New York-i álomút (nem csak) sportkedvelőknek: NHL + NBA

Olvasási idő: 4 perc

Pazarul indítottuk a 2022-es évet!

A hónap utazása januárban New Yorkban zajlott, ahová egy vegyes magyar-szlovák-cseh csoport látogatott el. Az NHL és NBA meccsek megélése egyesek életének legjobb pillanata volt. Az utazás során a következő mérkőzések kaptak helyet a programban. Volt olyan, aki sorba vette az összeset, de nem mindenki volt ilyen bevállalós. 🙂

NHL: NY Islanders – Arizona
NHL: NY Rangers – LA Kings
NHL: New Jersey – Carolina
NBA: Brooklyn – Lakers
NBA: Knicks – Clippers

Az egyik csoportkísérő Egry Zoli, aki több mint 6 éve dolgozik a FociTournál, megosztotta velünk az utazással kapcsolatos élményeit.

A New York-i utazást számos járványellenes intézkedés kísérte. Éreztek aggodalmait az utasok ezzel kapcsolatban?

„Utasaink ezt szerencsére normálisnak tartották, a mai időkben ez része az utazásnak. Megértőek voltak ezzel kapcsolatban, és elsősorban a logisztikai csapatunknak köszönhetően, akik az út adminisztratív részéről gondoskodtak, minden komolyabb bonyodalom nélkül zajlott.”

Hogyan nézett ki a program az utazás során?

„Az első nap egy gyülekezővel indult a hotel recepcióján, majd elindultunk felfedezni a várost. A leghíresebb irodaház, az Empire State Building látogatásától a Szabadság-szobron át a Times Square kereszteződéséig meglátogattunk minden fontos helyszínt. A hagyományos amerikai ételek és egy kiváló ír étterem magától értetődően belefért a napunkba. 🙂 „

Az utasok egyéni programjukban is számíthattak rád?

„Rudi, aki hosszú ideje New Yorkban él, segített az egyéni igényeket is teljesíteni, így nem okozott gondot rugalmasan reagálni bármire.”

Elárulod, milyen egyéni programmal sikerül gazdagabbá tenni a new yorki kirándulást?

„Néhányan ki akarták próbálni a helikopteres repülést Manhattan felett. Ez az élmény 200-250 dollárba került, de úgy vélekedtek róla, hogy a jövőben sem haboznának megismételni.”

Milyen benyomásaitok vannak a mérkőzésekről?

„Számomra személy szerint az NHL egy nagy amerikai show, az NBA pedig még extrább. A játék sebessége és dinamizmusa a zenével és a fényshow-val együtt hihetetlen élmény. A Madison Square Garden például már önmagában is nagy dolog, de ha hozzáadjuk a csodálatos NY Rangers szurkolást, egyedülálló atmoszféra kerekedik.”

A jégkorongon és a kosárlabdán kívül volt más közös pont az utasokban?

„Természetesen. Egy olyan csoport verődött itt össze, akiket különösen az épületek és az építészeti látnivalók, illetve maguk a stadionok nyűgöztek le, amelyek közül kiemelkedik a vadonatúj UBS Aréna. Továbbá tippeket, ajánlásokat cseréltek különböző sport- és nem sporttúrákhoz. Nem csak NHL és NBA rajongók voltak, hanem a sport maga érdekelte őket nagyon. Az ember újra és újra át akarja élni azt a hangulatot, amit korábban élőben is megtapasztalt. Volt itt olyan utasom, aki egy NFL-meccs atmoszférájáról álmodozik, míg mások a teltházas liverpooli Anfield Roadra vagy a dormundi Signal Iduna Parkba vágyódnak.”

Voltak eddig soha nem tapasztalt pillanatok?

„Minden pillanat egyedi a maga módján. Én személy szerint élveztem az amerikai katonák éneklését az amerikai himnusz alatt. James Hardent, Russell Westbrookot, LeBron Jamest és más NBA-sztárokat élőben látni olyan pillanat volt, ami nem biztos, hogy újra lesz.”

KÉPES-VIDEÓS GALÉRIA A NEW YORKI UTAZÁSAINKBÓL ITT TEKINTHETŐ MEG.

Szeretne részt venni egy hasonló utazáson New Yorkban? Márciusban 2 NHL + NBA túra is kínálkozik:

6-napos dupla NHL New Yorkban (márciusban)   és/vagy 🙂    8-napos NBA + NHL New Yorkban (márciusban)