Prágába látogat az NHL, duplameccset játszik a Sharks és a Predators

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: David Zlomek

Nagyszerű hírt kaptak a világ leghíresebb jégkorong ligájának európai követői és szurkolói. Az NHL ősszel újra Prágába érkezik. A San Jose Sharks és a Nashville Predators itt játssza majd a 2022/2023-as szezon nyitó mérkőzéseit. Jégre lép többek között a prágai születésű Tomáš Hertl, akit a cseh szurkolók minden bizonnyal óriási ovációval fogadnak majd. Az ellenfélnél kiemelhetjük a csapatkapitányt, napjaink egyik legjobb védőjét, a svájci Roman Josit.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A mérkőzések eredményei beleszámítanak az új bajnokság küzdelmeibe

Kijelenthetjük, hogy nem egyszerű felkészülési meccsekről van szó, a két csapat az „NHL Global Series” keretein belül léphet jégre Európában. A győzelemért már pontokat osztanak, komoly harcokat fogunk látni, hiszen mindkét egyesület számára fontos az erős kezdés az alapszakaszban. Az események középpontjában természetesen Tomáš Hertl áll majd, aki néhány hete újabb nyolc évre hosszabbított a San Joséval. Rajta kívül Radim Šimek és David Rittich képviselheti a cseheket jelen állás szerint.

forrás: nhl.com

A Sharks mezében érkezik Erik Karlsson, aki bár most visszafogottabb teljesítményt nyújtott, továbbra is komoly személyiségnek számít a öltözőben. Kiemelendő még a szintén hátvéd Brent Burns, a támadók közül Logan Couture és Timo Meier. A Nashville bízhat svájci hátvédében, Roman Josiban, akit idén jelöltek a liga Legjobb hátvédje címére is. Alapszakaszban szerzett pontjai valóban lélegzetállítóak, 80 mérkőzésen 96 pontot szerzett, 73 gólpasszot kiosztva. A támadószekcióban Matt Duchene és Filip Forsberg pont per meccs átlag felett termeltek. Forsberg szerződése viszont a nyáron lejár, a Predatorsra komoly feladat vár, ha a svédet továbbra is a keretében akarja tudni.

PredsCamp Player Profile: Roman Josi

forrás: nhl.com

Az eddigi látogatások margójára

Az NHL eddig háromszor járt Csehországban. 2008-ban és 2010-ben két mérkőzést, 2019-ben egyetlen mérkőzést rendeztek. A tervek szerint tavaly ősszel is lett volna mérkőzés, de a koronavírus-járvány sajnos mindent felülírt. Az első tengerentúli esemény során a Tampa Bay és a New York Rangers tette tiszteletét az O2 Arénában. Két évvel később a Boston Bruins és a Phoenix (ma már Arizona) mutatta meg tudását. Legfrisebb emlékünk a három évvel ezelőtti Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks hétgólos mérkőzésről származhat, amit akkor 17 500 néző követett a helyszínen, s végül a Jakub Voráček vezette Flyers örülhetett a győzelemnek.

forrás: NHL Youtube

Az idei mérkőzéseket október 7-én és 8-án rendezik. Ha szeretnél részt venni egy NHL-mérkőzésen a prágai O2 Arénában, kérlek vedd fel a kapcsolatot értékesítő kollégánkkal ITT.