Hová utazzunk a hosszú húsvéti hétvégén?

Sajnos – vagy nem sajnos – a húsvéti hosszú hétvége már nem igazán szól a hagyományokról, többségünk az otthonunktól távol eső helyet választ ki, hogy kipihenje a mókuskerék-szerű fárasztó hétköznapokat. Ötletként három speciális ajánlatot kínálunk: romantikus Prága fővárosi sportcsemegével, futballbástya Madridban és a mesés Katalónia.

  1. PRÁGA: cseh derbi, csodálatos főváros

Éttermek, hangulatos kávézók, csábító kilátás. A történelmi cseh főváros nem csupán a romantikus szerelmesek kedvenc látogatóhelye. Számtalan család, baráti társaság utazik ide, hogy hajókázzon, vagy csak egyszerűen gyönyörködjön a prágai utcácskában. A kiváló és hagyományos cseh nemzeti ételek mellett más is csábító lehet erre a hétvégére. A Slavia Praha és a Viktoria Plzeň csapatainak találkozója izgalmas párharcot ígér, hiszen a cseh bajnokság jelenlegi két legsikeresebb csapata méri össze tudását – a Slavia az első, a Plzeň a második a tabellán. A vendégeknek mindenképp a győzelem lenne a legkedvezőbb, hiszen így tudnának csak lefaragni a jókora hátrányukból. Hogyan végződik ez a találkozó? Nézze meg élőben a helyszínen!

  1. MADRID: a futball szenvedélyeseinek paradicsoma

A spanyol főváros igazán csábító célpont lehet bárki számára, hiszen a csodálatos történelmi épületek, a bámulatosan zöldellő parkok ámulatba ejthetnek bennünket, ráadásul a shoppingolás és a bárok szerelmeseinek sincsenek unalmas percei az ottlét alatt. Spanyolországban minden út Madridba vezet. Madridról mindenkinek a felfokozott érzelmek jutnak eszébe: ez a város a legvéresebb és a legvitatottabb állati sport, a bikaviadalok helyszíne, itt székel a világ egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező fociklubja, a Real Madrid és itt látható Európa legnagyobb épülete csakúgy, mint legidősebb étterme.

Madrid két jelképe a királyi kastély és a Plaza Mayor. Az előbbi Európa egyik legnagyobb épülete, melynek trónterme lélegzetelállító, míg utóbbi a pezsgés középpontja. A Plaza Mayor téren mindig zajlik az élet és a körben futó árkádok alatt számtalan kézműves bolt kínálja a portékáját. Madrid a futball egyik leghíresebb fellegvára. Itt székel a Real- és az Atletico Madrid is. A 20-ik század legjobb csapatának választott Real Madrid 85 ezres stadionját, az Estadio Santiago Bernabéut a meccsnapokon kívül, szervezett túra keretében is megtekinthetjük. A hétvége csúcspontjának mindenképp a Mallorca elleni találkozó bizonyulhat a legérdekesebbnek, hiszen élőben láthatjuk a futballvilág számos fenoménját: Modrič, Benzema vagy Ramos neve hallatán nem nehéz elcsábulni egy madridi kiruccanásra!

Repülőút: Real Madrid – Mallorca ( 2020. április 10 – 13.) 

  1. BARCELONA: a csodák városa, a katalán mesevilág

Barcelona, a középkori gyökerekkel rendelkező, modern, kozmopolita katalán főváros az a hely, ahol mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájához mérten az év bármelyik időszakában azt a látványosságot vagy tennivalót, ami az érdeklődési köréhez leginkább passzol. Legyen az különböző korok építészeti, művészeti alkotásai, tengerpart, bulik, finom, különleges ételek és italok, vásárlás, pörgős mediterrán belvárosi hangulat, nyugis parkok, múzeumok, természetjárás, vidámpark és még sorolhatnánk.

Hogy melyik a legérdekesebb látványosság a katalán fővárosban? Azt ajánljuk, hogy ennek a kérdésnek mindenki saját maga járjon utána! Az egyik legismertebb a Sagrada Família, amely szecessziós és gótikus stílusjegyeket ötvöz. Az immáron több mint 130 éve épülő templom nem hiába kapott helyet az UNESCO világörökségi listáján. Kötelező látványosság minden Barcelonába utazónak. Ezen kívül például a Güell park, a gótikus negyed vagy a tengerpart is kihagyhatatlan. Ha hétvégén jár Barcelonában, ne maradjon ki a programjai közül a mágikus szökőkút sem, melynek zenés víz-és színjátéka elkápráztató.

Természetesen a futball is előkelő helyet foglal el a helyiek mindennapjaiban. A focidrukkerek meglátogathatják Spanyolország és Európa legnagyobb befogadóképességű stadionját, az FC Barcelona otthonát is, hiszen húsvét hétvégén a Bilbao ellen lépnek pályára Messiék. Megéri ide utazni, nemde?

Repülőút: FC Barcelona – Bilbao ( 2020. április 10 – 13.) 

Melyik város nyerte el a tetszését? Az alábbi űrlapot kitöltve kérhet ajánlatot!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.