FOTOBLOG: Barcelona, egy tökéletes kirándulás nem csak a foci után

Megérkezett az év első El Clásicoja! Augustusban újra összeütközik a két masinéria, és én csak annyit tennénk hozzá, hogy ezekből a mérkőzésekből soha se elég!

Mindkét csapat most éppen azon munkálkodik, hogy a jövő szezonra szerezzen egy pár új focistát, kivel a csapat erősebb lenne. Még senki se tudja, hogy Verratti, Mbappe, Bellerín vagy Hazard végül Spanyolországba kötnek e ki vagy sem.

messi el clasico ronaldo

Barcelona nem csak a fociról szól

Futball, nyár és Barcelona – ideális kombináció! Egy mérkőzés az úttal a stadionra és a stadionról kb. 3 óráig tart. Utána itt a lehetőség arra, hogy megismerje Európa egyik legszebb városát. Az, aki építette ezt a várost, mindenre gondolt.

Sikerült nekik egy olyan várost felépíteni, amelybe biztos nem csak egyszer fog ellátogatni. Ez a város úgy hat az emberre, mint a kábító szer – egyszerűen mindig többet és többet fog akarni.

Egy forró nyári napon biztos jól fog esni a La Barceloneta strandon a fürdés. Barcelona homokos partja 4 kilométer hosszan húzódik.

Hogy ha már unni fogja a strandolást pakoljon össze és látogasson el a Parc De La Ciutadella parkba. A Cascada Monumental gyönyörű látvány.

park-ciutadella barcelona

Nemmesze egy fasort láthatunk, melynek a végén az Arc de Triomf található. Igen, Barcelonának is van egy diadalíve, mely körül pálmafákat találhatunk.

vitazny obluk barcelona

Barcelonába nem fog unatkozni. Nem kel félni, ha el is veszik, akkor az is lehet, hogy véletlenül talál valamit, amiről nem is tudott, és felkelti a figyelmét. Amit azonban biztos nem szabad kihagynia, az a Sagrada Familia.

Barcelona Sagrada mesto Familia

Messi és Gaudí megváltoztatták a világot

Barcelonát egyszerűen Gaudí mesevárosának is nevezhetnénk. Gaudí újlenyomatát itt szinte mindenhol látni. A La Ramblaról csak egy pár percre van Antoni Gaudí két talán leghíresebb épülete, a CasaBatló és a CasaMilá.

Barcelona mesto La Rambla
A Born és Gotic városnegyedek után a La Ramblara ér. Ez a sétálóutca adja meg a városnak azt az igazi barcelonai atmoszférát. Barcelona fő sétálóutcáját egyszerűen tilos kihagyni!

A La Rambla sétálóutcán nagyon sok minden található. Zenészek, éttermek, vagy éppen szuvenír boltok.

casa balto barcelona

Barcelona leghíresebb parkjába azonban inkább busszal utazzon. Ha mégis gyalog menne a Park Güellbe, akkor úgy fogja érezni magát, mind ha az Olimposz hegyre mászna fel.

A park egyik része fizettet, de Önöknek nem kell a belépőkért sorba állniuk, mivel hogy a FociTour.hu ezt előre betudja biztosítani. A mérkőzés ellőt, és az egész utazás során, szívesen szervezünk más tevékenységeket is.

barcelona panorama

Sötétedés után a Monjuic szökőkút a város legszebb dominánsa. A Rambla-tól nemmesze lévő szökőkút 21-órakkor kezd el pompázni. Ideális esetbe azonban induljon el ide hamarabb, mivel hogy erre a fantasztikus élményre többen is kíváncsijak.

Utcák, mindenhol szűk kis utcák

Van itt egy másik lehetőség is arra, hogyan megismerni e gyönyörű várost. A sok kis utcában találhatunk kávézókat, cukrászdákat, és ami a legfontosabb, az utánozhatatlan építőművészetet.

Egy jó paellát több helyen talál, de amit szeretnénk javasolni, az a csokibolt a La Rambla sétautcán egyszerűen fantasztikus!choc barcelona

Barcelona nem okozhat csalódást. Szuper foci, nyár és egy gyönyörű város. Ezt a kombinációt biztosan megéri kipróbálni.

camp nou fotbaltou futbaltour

Ajánlatok az FC Barcelona mérkőzéseire