Végre elkezdődött a Bajnokok Ligája! – Nem is akárhogy!

Olvasási idő 3 perc

A héten végre megtörtént az, amire a legtöbb fociszurkoló már hetek óta várt: megkezdődött a Bajnokok Ligája 2021/2022-es csoportköre. Az első két nap hozott néhány meglepő eredményt.

Kedden a Young Boys-Manchester United mérkőzést a drukkerek zöme Cristiano Ronaldo visszatérése miatt várta. A világ egyik legjobbja góllal tért vissza az MU mezében a BL-be. Ez volt a portugál 135. találata a Bajnokok Ligájában, amivel természetesen vezeti az örökrangsort.

A 13. percben született találat után viszont csupán egy kapuralövése volt a vörösöknek, akik Wan-Bissakka kiállítása után nem is tudták megtartani előnyüket. A Ferencvárost is legyőző svájci bajnok okozta az első meglepetést azzal, hogy legyőzte az angol sztárklubot. A nagy kérdés, hogy az United remek keretéhez elég-e edzőként Ole Gunnar Solskjaer?

YoungBoys.BL.0914

Sokakat ültetett le a TV-képernyők elé kedden a Barcelona és a Bayern München párharca is. Itt viszont már sokkal kevesebb volt az izgalom. Bár mondható, hogy a bajorok mindhárom gólja szerencsés körülmények között született (megpattanó, kapufáról kipattanó), Müllerék végig fölényben futballoztak.

A katalánok ugyan vezettek veszélyes kontrákat, de a befejezéssel komoly gondok voltak, egyszer sem találták el Manuel Neuer kapuját A Barca drukkereinek úgy látszik egyre jobban meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy már nincsenek ott Európa legjobbjai között.

Lewandowski.BL.0914

A címvédő Chelsea, a magyar másodedzővel, Lőw Zsolttal a kispadon sikerrel indított, még ha sokan többet is vártak a londoniaktól a Zenit ellen.

Romelu Lukaku CR-hez hasonlóan góllal tért vissza angol színekben a BL-be. A különbség „csupán” annyi, hogy az ő találata elég volt a győzelemhez.

További érdekességek és nyereményjátékok a foci világából az Instagram oldalunkon: @FociTour.hu

Szerdán Lionel Messi először volt kezdő a PSG-ben. Az argentinnak ez volt a 150. mérkőzése a Bajnokok Ligájában. A párizsiak viszont hiába a hatszoros Aranylabdás, hiába mellett Neymar és MBappé, nem tudták legyőzni a Brugge csapatát.

A belgák ugyan hátrányba kerültek, de gyorsan egyenlítettek és nagyot küzdve pontot loptak a francia óriástól.

Ennek leginkább a csoport másik sztárja, a Manchester City örült. Ugyan Josep Guardiola játékosai még nem voltak csúcsformában, de amikor kellett megrázták magukat és végül 6:3-ra nyertek. Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt, Szoboszlai Dominik pedig csereként állt be.

Az angol bajnoknál Jack Grealish góllal és gólpasszal debütált a Bajnokok Ligájában. Az angol futballisták közül ez legutóbb még 2004-ben Wayne Rooneynak sikerült.

Grealish.BL.0915

Ugyan fordulatos meccsen győzte le a Liverpool a Milant és az Inter otthonában győzött a Real Madrid, az Ajax elefántcsontparti csatára ellopta a showt. Sebastien Haller négy góllal mutatkozott be a BL-ben.

Erre korábban csak a Milan és a holland futball legendája, Marco van Basten volt képes. Utóbbi a Göteborgot szomorította, míg most az Ajax a Sporting otthonában győzött végül 5:1-re.

A Bajnokok Ligája első meccsei hozták azt, amit elvárunk a sorozattól. Remek mérkőzések, kiemelkedő egyéni teljesítmények és néhány csalódást keltő szereplés. Ez utóbbi a garancia arra, hogy a következő játéknapon a nagyok még jobban odateszik majd magukat és ismét elsőrangú mérkőzéseket látunk majd. Folytatás szeptember 28-án. Mi már várjuk!

Sébastien Haller.BL.0915

FOCIS SZURKOLÓI TERMÉKEK ÉS AJÁNDÉKTÁRGYAK

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:

Manchester City-RB Leipzig 6-3 (3-1)
Gól: Aké (16.), Mukiele (28. – öngól), Mahrez (45+2. – 11-esből), Grealish (56.), Joao Cancelo (75.), Jesus (85.), illetve Nkunku (42., 51., 73.)
Piros lap: Angelino (79., Leipzig)

Club Brugge-Paris Saint-Germain 1-1 (1-1)
Gól: Vanaken (27.), illetve Herrera (16.)

B csoport:

Atlético Madrid-FC Porto 0-0
Piros lap: Mbemba (95., Porto)

Liverpool FC-AC Milan 3-2 (1-2)
Gól: Alexander-Arnold (9.), Salah (49.), Henderson (69.), illetve Rebic (42.), Diaz (44.)

C csoport:

Sporting CP-AFC Ajax 1-5 (1-3)
Gól: Paulinho (33.), illetve Haller (2., 9., 51., 63.), Berghuis (39.)

Besiktas-Borussia Dortmund 1-2 (0-2)
Gól: Montero (94.), illetve Bellingham (20.), Haaland (45+3.)

D csoport:

Internazionale-Real Madrid 0-1 (0-0)
Gól: Rodrygo (89.)

Sheriff Tiraspol-Sahtar Donyeck 2-0 (1-0)
Gól: Traore (16.), Yansane (62.)

E csoport:

FC Barcelona-Bayern München 0-3 (0-1)
Gól: Müller (33.), Lewandowski (56., 85.)

Dinamo Kijev-Benfica 0-0

F csoport:

Villarreal-Atalanta 2-2 (1-1)
Gól: Trigueros (39.), Danjuma (73.) illetve Freuler (6.), Gosens (83.)
Piros lap: Coquelin (84., Villarreal)

Young Boys-Manchester United 2-1 (0-1)
Gól: Ngalameu (66.), Siebatcheu (95.), illetve Ronaldo (13.)
Piros lap: Wan-Bissaka (35., Manchester United)

G csoport:

Lille OSC-VfL Wolfsburg 0-0
Piros lap: Brooks (63., Wolfsburg)

Sevilla-Salzburg 1-1 (1-1)
Gól: Rakitic (42., tizenegyesből), ill. Sucic (21., tizenegyesből)
Piros lap: en-Nesziri (50., Sevilla)

H csoport:

Chelsea-Zenit 1-0 (0-0)
Gól: Lukaku (69.)

Malmö FF-Juventus 0-3 (0-3)
Gól: Alex Sandro (23.), Dybala (45.), Morata (45+1.)

Összeállította: Elek Zoltán