Látogassanak el velünk Moszkvába

Oroszország igaz hogy nem egy klasszikus desztináció, de egy utazás Kelet-Európába annál érdekesebb lehet – sok exotikus élménnyel gazdagothat.

Moskva – egy város, amit nem lehet megtörni.

Moszkva Oroszország történelmi, hívő és politikai fővárosa A várost a legenda szerint Jurij Dolgorukij kijevi nagyfejedelem (1095-1157) alapította és az oroszok jogosan büzkék lehetnek erre a gyönyörrel teli fővárosra.

A Vörös tér  Moszkva  leghíresebb tere, mely a Kreml-el együtt 1990 óta UNESCO Világörökségi helyszín. A tér a XV. század során alakult ki, amikor III. Iván cár lebontatta az itt található tűzveszélyes fakunyhókat.

Kremelt sem szabad kihagyni. Moszkva történelmi központjának fallal körülvett fellegvára az ország központjának számít. Azt azonban tudta, hogy olaszok építették?

Moszkva egyik leghíresebb épülete a Vörös téren található. A lenyűgöző épület 1555-61 között épült és most is Moszkva leglátogatottab helyei közé tartozik – ez a Vaszilij Blazsennij székesegyház.

A moszkvai metró a világ egyik leghosszab hálózatának számít (200 állomás, 300 km hosszaság. Itt található a világ legmélyebb állomása, a 74 méterrel a föld alatt található Park Pobedy. Az állomások Moszkvában óriási domborművekkel, freskókkal, márványszobrokkal, mozaikokkal és lenyűgöző csillárokkal vannak díszítve.

Lenin 1924-es halálát követően az a döntés jött létre, hogy holttestét megőrzik az utókornak. Hogy miről is van szó? A moszkvai Mauzóleumról, természetesen.

Ha több információt szeretne az utazásainkról, kérem keressen fel minket az info@focitour.hu e-mail címen, vagy +36 70 535 28 76 telefonszámon