Öt dolog amit nem tudtál Max Verstappenról

Olvasási idő: 3 perc

A 2021-es Forma-1-es szezon a fanatikusok számára vélhetően még nyugdíjasan is beszédtémát szolgáltat majd. Max Verstappen az utolsó futam utolsó körében előzte meg Lewis Hamilton és nyerte meg a világbajnoki címet. Most jöjjön öt érdekesség a holland versenyzőről.

#1. Négyévesen már gokartozott

Max édesapja, Jos Verstappen 1994 és 2003 között kisebb-nagyobb megszakításokkal 107 F1-es nagydíjon állt rajthoz. Ezek után nem meglepő, hogy fia már kétévesen ült Forma-1-es autóban, bár akkor még csak apja ölében.

Két évvel később ellenben már gokartot vezetett. „Négy és fél éves volt, amikor először beültettem egy gokartba. Nem idegeskedtem miatta hiszen két esztendősen már quadozott is, tudta mit jelent a sebesség” – nyilatkozta Jos, majd az is kiderült, hogy Max hétévesként már versenyzett is.

#2. Lefizette volna az autós oktatókját

Az köztudott, hogy Max Verstappen 17 éves és 166 napos korában a sportág történetének legfiatalabb versenyzője lett. Ekkor indult el 2015-ben az Ausztrál Nagydíjon.

Nem volt viszont még jogosítványa, aminek megszerzéséhez pár cselt is bevetett volna. „Az oktatóm nagyon szigorú volt. Volt nálam néhány sapka és póló, ha szükség lett volna rá, de nem vitte el” – mesélte 2021 F1-es világbajnoka.

#3. Lazán használja a biztonsági övet

„Max említette nekem, hogy nem szereti ha túl szorosra húzzák meg a biztonsági övét. Szereti ha valamelyest szabadabban ülhet az autóban. Figyelemre méltónak találom ezt a bizalmát. Én azt akartam, hogy szíjjazzanak alaposan az autóba” – mondta a Williams, a McLaren és a Red Bull korábbi versenyzője, David Coulthard.

További érdekességek és nyereményjátékok a foci világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

#4. Nagyon nyugodtan készül a versenyekre

Korábban Kimi Räikkönen verseny előtti tevékenységeiről lehetett viccesebbnél viccesebb történeteket hallani a száguldó cirkusz világában és ugyan az ő helyét nem veheti át Max Verstappen, ő sem túl ideges típus.

„Voltak esetek, amikor én még megnéztem néhány adatot, vagy elemzést a verseny előtt, majd mikor oldalra néztem, azt láttam, hogy Max a FIFA-val vagy a Call of Duty-val játszik. Csodálom a nyugodtságát” – beszélt volt csapattársáról Alex Albon.

#5. Ő az első holland világbajnok

A Forma-1 mezőnyének eddigi legsikeresebb holland versenyzője éppen az édesapja, Jos volt, akinek mindössze két dobogós helyezés jött össze pályafutása során. Benne volt (?) azonban a pakliban, hogy sikereit belga színekben érje el.

Édesanyja a korábbi sikeres gokart versenyző, Sophie Kumpen belga és Max is Belgiumban született. Ő azonban azt nyilatkozta, hogy szinte csak aludni járt Belgiumba és éppen ezért hollandnak érzi magát, mivel apját és így őt is, mindig hollandok vették körül.

Érdekesség egyébként, hogy nagyapja és nagybátyja is GT-versenyző volt, utóbbi pedig a Le Mans-i 24 órás versenyeken is indult.

AZ ÖSSZES FORMA 1 AJÁNLATUNK

Összeállította: Elek Zoltán