Klopp újra a Bayern ellen! A Liverpool megerősítette a részvételét az Audi-kupán!

Az, amiről mindeki egy pár napja még csak suttogott, most már biztos – az AUDI Kupára oda ígérkezett a Liverpool, mely Európa egyik legnagyobb és legikonszerűbb csapata.

Ennek a labdarúgócsapatnak hatalmas szurkolói bázisa van, a Liverpool rajongói jóban és rosszban is támogatják csapatukat és azt nem csak Angliába. Ahol a Liverpool játszik, ot van Liverpool szurkoló is.

A hűséges szurkolóknak nem számít, hogy csapatuk megnyeri a Bajnokok Ligáját vagy éppen egy túlfizetett Andy Carrolt igazol a vezetőség. A You will never walk alone himnusz nem maradhat ki még az Ausztráliában játszódó felkészülő mérkőzéseken sem. A hűség itt határtalan.

Szokatlan kezdet

Idén 125. évfordulóját ünnepli a Liverpool. A legenda 1892 március 15-én született és már az első pillanattól egy nagyon érdekes történet kiséri.

Tudta, hogy eredetileg az Everton focizott az Anfielden? 1891-ben a liverpooli kereskedő John Houlding úgy döntött, hogy felemeli a bérleti díjat a stadion használatáért.

liverpool everton stanley park

Ezzel az Everton nem értett egyet és a Goodison Parkba költözött. Houldingnak szabad lett ezzel a pálya és megalapíthatta az FC Liverpoolt. A stadionon egy új klub találta meg otthonát, azonban akadt egy-két gond is. Nem volt kinek játszania! Ezt a problémát 13 Skót focistával John McKenna oldotta meg és három éven belül sikerült bejutni a legjobbak közé.

Amikor megérkezett Bill Shankley

Az eredmények korán megjelentek. Az első bajnoki címet a Mersey partján lévő klub 1901-ben ünnepelte. Az, ami viszont egyszer és mindenkorra megváltoztatta a Liverpool történetét 1959-től zajlott. A csapatot Bill Sankley vette át. Elkezdődött az arany korszak.

Liverpool Anfield zájazd

A kezdetek azonban itt se voltak a legegyszerűbbek. Bill Shankley abban a pontban vette át e csapatot, amikor már az ötödik évét húzta a második legmagasabb angol bajnokosában. A The Reds azonban három éven belül visszajutottak a legjobbak közé és 1972-től uralták az angol focit.

A hazai bajnoki címeken kívül, Európában is sikeres volt a Liverpool. Az európai kupa döntőkben legyőzték kétszer a Mönchengladbach csapatát és így mind két trófeát megnyerték!

A következő évben meg tudták a címet védeni, mivel hogy a döntőbe az FC Bruggy-t győzték le. Ebben az évben a csapatot már Shankley asszisztense – Bob Paisley vezette.

liverpool_european_cup

Egy csapat tele legendákkal

A csapat örökre össze lesz kötve olyan nevekkel mint Kenny Dalglish, Ian Rush, vagy a fiatalabb generációból JamieCarragher, StevieGerrard, XaviAlonso és Fernando Torres.

Viszont a Liverpoolt sem kerülték el a csalódások! Főként a rossz átigazolások miatt. Andy Carrol, Charlie Adam, Ryan Babel, Joe Cole, Andrej Voronin, Alberto Aquilani, Antonio Nunez, Abel Xavier, Andrea Dossena, Raul Meireles, Djibril Cisse, Stewart Downing.

Klopp heavy metál-ja

Kloppal egy tökéletes edzőt nyert a Liverpool. Az energikus német újra reményt adott az egész világon levő szurkolóknak, hogy a szép idők még visszatérhetnek. Dortmundból hozta a Gegenpressinget egy olyan csapatba ahol a játékosok simán beleilleszkedtek Klopp mozaikjába.: Coutinho, Firmino, Mané, Lallana, Henderson, Can, Origi.

liverpool fans

A pirossaknak gyakran nem okoz gondot legyőzni a legerősebbeket és hogy ha sikeresen, és főleg rendszeresen, tudják pusztítani a gyengébb csapatokat is, akkor a piros Dortmund a Premier League egyik legveszélyesebb csapata lesz.

Liverpool vstupenky

A legszebb foci-bajnokság és a karizmatikus német edző vezetése Liverpoolba csalogathat nem egy sztárt. A nyári igazolásokra már most örülhetünk, mivel hogy Liverpoolban a pénz nem gond. Valószínű az is, hogy Klopp újra a Bundesligába fog halászni.

audicup-mlady-fanusik

Az első igazi szezon előtti próba az Audi Kupán lessz. Már most örülhetünk Münchenbe, mivel hogy Bajorország szinte biztos piros lesz. Most már itt az ideje annak, hogy a Liverpool FC újra megmutassa, hogy ők is a legnagyobbak közé tartoznak!

Ajánlatok az Audi-kupára

Bayern Mníchov vstupenky