Vörös ördögök VS Öreg Hölgy, avagy Ronaldo visszatér az Old Traffordra

2018. október 23, a nap, melyet Cristiano Ronaldo már bizonyára izgatottan vár. A Juventus legújabb szerzeménye visszatér az Old Traffordra, ahol egykor csillag lett.

 A vörösök színeiben nyerte első Aranylabdáját

2003. augusztusát írtuk, mikor a Manchester United története legjobb vételét valósította meg. A Sporting Lisszabon 19 millió Euróért adta el a 18 éves portugál tehetséget, Cristiano Ronaldot. Az Old Trafford lett Ronaldo otthona a következő 6 évre. A madeira-i születésű focista palánta Sir Alex Ferguson nevelése alatt érett a világ egyik legjobb labdarúgójává.

A vörös ördög színeiben 292 meccset játszott, 118 pontos találata volt, és 9 díjat nyert ( megnyerte a Bajnokok Ligáját,  a FIFA-klub világbajnokságot, valamint háromszoros liga bajnok, egyszeres kupa- és kétszeres ligakupa-győztes lett. Az Angliában töltött idő alatt többször díjazták egyénileg, többek közt 2008-ban megkapta az első Aranylabdáját.

2009-ben otthagyta az angol csapatot a spanyol Real Madridért, aki abban az időben rekord nagyságú összeget, pontosan 94 millió Eurót fizetett az átigazolásért.

Érzelmes visszatérés

A Fehér Balettbe történő átlépéssel egy álom vált valóra Ronaldo számára. Az előző klubjához továbbra is mély érzések fűzték. Sir Alex Ferguson irányába dícsérő szavakkal fejezte ki magát, és a legendás skót menedzsert az ő futball édesapjának is nevezte.

Nyilvánvalóan ezért a vörös ördögök szurkolói kedves fogadtatásban részesítették az Old Traffordra való első visszatérésekor. A 2012/13 -as Bajnokok Ligája nyolcaddöntő kezdete előtt kitörő tapssal üdvözölték.

” Ez egy nagyon érzelmes pillanat volt számomra. Nem találok szavakat, amelyek leírnák, hogyan érzek. Csak egyet mondok- hihetetlen érzés. A szurkolók reakciója befolyásolta a játékomat, amely ebben a kettős játékban nem ment olyan jól, mint máskor. ” így lehetne fordítani Ronaldo szavait a mérkőzést követően, melyből a Real jött ki győztesen a két góljával ( az egyiket Spanyolországban, a másikat a United pályáján lőtte).

A tizenharmadik találkozó

A Manchester United és a Juventus eddig tizenkét tét mérkőzést játszott le egymás ellen. Mindkét csapat ötször aratott győzelmet, és két döntetlen született. A 20-szoros angol bajnok és a 34-szeres olasz liga győztes utoljára 2002/2003-ban találkoztak. Mindkét alkalommal a manchesteriek kerültek ki győztesen az összecsapásból.

Az idei BL őszi időszakában a következő két izgalmas mérkőzésen szurkolhatunk a két világhírű csapatnak. Október 23-án az Old Traffordon lesz a találkozó, november 7-én pedig a zebrák fogadják az ördögöket.

Különleges alkalom Pogba számára

Pogba számára is különleges lesz a két találkozó. Az újdonsült világbajnok 19 évesen ingyen ment el a Manchestertől a Juventusba, ahol 4 évet töltött. A francia középpályás számára ez az időszak meghatározó volt. Az Öreg Hölgy színeit 178 mérkőzésen viselte, amelyeken összesen 34 gólt szerzett és 46 gólpasszt adott. A United 2016 nyarán vásárolta őt vissza 105 millió Euróért, amely akkoriban a legdrágább átigazolás hírében állt.

Vajon melyik csapatnak lesz sikeresebb ez a Bajnokok Ligája?

Repülős utazás a Manchester United – Juventus mérkőzésre

Belépőjegyek a Manchester United – Juventus mérkőzésre