Klopp és a Liverpool legemlékezetesebb mérkőzései

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Szikora Tamás

Noha szerződése 2026-ig szól, a német edző nemrégiben bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól, pályafutásában pedig szünetet tart. Bárhogy is alakuljon utolsó szezonja a „Vörösöknél”, az biztos, hogy maradandót alkotott 2015 óta, mi pedig visszatekintünk öt olyan mérkőzésre, amit valószínűleg sosem feledünk majd el Klopp és a Liverpool kapcsolatából.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Chelsea 1:3 Liverpool – 2015. október 31.

Egy Chelsea – Liverpool rangadó mindig igazi csemege, ez mérkőzés viszont azért marad emlékezetes, mert Jürgen Klopp ekkor nyert először új csapatával a bajnokságban. Az első Premier League-győzelmét halloween napján aratta, miután Ramires bár vezetéshez juttatta a hazaiakat, Philippe Coutinho duplázni tudott, a 83. percben pedig Christian Benteke állította be a végeredményt . Kloppnak volt mit csiszolnia a Liverpool játékán, amikor 2015-ben leváltotta Brendan Rodgerst, ez a találkozó pedig jó előjelnek bizonyult.

Christian Benteke lőtte a Mersey-partiak harmadik gólját. (forrás: Reuters / John Sibley)

Liverpool 3:0 Manchester City – 2018. április 4.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozott a két angol topklub, melyek közül a Premier League-ben látott fölényük okán a City tűnt esélyesebbnek. A Liverpool azonban rácáfolt erre, nem is akárhogyan. Az odavágón már az első félidőben sikerült elintézniük a lényeges dolgokat. Előbb Mohamed Salah talált be a 12. percben, majd a 20. percben Alex Oxlade-Chamberlain lőtt gólt 25 méterről. Bő fél órát követően Mane fejesével már 3:0 állt az eredményjelzőn, amire a Citynek nem volt válasza. Még csak egy kapura tartó lövést sem tudtak feljegyezni, a visszavágón pedig hazai pályán is kikaptak, s a Vörösök végül 5:1-re diadalmaskodtak riválisuk felett.

Liverpool 4:0 Barcelona – 2019. május 7.

Odahaza a katalánok lehengerlő játékkal 3:0-ra legyőzték a Liverpoolt, így a többség egy nem túl izgalmas visszavágóra, s a Barcelona döntőbe jutására számított. Jürgen Klopp csapata azonban nem adta fel és csattanós választ adott az odavágón elszenvedett vereségre. Az Anfielden 4:0 lett a vége Origi és Wijnaldum duplája révén, így óriási fordítást bemutatva készülhettek zsinórban második BL-döntőjükre.

https://youtu.be/bPCDIzZIOxg?si=L-fSRAJcLx-L8mLy

Tottenham Hotspur 0:2 Liverpool – 2019. június 1.

A Liverpool már régóta, egészen pontosan 2005 óta üldözte a „nagyfülű serleget”, 2019-ben viszont ismét feljutottak Európa csúcsára, ami Jürgen Klopp számára is az addigi legnagyobb sikere volt edzőként. A Barcelona látványos legyűrése után a Tottenham következett, így tehát házidöntőt láthatott a közönség, ahol rögtön a második percben jött némi dráma. Sissoko hibáját követően a játékvezető büntetőt ítélt a Liverpool javára, amit Salah értékesített is. A folytatásban a Tottenham próbált nyomulni, de képtelenek voltak bevenni Alisson kapuját, a 87. percben pedig Origi villant meg ismételten, eldöntve a találkozó sorság. A Mersey-partiak történetük hatodik BL-trófeáját szerezték meg.

https://youtu.be/b-eCPfCmldQ?si=dBwExYTsRUFiqwPC

Liverpool 7:0 Manchester United – 2023. március 5.

A korábbi trófeákkal és azzal, hogy nem csak Anglia, hanem Európa élmezőnyébe is visszavezette a csapatot, Jürgen Klopp valószínűleg örökre kivívta a Liverpool szurkolóinak tiszteletét. Minderre már csak rátesz egy lapáttal az, amit a Manchester United ellen műveltek. 2021-ben idegenben már sikerült öt góllal elintézniük riválisukat, ám tavaly tavasszal még ezt is sikerült felülmúlniuk. Cody Gakpo jóvoltából a szünetben még csak 1:0-ra vezettek, ezt követően viszont beindult a gólgyártás. A 7:0 mint eredmény új rekord volt a két klub egymáselleni mérlegét tekintve, mint a legnagyobb különbségű győzelem.

https://youtu.be/uaPBQNVCbxM?si=xbEdVIIO6ui4-ngS

UTAZÁSOK ÉS BELÉPŐJEGYEK A LIVERPOOL MÉRKŐZÉSEIRE 🇬🇧