedvenc sztár-focistáját.

Klagenfurt remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak az év bármely szakában. A focimeccs előtt vagy után érdemes ellátogatni a Minimundusba, ahol világhírű építmények miniatűr másai tekinthetőek meg. A Minimundusban szó szerint körbe lehet járni a világot. A park csodaszép virágokkal, zöldellő fákkal, bokrokkal tarkított, ez év ezen időszakában gyönyörű atmoszférával rendelkezik. Az alkotók igazán remek munkát végeztek az egyetlen ausztriai miniatűr játékváros megtervezésekor.

Klagenfurt számos fényképész célpontja, hiszen egy igazi gyöngyszem Ausztriában. Az egyik legszebb óvárossal büszkélkedhet, amiért az Europa Nostra díjat is megkapta, nem is egyszer. Itt született többekközt Steffi Graf sportoló, Ingeborg Bachmann író, Udo Jurgens zeneszerző. Ha ide készül, el ne felejtse a fényképezőgépet is magával vinni.

Másik remek kikapcsolódási pont a gyerekekkel a Wörthersee tó, ahol meglehetősen nagy az esély arra, hogy néhány hírességbe is belefusson az ember. Nyáron nagyon közkedvelt célpont a vízi sportolók számára is.

Wörthersee Mandl-t se hagyják ki a látnivalók listájáról. A város egyik kabalájának számít, és úgy hírlik, ő alkotta meg a Würthersee tavat.

Ugyanezt a nevet viseli a város stadionja – Wörthersee Stadium.

Bajorország legjava

Ha van a családban egy igazi kis focirajongó, akkor nem kérdés, hogy a nyári szünetbe be kell iktatni legalább egy focimeccset.

Lepje meg családját egy vörös ördögök- bajorok mérkőzéssel a müncheni Allianz Arénában. Nemcsak Önnek, de a gyermeknek is hatalmas öröm lesz viszontlátni a pályán a futball bálványokat. Sőt, a jövő évi jeles bizonyítványhoz is meg lesz az újabb motiváció.

München számos szórakoztatási lehetőséget nyújt a focin túl is. Biztos nem kell sokáig győzködni a gyereket, hogy eljöjjön velünk a BMW múzeumba, ahol ki van állítva az összes eddigi BMW modell.

Ha eddig azt hitte, szafarira csak Afrikában keríthet sort, akkor van egy jó hírünk. Nem kell olyan messzire utazni, hogy vadon élő állatokat nézhessen testközelből, sőt néhány állatot megsimogatni is lehetőség van a München ZOO-ban, ami az állatok természetes élőhelyét igyekszik maximálisan tükrözni.

Mindezekután, ott van még az Olympiapark, ami az 1972-es olimpiai játékokra készült. Szintén érdemes ellátogatni ide.

A felnőttek számára, bár mondanunk sem kellene, de azért nem hagyjuk ki a sorból, kihagyhatatlan program a sörpince(ék) meglátogatása, a finom bajor sörök és étkek kóstolgatása.

Ajándékozzon felejthetetlen élményt gyermekének, hogy jól induljon a következő tanév! 

Ajánlatunk

Bayern München- Manchester United: München, augusztus 5.

Bayern München- PSG: Klagenfurt, július 21.