Karim Benzema, olyan mint a bor, minden nappal egyre jobb lesz!

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Elek Zoltán

A Real Madrid bajnoki címe már szinte garantálható, a Bajnokok Ligájában éppen az elődöntőjére készül. Ebben hatalmas szerepe van a klub rutinos magjának, Benzemának, Modricnak, Kroosnak és Casemirónak.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg a futball világából.
Facebook és Instagram

Benzema kaphatja a következő Aranylabdát?

Karim Benzema 34 évesen bombaformában van. A Real a PSG-t és a Chelseat is 3:1-re verte a közelmúltban úgy, hogy a francia csatár mesterhármast jegyzett. Ezzel Luiz Adriano, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi után ő a negyedik futballista, aki két egymást követő Bajnokok Ligája-mérkőzésen három gólt szerzett. Ráadásul ő az első, aki a Stamford Bridge-en triplázott.

„Közeledik a szezon vége a Bajnokok Ligájában, és Karim Benzema még mindig rugdossa a gólokat. Ő a talizmán, egyik igazi vezér, a világ legjobb kilencese. Teljesen más szintet képvisel” – nyilatkozta róla ez után Rio Ferdinand, a kétezres évek első felének egyik legjobb védője. Nem fukarkodott a dicsérettel csapattársa, Thibaut Courtois sem: „Ő a világ legjobb csatára. Nagyon magas szinten van, és ezt meg is mutatta, egyszerűen hatalmas.”

Sokan az Aranylabdára is esélyesnek tartját a támadót, aki a szezonban 29 bajnokin lőtt 25 gólt és kiosztott 11 gólpasszt, a Bajnokok Ligájában pedig 9 meccsen 12 gól és 1 assziszt áll a neve mellett. „Benzema megérdemelné az Aranylabdát, remek csatár. Évek óta ezt mondom, de mindig rengeteg kritikát kaptam emiatt” – mondta róla a brazil Ronaldo. Ha pedig valaki, akkor a kétszeres aranylabdás Fenomén tudja, mi kell a győzelemhez és milyen is a tökéletes befejezőcsatár.

Akik még mindig uralják a középpályát: a Modrić – Kroos duó

Nem szabad azonban megfeledkezni a „zongoracipelőkről” sem, akik jelen esetben egészen biztosan túlnőttek ezen a jelzőn. Luka Modrić ugyanis 36 évesen is olyan kulcspasszokat és gólpasszokat osztogat, amit a világ összes játékosa megirigyelne. A horvát aranylabdást a szezon előtt már sokan leírták, mondván, ennyi idősen már nem lesz képes maradandót alkotni. Ehhez képest minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen lépett pályára a szezonban, amelyeken 3 gólt lőtt és 9 gólpasszt osztott ki. A Bajnokok Ligájában ráadásul csak a vesztes Sheriff Tiraspol elleni vesztes csoportmeccsen nem kezdett.

A középpályást a Chelsea elleni vesztes, de továbbjutást érő negyeddöntő után a meccs emberének is megválasztották. „Ez csodálatos volt. Egy nagyszerű mérkőzés itt, a Bernabéuban, és egy édes vereség. Fontos volt, hogy továbbjussunk, nehéz most az érzelmeket szavakba önteni. Hihetetlen büszkeséggel tölt el, amikor hallom, hogy a szurkolók a nevemet skandálják. Hálás vagyok, hogy az első naptól kezdve mögöttem állnak, és úgy tűnik, hogy a pályán mutatott teljesítményemmel, jó játékkal és meccsek megnyerésével vissza tudom ezt fizetni nekik. Haladjunk évről évre, nézzük meg, hogy hogyan érzem magam” – utalt arra Modric, hogy akár a jövőben is képes lehet még a legmagasabb szinten játszani.

A horvát futballista mellett ugyan sokszor elhalványul Toni Kroos teljesítménye, aki még nála is kevesebbet szerepet vállal a kapu előtti befejezéseknél, de Casemiróval ők végzik el a piszkos munkát, hogy Modric, Benzema és a fiatalab generáció képviselői, Rodrygo vagy Vinicius Junior igazán csilloghassanak. Kroos már 32, Casemiro pedig 30 éves. Ez azonban nem látszik meg a teljesítményükön, sőt. Rájuk is igaz az a mondat, amit a szintén renegeteg nagy csatát megélt edző, Carlo Ancelotti Benzemáról mondott nemrég: „Benzema, olyan mint a bor, minden nappal egyre jobb lesz!”

Ha pedig már a játékosoknál kiemeltük a rutinos generációt, el kell mondani azt is, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája győztes Ancelotti immár nyolcadszor lesz ott a sorozat elődöntőjében, amivel José Mourinhoval együtt holtversenyben a második helyen áll. Nála többször, kilencszer csak Pep Guardiola jutott a legjobb négy közé, de neki eddig mindössze két győzelem jött össze a legrangosabb európai kupasorozatban.

Szeretnéd te is a helyszínen megtekinteni a Real Madrid trióját? Válogass kínálatunkból és ajándékozd meg magad, vagy ismerősöd egy hamisítatlan sportélménnyel.

Real Madrid hátralevő hazai mérkőzései a bajnokságban:

  • Real Madrid – Espanyol 04.30. 16:15
  • Real Madrid – Levante 05.12. 21:30
  • Real Madrid – Real Betis 05.22. még nincs konkrét időpont

AKTUÁLIS UTAZÁSI AJÁNLATAINKAT A REAL MADRID MÉRKŐZÉSEIRE ITT TALÁLJÁTOK