Magyar fölény a lelátón: szurkolói információk és tudnivalók

Olvasási idő 2 perc

Kedden este a magyar válogatott is színre lép az idei rendezésű Európa-bajnokságon. A Magyarország-Portugália Eb-mérkőzés előtt két teljes napjuk van a szurkolóknak arra, hogy átvegyék a védettséget igazoló karszalagjukat, amellyel kedden beléphetnek a Puskás Arénába.

A karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján.

A cél, hogy minden szurkoló a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. Az átvételi pontok hétfőn reggel 8 órától egészen 20.00 óráig lesznek nyitva minden helyszínen, így mindenki a számára legkedvezőbb időpontban veheti át azokat.

A helyszínek:

  • Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett)
  • Dózsa György út (Városliget, Promenád)
  • Papp László Budapest Sportaréna

A külföldről érkező szurkolók a mérkőzések előtti napokon és a meccsnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7.00 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak.

Az MLSZ kommunikációs csatornáin folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat arról, hogy mely átvételi pontokon a legrövidebb a várakozási idő, melyik helyszíneket érdemes felkeresni a minél gyorsabb szalagátvétel érdekében.

magyar_szurkolok

Hatalmas fölény a lelátón

Harmincöt éve nem volt annyi drukker a magyar válogatott tétmérkőzésén az ország stadionjában, mint ahányan a keddi Eb-csoportmérkőzésen lesznek a Puskás Arénában.

Budapest új stadionjában – a rendező városok között egyedüliként – telt házas mérkőzéseket rendez, így egész Európában várhatóan nálunk lesznek a legjobb hangulatú összecsapások a torna ideje alatt. A koronavírus-járvány miatt a legszigorúbb biztonsági és egészségügyi intézkedések mellett 67 215 néző lehet a Puskás Aréna lelátóin, ilyen magas nézőszámra tétmeccsen Magyarországon 36 éve nem volt példa.

A legtöbb szurkolót Magyarország fogadja a kontinenstorna alatt, így a három csoportmérkőzésen, valamint a nyolcaddöntőn (június 15: Magyarország–Portugália; június 19: Magyarország–Franciaország; június 23: Portugália–Franciaország, valamint egy nyolcaddöntős összecsapást június 27-én) összesen 268 860 drukker mehet ki a Puskás Arénába (feltételezzük, hogy az összes jegy elkel a négy összecsapásra).

Az egyik legfontosabb információ, hogyan lehet eljutni a Puskás Arénába és a meccs lefújása után elhagyni a stadion környékét.

A BKK járatsűrítéssel segít, a környéken valamennyi tömegközlekedési eszköz, így az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metró is lényegesen sűrűbben jár majd az Eb-csoportmérkőzések időszakában. A szurkolók kényelme érdekében a Keleti pályaudvartól és a városligeti szurkolói zónából egy-egy gyalogosfolyosó indul a Puskás Arénáig.

Megtörhető-e a széria a budapesti nyitómeccsen?

Az F-csoportban a legnagyobb mumus Portugália nemzeti csapata, akiket még soha a történelem során nem sikerült legyőznie a magyaroknak. 13 mérkőzésen 9 portugál győzelem és 4 döntetlen született.

A 2016-os EB-t, valamint az UEFA Nemzetek Ligája első kiírását (2018/2019) megnyerő válogatott az utóbbi években számos alkalommal találkozott a magyarokkal. Talán a legemlékezetesebb a 2016-os EB egyik csoportmérkőzése volt: elképesztő izgalmak mellett 3-3-as döntetlennel zárult a meccs, a magyarok háromszor is vezettek Cristiano Ronaldoék ellen. Legutóbb a 2018-as VB-selejtező alkalmával látogattak Budapestre az Ibériai-félsziget játékosai: 2017 szeptemberében egygólos győzelemmel zárták budapesti látogatásukat.

FOCIS SZURKOLÓI TERMÉKEK ÉS AJÁNDÉKTÁRGYAK