Színészek, politikusok, énekesek: a futballt azok is szeretik, akikről nem is gondolnánk

Olvasási idő: 4 perc

A futball mindenkié. Nem számít, hány éves vagy, honnan származol, vagy mi a munkád. A világ legnagyobb klubjai olyan szurkolókkal is büszkélkedhetnek, akikről talán nem is gondolnánk, milyen szenvedélyes rajongói a világ legnépszerűbb sportágának. Ismerjük meg néhányukat.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A londoni Ágyúsok a legmagasabb körök támogatását élvezik

Az Arsenal csapata a legnépszerűbb klubok közé tartozik az angol Premier League-ben. Így volt ez régen, így van ez most is, és várhatóan az Ágyúsok mindig megtalálják célközönségüket. Befolyásuk globális szinten érvényesül. A csapat valódi támogatást kap a közélet különböző területeiről. A rapper és producer Jay-Z, Chris Martin énekes, sőt még Harry herceg is a csapat szurkolója. Utóbbi a futball iránti szenvedélyéről nem beszél olyan gyakran, mint testvére, William, aki az Aston Villa szurkolója.

Nagyanyjuk, a megboldogult II. Erzsébet királynő szintén régóta volt rajongója a londoni klubnak. Az Arsenal volt az egyetlen klub a világon, melyet hivatalosan is fogadtak a Buckingham palotában. A klubot Jeremy Corbyn és John Bercow politikusok, valamint Colin Firth és Idris Elba színészek is figyelemmel követik. És ha már a futballkluboknál tartunk, az Ágyúsokat az ellentmondásos műsorvezető, Piers Morgan is támogatja.

Idris Elba - Arsenal

Idris Elba – Arsenal (forrás: Just Arsenal)

A Chelsea csapata a híres séf kegyeit is elnyerte

A Chelsea jelenleg nem a legsikeresebb időszakát éli, mégis több millió rajongója van szerte a világon, akik között több híresség is szerepel. Egyikük például a híres séf, Gordon Ramsay. Nem feledkezhetünk meg azonban az ismert műsorvezetőről és az autók szerelmeséről, Jeremy Clarksonról sem, Elie Goulding énekesnőről, vagy épp Cara Delevigne színésznőről sem. Érdekesség, hogy a Gorillaz együttesből Damons Albrannak is volt bérlete a Stamford Bridge-en felnőtt élete nagy részében. Will Ferrell komikus a mai napig a The Blues egyik leghíresebb rajongója, de Kevin Durant kosaras és az ismert énekesnő, Olivia Rodrigo is jó kapcsolatot ápol a Chelsea-vel.

Will Ferrell a Eden Hazard

Will Ferrell a Eden Hazard (forrás: The Sun)

Mitch Buchannon is a Cityzensnek szurkol

A Manchester City napjaink egyik legjobb futballklubja, a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligájában, a Premier League-ben és az FA-kupában is diadalmaskodtak. Ennek ellenére az égszínkékeket gyakran kritizálják, amiért nem élveznek olyan támogatottságot, mint a rivális United, Arsenal vagy Liverpool csapata.

Még ha nem is sikerül megtelíteni az Etihad Stadiont olyan gyakran, mint az Anfield Roadot vagy az Old Traffordot, a Cityzensnek is kiemelkedő szurkolótábora van. A leghíresebb talán az Oasis együttes testvérpárosa, Noel és Liam Gallagher. Tudtad-e, hogy a megboldogult színész, Alan Rickman aki a Harry Potter regénysorozatának Severus Snape-jét alakította, szintén a Citynek szurkolt?

A sorhoz még olyan neveket adhatunk, mint Ian Curtis, Johnny Marr, Rick Wakeman, Alan Carr vagy Timothy Dalton. Végül pedig egy igazi ász a támogatók közül: az ikonikus színész, David Hasselhoff, aki annak idején Mitch Buchannont alakította a Baywatch sorozatban.

Noel Gallagher a Pep Guardiola

Noel Gallagher a Pep Guardiola (forrás: Manchester Evening Standard)

A Liverpool-szurkolók rendkívül változatos tábora

A Liverpool FC csapata a bolygó egyik legnépszerűbb és legelismertebb sportklubja. Gazdag történelme és jelene, valamint a Vörösök ígéretes jövője teszi őket igazán vonzóvá a szurkolók körében. És ez a jól ismert nevek körében is érvényes.

A Liverpool rendhagyó támogatói között volt például a szabadságharcos Nelson Mandela, de a Vörösökért Angelina Jolie és kollégája, Samuel L. Jackson is rajong. A sort Andre Romelle Young producer folytatja, azaz Dr. Dre. A Los Angeles Lakers kosárlabdasztárja, LeBron James nemcsak a rajongója, hanem résztulajdonosa is a csapatnak. Még mindig nem elég? Akkor soroljuk még ide a világhírű énekesnőt, Lana Del Reyt és a James Bondként ismertté vált Daniel Craig színészt.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson (forrás: Liverpool Echo)

A Manchester United a világ egyik legnépszerűbb klubja

Treble 1999-ben? Sir Alex Ferguson vagy David Beckham? Számtalan oka van, amiért az emberek az elmúlt évtizedekben elkezdtek szurkolni a Manchester Unitednek. Tény azonban, hogy a Vörös Ördögök gyakorlatilag örök idők óta élvezik a rajongók támogatását. Ez nem csak a világ különböző részein van így, de igaz a show-biznisz világára is.

A Vörös Ördögök rajongói között megtaláljuk például Justin Timberlake énekest, Megan Fox színésznőt vagy Floyd Mayweather bokszolót. Nem is olyan régen Conor McGregor MMA-harcos is beismerte a klub iránti rajongását. Azt viszont már talán kevesen tudják, hogy az észak-kóreai vezető, Kim Dzsongun is a Manchester United szurkolója, de ne feledkezzünk meg a legendás olimpiai bajnok Usain Boltról sem.

Conor McGregor

Conor McGregor (forrás: Daily Star)

Utazási ajánlatainkat angol bajnoki mérkőzésekre IDE kattintva találjátok.