Stadionba be: új fizimiskát kap a Santiago Bernabéu Stadion

Mindenkinek van egy nagy álma. Futballfanatikusként sokaknak az a leghőbb vágya, hogy kedvenc külföldi csapatának stadionjába ellátogasson, s részese lehessen ott egy felejthetetlen futballélménynek.

A Real Madrid otthona egyike a legszebb és leghangulatosabb stadionoknak Európában. A városi forgatag közepén található Santiago Bernabéu Stadion különös külseje még annál is különösebb belsőt rejteget. A hatalmas és meredek lelátók hihetetlen atmoszférát teremtenek, ha megtelnek a sorok a Királyi Gárda drukkereivel. A nézők pedig a focivilág legnagyobb neveit láthatták és láthatják a gyepen: Di Stéfano, Puskás, majd később Raúl, Roberto Carlos, a brazil Ronaldo vagy Cristiano Ronaldo. Ha csak egyszer is átéli ezt valaki, rögtön megérti, hogy miért is akar minden kisfiú a Realban vagy a Barcában focizni. Minden egyes ott töltött momentum az érkezéstől a távozásig – a szurkolói himnuszok, rigmusok, gólok – felejthetetlenek, s ez olyan mint a “drog” – szükségünk van egy újabb alkalomra.

Legolcsóbb repülőút: Real Madrid – Betis novemberben

Florentino Pérez elnök nem bízhat semmit sem a véletlenre, s jól forgatja klubon belül a pénzt. 2014-ben csaknem 400 millió eurós banki kölcsönt hagytak jóvá arra a célra, hogy a stadiont újjáépítsék, rekonstruálják, s behúzható tetőt is kapjon. Felújítják a homlokzatot – az ikonikus saroktornyokat például eltakarja majd az acél épületváz. Emellett 360 fokos kivetítőt és egy új lelátórészt is kap, noha a befogadóképessége – amely jelenleg 81 044 néző – nem nő. Nagyobb és interaktívabb lesz a klubmúzeum is, valamint a stadion környékén jóval nagyobb teret kapnak a szurkolók, s a beléptetés is sokkal több helyen zajlik majd.

Florentino Pérez elmondta, a munkálatok legalább három és fél évig tartanak majd. „Az új Santiago Bernabéu lesz a világ legjobb stadionja: modern, kényelmes és biztonságos – szögezte le a Real Madrid elnöke. – Lehetővé teszi számunkra, hogy folyamatosan fejlődjünk, és segíteni fog abban, hogy a Real Madrid változatlanul versenyképes maradjon a nemzetközi labdarúgás bonyolult színterén. Ami a legfontosabb: a munkálatok nem befolyásolják a csapat hazai mérkőzéseit, hiszen a legnagyobb rekonstruálások a szezonon kívül történnek majd.”

Real Madrid meccs ajándékba: Ajándékkártya fociútra és belépőre

A Santiago Bernabéu Stadiont 1947-ben adták át, legutóbb az 1982-es világbajnokság előtt újították fel. Pérez elmondta: az ezredforduló óta több mint 250 millió eurót költöttek a stadionra. A felújítás után közel 150 millió eurót hozhat évente a konyhára az új komplexum. A Santiago Bernabéu továbbra sem veszít majd a varázsából, sokkal modernebb és futurisztikusabb lesz, a klubvezetőség pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a fővárosi gárda játékosai a lehető legszebb környezetben szórakoztassák a nagyérdemű közönséget.

A legnagyobb spanyol derbi: EL CLÁSICO Madridban