Tippünk: Milánó – divat, művészet és foci

Lombardia ékessége a focin kívül számos lehetőséget biztosít egy tartalmas hétvégéhez. A város Olaszország gazdasági és kulturális központja, valamint a divat fővárosa. Unalomra ne is számítsanak, ha Milánóban járnak!

Idegenvezetőinkre nyugodtan lehet támaszkodni, érdekes programlehetőségekkel tudnak szolgálni, melyek között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Biztosan nem hiányozhat a listáról a világhírű Milánói dóm, mely szinte messziről világít, mint egy márványrengeteg. Ha már itt vannak, kár lenne nem felmenni egészen a dóm tetejébe, a teraszról ugyanis lenyűgöző panoráma tárul elénk az elegáns városra: a Dóm térre, II. Viktor Emánuel lovas szobrára, a királyi palotára és az érseki palotára.

Ha Ön a zene szerelmese, kötelező megálló a La Scala operaház, mely egyike a világ leghíresebb operaházainak. Már 1778 óta fogadja a komolyzene iránt érdeklődőket. Túlzás nélkül, a világ legnagyobb operacsillagait lehet látni a színpadán. Ha szerencséjük van, valamely közeli kávézóban is összefuthatnak velük.

Ha a műemlékek nem éppen a kedvére valók, vagy volt már szerencséje őket megnézni, akkor is tudunk kikapcsolódási opciókkal szolgálni. Partnere fogja leginkább értekelni a divat fővárosának gazdag kínálatát. Ajánljuk figyelmébe a II Vittorio Emanuele Galériát, ami a Dóm teret és a Scalat köti össze. Azon kívül, hogy exkluzív üzletek, világhírű divatmárkák találhatóak benne, gyönyörű építészeri remekmű, így néhány órát is könnyedén el lehet tölteni ott.

Ha már lejárta a lábát, és kicsit megpihenne, válassza valamelyik parkot, ahol új erőre kaphat. A leghíresebbek a Parco Sempione és a Parco Nord.

Aki szereti a pezsgő éjszakai életet, az a Naviglinél keresve sem találhatna jobb helyszínt a szórakozásra. Remek éttermek a hangulatos bárok sorakoznak a csatornák mentén.

Egy focikiránduláson mi másra is helyeződne a hangsúly, ha nem a San Siro stadionra, amely a város két híres csapatának is otthonául szolgál, és a focin kívül helyszínt ad egyéb eseményeknek is. Segítünk, merre találja a fanshopot, és abban is, hogy hol tud igazi olasz pizzát enni.

Tartsanak velünk Milánóba egy felejthetetlen hétvégére!