Irány a Kijev! Ismerje meg velünk a halhatatlan várost!

Soha nincs késő az álmok valóraváltására. Sokan Kijevről és hasonló utazásokról álmodunk. Irány Ukrain és a kijevi szépség!

Mindegy, hogy ki ki ellen

A BL-döntő a világ legdrágább sporteseményei közé tartozott 2018-ban is és több ezren szerettek volna rá jegyet venni. Igazság szerint a La Scala operaházba se jut be mindenki és oda se kerül 2000 forintba a belépő. Tavaly a foci La Scalája lett az ukrajinai, kijevi Olimpijskyj stadion.

Kijev Kelet-Európa legöregebb városaihoz tartozik és 3 millió lakosa van. Gazdag itt a történelem de a várost modernnak is lehet nevezni. Ez a város


Kijevi lavra

Kihagyhatatlan a Kijevi lavra, vagy éppen a Dneper közelében található barlang komplexus ahol az ukrán Volodymyr metropolita is megtalálható.

Szent Zsófia templomát 1240 a Tatárok majdnem teljesen elpusztították, de 1707-ben sikerült újra felépíteni és most az ország legszebb templomai közé tartozik.


Sz. Zsófia temploma

Gondolom, hogy a Maidanról már nem egyszer hallottak. Kijev főkapuja a 11. Századba épült és igazán csodálatos. A városban megtaláljuk a Ukrajina polgárháború múzeumát, vagy a Ukrajinai nemzeti múzeumot Chernobylról.


Maidan

Kijevben jót lehet majd enni is, de ami a legfontosabb az az, hogy fojni fog a sör. Nem lényeges, hogy éppen spanyol, olasz, angol, német, szlovák vagy magyar szurkolók lesznek e ott, mindenkinek egy közos célja lesz – az év legjobb focimeccsét látni.


Olimpijskyj stadion