Rossi szerint könnyű csoportba kerültünk a Nemzetek Ligájában?

Olvasási idő: 2 perc

A magyar labdrúgó-válogatott bekerült a Nemzetek Ligája következő idényének legnehezebb csoportjába Olaszország, Anglia és Németország mellé.

Bár várható volt, hogy az A divízióba feljutott magyar csapatra nem várnak könnyű ellenfelek, úgy tűnik megkapta a legkeményebb válogatottakat.

„Mondhatjuk, hogy mindegyik kalapból a legerősebb csapattal kerültünk össze – mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Az Európa-bajnok, az Eb-ezüstérmes és Németország, borzasztó nehéz csoport, amelyben ahogy az utóbbi időben már többször is előfordult velünk, ismét mi vagyunk a leggyengébbek. Akkor sem adtuk fel és harcoltunk, és most is ugyanezt fogjuk tenni! Az ellenfelek szinte minden kulcsjátékosa többet ér a szakmai oldalak szerint, mint a mi teljes keretünk. Ennek ellenére, ahogy korábban is, most is arra fogunk törekedni, hogy a legjobbunkat nyújtsuk ellenük.

A három ellenfélből kettővel is találkoztak a közelmúltban Szalai Ádámék. A németekkel az Eb-csoportban játszottak egy 2:2-es döntetlent úgy, hogy Neueréknek kétszer is futniuk kellett az eredmény után. Anglia ellen ugyan a Puskás Arénában egy sima vereség lett a vége, de Londonban már megtréfálták őket Sallai Rolandék, és pontot loptak a Wembley-ből.

További érdekességek és nyereményjátékok a foci világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

Talán ezek az eredmények járhattak Rossi fejében, mikor a közösségi médiában az „Easy.” és a „Nem nagy ügy.” kommentekkel reagált a sorsolás eredményére.

Persze az is lehet, hogy az olasz edző, illetve a közösségi oldalát kezelők csupán fel akarták dobni a magyar drukkereket, hogy azok nehogy elkenődjenek az A3-as csoportot látva. Ennek pedig meg is lett a határsa, hiszen a TrollFoci jelezte is a szövetségi kapitánynak, hogy szívesen látják az adminok közt egy kis plusz munkára.

Mindenestre mi is felvesszük a fonalat és egy (félig?) vicces kérdéssel zárjuk blogunkat: Vajon kívül küzdünk majd a csoportelsőségért?

A Nemzetek Ligája 2022/23-as idényének csoportbeosztása:

A divízió:

 1. csoport: Franciaország, Dánia, Horvátország, Ausztria
 2. csoport: Spanyolország, Portugália, Svájc, Csehország
 3. csoport: Olaszország, Németország, Anglia, Magyarország
 4. csoport: Belgium, Hollandia, Lengyelország, Wales

B divízió:

 1. csoport: Ukrajna, Skócia, Írország, Örményország
 2. csoport: Izland, Oroszország, Izrael, Albánia
 3. csoport: Bosznia-Hercegovina, Finnország, Románia, Montenegró
 4. csoport: Svédország, Norvégia, Szerbia, Szlovénia

C divízió:

 1. csoport: Törökország, Luxemburg, Litvánia, Feröer-szigetek
 2. csoport: Észak-Írország, Görögország, Koszovó, Ciprus/Észtország
 3. csoport: Szlovákia, Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Kazahsztán/Moldova
 4. csoport: Bulgária, Észak-Macedónia, Georgia, Gibraltár

D divízió:

 1. csoport: Liechtenstein, Kazahsztán/Moldova, Andorra, Lettország
 2. csoport: Málta, Ciprus/Észtország, San Marino

Összeállította: Elek Zoltán