FRISSÍTETT: Koronavírus: információ a FociTour.hu utasai részére

A világban zajló aktuális történések a koronavírussal kapcsolatban minket sem kerülnek el. Hogyan befolyásolja a koronavírus az utazási terveinket? A leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolunk:

  1. Utazást vagy belépőjegyet vásárolt valamely mérkőzésre a FociTour.hu-tól? 

Küldetésünk, hogy felejthetetlen fociélményekre juttassuk el a labdarúgás szerelmeseit. A külföldi tartózkodás biztonsági és egészségügyi kérdéseiben a szakemberekre és kompetens hivatalokra támaszkodunk.

A több mint 30 főt számláló irodánk figyeli az aktuális híreket, a magyar és a nemzetközi szervezetek álláspontját a koronavírussal összefüggésben.

Országonként más-más a koronavírus megjelenése és a fertőzés terjedésének mértéke.

Általánosságban igaz:

a) Amíg a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem helyezi tilalom alá az érintett országba való kiutazást vagy az érintett országban felelős szervezet nem nyilvánítja lezártnak az országot, az Ön által rendelt szolgáltatásokat utazási irodánk biztosítja. 

b) ha megelőző jelleggel Ön dönt úgy, hogy nem szeretne résztvenni a megrendelt sporteseményen, az utazási irodánk Általános üzleti feltételei ( VIII. bek. A szerződéstől való elállás) szerint kell eljárni, amelyet a megrendeléskor elfogadott.

c) Ha a szóban forgó országot lezárják vagy az oda való kiutazásra tilalmat rendelnek el, akkor a FociTour.hu utazási iroda felveszi a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel és elindítja a visszatérítési eljárást

d) ha a mérkőzés szervezője bejelenti a mérkőzés törlését vagy a zártkapus meccset, akkor a FociTour.hu utazási iroda felveszi a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel és elindítja a visszatérítési eljárást
e) ha a közlekedési kapcsolat megszakad, lezárják a nemzetközi repülőtereket, akkor a FociTour.hu utazási iroda felveszi a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel és elindítja a visszatérítési eljárást
  1. Más utazási irodától rendelte meg a szolgáltatást?

Elsősorban bizonyosodjon meg róla, hogy a társaság, amelyel szerződést kötött, megfelel az utazási iroda üzemeltetésére vonatkozó törvényi előírásoknak és rendelkezik érvényes biztosítással az utazási iroda fizetésképtelenségének esetére. ( A FociTour.hu biztosítási dokumentumai itt olvashatóak)

Ha megbizonyosodott az előírások és a biztosítás meglétéről, az 1. pontban illusztráltaknak megfelelő felelősségteljes eljárást feltételezhet az utazási irodától.

A kötelező fizetésképtelenségre vonatkozó biztosításon túl a FociTour.hu utazási iroda rendelkezik speciális utasbiztosítással, mely kifejezetten sportutazásokra köthető, ajánljuk minden utasunknak, akik sportesemény iránt érdeklődnek.

A biztosítási fedezet kiterjed az egészségügyi problémákkal összefüggő klasszikus utazási költségeken túl az utazás lemondására is, és fedezetet nyújt a vészhelyzet esetén ( pl karantén) a külföldi tartózkodás során felmerülő kiadásokra.

  1. Hogyan járjunk el a jelenlegi helyzetben?

A betegség masszív megjelenése a médiákban több kérdést is felvet az emberek között, összegezzük a legfontosabbakat.

  • Mi a teendő? Próbáljunk meg higgadtak maradni, nem pánikolni és stresszelni, ugyanis ez ronthat az egészségügyi állapotunkon.
  • Hogyan védekezzünk a vírussal szemben? Rendszeres kézmosással, tüsszentéskor és köhögéskor egyszer használatos eldobható papírzsebkendőt használjunk, támogassuk az immunrendszerünket egészséges életmóddal, mozogjunk és étkezzünk egészségesen.
  • Van ok a megelőző jellegű nagybevásárlásra az alapvető szükségleteket biztosító termékekre? Nem. A bulvár a témából szenzációt csinál, a megbízható újságírás helyett az olcsó szenzációvadász cikkeket hozza le elsőként.

Hol találok megbízható információkat?

  • Konzuli Szolgálat honlapján
  • kezelőorvosánál  ( javasolt a telefonos kapcsolatfelvétel)