La Liga Ronaldo és Iniesta nélkül

Adios Ronaldo! A Fehér Balett a nagy mester nélkül száll harcba a trófeáért az idei spanyol bajnokságban. Elbúszúzhatunk tehát a Messi vs Ronaldo párharcoktól. A Barca háza táján is történtek változások, búcsút intett a csapat az egyik kulcsjátékosától, a 8-as mezben játszó Iniestától.

Ronaldo előtt és után

A Real történelmét eddig két korszakra lehetett felosztani- C. Ronaldo érkezése előtti és utáni időszakra. Most pedig egy újabb korszak veszi kezdetét, a Ronaldo nélküli. Mire számíthat a csapat ezután? Hát, sok változásra, az bizonyos. Gareth Bale már átértékelte az esetleges távozásáról szóló szóbeszédet, mivel esélyt érez arra, hogy csapat húzóerőjévé váljon. Legyen így.

Julien Lopetegui-nak minden bizonnyal muszáj lesz a Madridi Merengues játékában változásokat eszközölnie. A középpályát a kedvelt Isco kellene, hogy uralja, kiegészítve Modric, Kroos és Casemiro játékával. Perez szinte csak fiatal tehetségekkel toldodda meg a csapatot, említve Odriozolát vagy a brazil Vinícius Juniort. Odriozola 30 milliós megvásárlása szuper, de felesleges húzás volt. Különösen, hogy a Real aláírt a tehetséges Luninnal, illetve Navas is pár éve a Real mezében csillog. A Realnak sokkal inkább a támadás terén kellene erősödnie, mivel Ronaldo kikerült a képből, így bizonyára sok góltól elesnek majd. A brazil szupertehetség, Vinícius bár jól be lett mutatva a közönségnek, nem számíthatunk arra, hogy rögtön az első szezonban a legjobbat fogja tudni magából mutatni.

Santiago Bernabéu a győzelem helyszíne. Három egymást követő szezonban beírták magukat a BL győztesek történelmébe, jogos Peréz megérzése arra vonatkozóan, hogy a hazai bajnokságban is az első helyre kell felküzdeniük magukat a fiúknak.

Ez a játékos keret megújulás megfelelő impulzus lehet, hogy minden mérkőzésen megmutassa a csapat, Ronaldo nélkül is képesek a győzelemre.

Ajánlatunk: 

Repülős utazás a Real Madrid- Espanyol mérkőzésre

Repülős utazás a Real Madrid- Atlético Madrid mérkőzésre

Iniesta előtt és után

Szinte tökéletes szezont zárt a Barcelona, hiszen a bajnokságot és a Király-kupát megnyerte a klub. Leo egy évvel Neymar előtt érkezett, mégis igazi királyként uralta a ligát a brazil játékos nélkül. Mostantól nem számíthat a 8-as számú játékosra a pályán. Iniesta 22 év után távozik a klubtól. Dembele kínos szezonon van túl, így nem csoda, hogy a spanyol színekben szívesen fogadnák Hazard – Willian páros egyikét. Nagy hatással volt a katalán csapatra a sikeresen szereplő Paulinho is, aki Kínában folytatja tovább a pályafutását. Helyét Arthur fogja betölteni. Valvarde Kantét is szeretnék megszerezni a Chelsea-től, nem is csoda, hiszen a világbajnokságon hatalmasat szerepelt. A távozó Paulinho és Iniesta helyét mindenképpen pótolni kell, amire Kanté tökéletesen alkalmas lenne.

Lenglet azért érkezett, hogy stabilizálja a Barcelona védelmét. A vb lezárultával felreppent a hír, hogy Pogbát is a Barcába küldené az ügynöke. Ez végét vehetné a pletykáknak, miszerint Pjanica a katalán fővárosban folytatja tovább. Ésszerűnek tűnhet az elveszett fiú, Thiago Alcantara visszatérése, aki ideális helyettesítője lehet Iniestának.

Ajánlatunk:

Repülős utazás az FC Barcelona- Betis Sevilla mérkőzésre

Repülős utazás az FC Barcelona- Girona mérkőzésre

Griezmann marad

Diego Simeone kemény bevezetőn van túl a nyáron. Legnagyobb csillaga sokáig sakkban tartotta az edzőt. Csak Griezmannon állt ugyanis, hogy felveszi-e a Barcelona mezét. Végül győzött a 22 millió fontos fizetés, ami a katalán ajánlat csaknem kétszerese.

A játékosok terén nem mondhatjuk, hogy a minőségi kínálat csökkent volna az Atléticonál. El Ňiňo bár búcsút intett a klubtól, de nem kell hatalmas veszteségnek elkönyvelni. A támadó felállást Thomas Lemar erősítette meg, aki Monacóból érkezett. A távozó Gabit Rodri próbálja majd meg helyettesíteni a középpályán. Az Európa Liga győzelem után a csapat minden joggal bizakodhat, hogy a La Liga trófeát is a feje fölé emelheti.

A La Ligában már megszokottan három csapat száll harcba a kupáért. Azonban sokat várhatunk a Valencia, FC Sevilla, Villareal és Betis játékosoktól is. Hagyjuk magunkat meglepni.

Október végén kerül sor a 2018/2019-es idény első El Clasicójára az FC Barcelona és a Real Madrid között a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Most azonban Ronaldo nélkül kell lejátszania a meccset a Reálnak. Mint mindig, most is minden tekintet majd erre a mérkőzésre irányul. Nem mintha a három pontról lenne szó, sokkal inkább erő fitoktatásról, a győzelemre éhes ambíciók egymásnak feszüléséről.

La Liga Iniesta és Ronaldo nélkül. Más lesz, de jó lesz, talán még jobb is, mint várnánk.

Teljes ajánlat utazásokra és belépőjegyekre a 2018/19 szezonra