Kérdések és válaszok a jelenlegi helyzettel kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink,

Hogyan befolyásolja a koronavírus a megvásárolt szolgáltatásokat a FociTour.hu utazási irodánál?

Ez a leggyakrabban feltett kérdés az utóbbi napokban, hetekben. A következő pár sorban egy általános összefoglalót olvashatnak, miként befolyásolja a focimeccseket a koronavírus, és a leggyakoribb kérdésekre is itt találják a választ:

Az utazási irodánk legfőbb küldetése a felejthetetlen fociélmények megvalósítása. Bízunk a szakértőkben és az illetékes hatóságokban a külföldön való tartózkodás biztonsággal és egészséggel kapcsolatban felmerülő kérdéseiben. A több mint 30 főt számláló csapatunk folyamatosan figyelemmel kíséri a legaktuálisabb híreket, valamint a magyar és nemzetközi hatóságok és szervek rendelkezéseit. Minden egyik napról a másikra történik, hektikusan, országonként eltérő ütemezéssel.

Miután Magyarország veszélyhelyzetet hirdetett az ország egész területére a koronavírus miatt folyamatosan vezetnek be korlátozó intézkedéseket és szigorításokat. Ami az egyik nap még aktuális, a másik nap már lehet, hogy nincs érvényben.

Fociutak/belépőjegyek megrendelését érintő lehetséges forgatókönyvek

  1. Sportesemények, melyek nem kerültek megrendezésre az eredeti időpontban és halasztásra kerültek

Ez vonatkozik minden európai mérkőzésre: bajnoki és kupa versenyekre, európai klubversenyekre (Bajnokok Ligája, Európa Liga), válogatott mérkőzésekre (előkészítő és selejtező), de a tengerentúli versenyekre is.

Fontosnak tartjuk elmondani az elején: eddig egyetlen ügyfelünknek sem térítettük vissza a befizetett összeget az ilyen jellegű eseményért (belépőjegyek / utazások). Ezt nem lehet jelen helyzetben megtenni, mivel sem a mi utazási irodánk, sem más érintett fél (államok, labdarúgó szövetségek, szakszervezetek, bajnokságok, klubok, légitársaságok, szállodák, biztosítótársaságok, további beszállítók stb.) nem képesek megjósolni a soron következő lépéseket. Nem tudjuk megerősíteni, hogy legkorábban mikor jutunk megbízható információkhoz, s mikor tudunk Önöknek is további tájékoztatással szolgálni, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy az utazási irodáknak ebben a helyzetben miként kell eljárniuk. Amint a szükséges kérdésekre mi is válaszokat kapunk, azonnal kapcsolatba lépünk minden ügyfelünkkel.

  1. Sportesemények, melyek tervezett időpontja a közeljövőben ( hetek, hónapok) van

Ez vonatkozik minden mérkőzésre, melyet hivatalosan még nem töröltek és nem is halasztottak el: teniszversenyek, későbbi európai labdarúgó mérkőzések, autóversenyek, kerékpárversenyek és továbbiak.

Hasonlóan az 1-es pontban felsoroltakhoz, a helyzet átláthatatlan és nehezen megjósolhatóak a lehetséges kimenetelek. Figyeljük a fejleményeket, és minden szinten tárgyalunk a partnereinkkel. Sok függ az egyes országok legmagasabb szintű állami hatóságainak döntéseitől és a közeljövőben kialakuló globális helyzettől is.

Részünkről minden egyes megrendelés továbbra is érvényes, s számítunk rá, hogy ezek megvalósulnak. A fociutak egyes tételei egytől-egyig meg vannak vásárolva és kifizetve a partnereinknek.

Ha nem szeretne tovább várni, akkor az Általános üzleti feltételek lemondásra vonatkozó bekezdése szerint kell eljárni ( VIII. A szerződéstől való elállás, https://www.focitour.hu/szerzodesi-feltetelek/ ), mely a megrendelés része volt. Honlapunkon szabadon elérhető.

  1. Labdarúgó Európa-bajnokság – EURO 2020

Talán ez a döntő bizonyíték arra, hogy a vírushelyzet valóban súlyos. Az olyan hatalmas esemény elhalasztása, mint az EURO 2020 , egyértelmű jelzés mindazoknak, akik eddig még nem látták be a helyzet súlyosságát. Az UEFA tisztviselői és a nemzeti szövetségek rendkívül igényes logisztikai munkával szembesülnek. Nekünk, mint utazási irodának és Önnek, mint a „termék“ fő felhasználójának, türelemmel kell lennünk, ha szeretnénk választ kapni a kritikus kérdésekre. Ez hosszú távú futás lesz, és bízunk benne, hogy végül jutalomban részesülünk. A „hogyan tovább“ kérdésre pillanatnyilag mi sem tudunk válaszolni, nem tőlünk függ.

A fenti pontokban a türelmüket kérjük, és kérleljük Önöket, hogy ismételten ne küldjék el nekünk ugyanazokat a kérdéseiket és követeléseiket. Biztosítunk róla mindenkit, hogy senkiről nem feledkezünk meg, senkit nem teszünk mellékvágányra.

Elsődleges elérhetőségeink – email: info@focitour.hu , kapcsolati űrlap: https://www.focitour.hu/kapcsolat/

Kedves Ügyfeleink,

A turizmus sok más iparághoz hasonlóan, valószínűleg a legrosszabb pillanatokat éli át a modern emberiség történetében. Ezért nagyra értékeljük mindannyiuktól, akik a múltban igénybe vették szolgáltatásainkat, vagy a jövőben is keresni fognak bennünket. Reméljük, hogy ebben a kihívásokkal teli időszakban is megmarad a bizalmuk irántunk, közösen megmentjük az idegenforgalmat. Őrizzék meg nyugalmukat, vigyázzanak magukra és egymásra, és kövessék az előírásokat! Végezetül engedjenek meg nekünk egy ajánlást:

Ha tehetik, ne töröljék az utazási irodákkal a megrendeléseket, inkább helyezzék át őket új időpontra! Ezzel sokat tehetnek az idegenforgalomért, hogy ha majd lehet, újra szolgáltathassuk a felejthetetlen élményeket.