Folytatódik a BL: Ronaldo újra Madridban, ezúttal Griezmann és Suárez ellen

Olvasási idő: 3 perc

2021. december 13. biztosan beleíródott a Bajnokok Ligája történelmébe. Mivel a nyolcaddöntők sorsolása közben több hibát is vétettek, meg kellett ismételni a golyóhúzást. Az első körben még egy Messi-Cristiano Ronaldo csata körvonalazódott, de végül a Manchester United az Atlético Madridot, a PSG pedig a Real Madridot kapta ellenfélül.

A Diego Siemone vezette Atlético a spanyol bajnokság címvédője, de az idei évben nem úgy megy nekik, mint tervezték. A „Matracosok“ csupán a negyedik helyen állnak a La Ligában, hátrányuk 14 pont a városi rivális Real mögött. Az előző években megszokhattuk, hogy a stabil védekezés a játékuk alapja, amiből jól tudnak építkezni és klasszis támadóiknak köszönhetően elöl is jönnek a jó megoldások, a gólok és sorra nyerik a meccseket.

A 2020/2021-es idényben, mikor az élen végeztek, összesen 25 gólt kaptak, míg a jelenleg futó szezonban már 26-szor kellett a hálóba nyúlnia Jan Oblaknak. A szlovén kapus is elmarad korábbi formájától és az előtte játszó védelem sem hozza azt a formát, mint például egy évvel ezelőtt.

Első mérkőzés: 2022. február 23. (szerda)

Helyszín: Madrid, Wanda Metropolitano (68 456 néző befogadására alkalmas)

Visszavágó: 2022. március 15. (kedd),

Helyszín: Manchester, Old Trafford (75 811 néző befogadására alkalmas)

Érdekesség, hogy a nyolcaddöntős ellenfélnél az a David de Gea áll a kapuban, aki éppen az Atléticóból igazolt a Manchesterhez. A madriaknál azonban a csatársorra is oda kell figyelni, hiszen a világbajnok Antoine Griezmann visszatért nyáron Barcelonából, igaz egyelőre csak 3 gólt jegyzett a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában ellenben 5 meccsen 4 gólt fűződik a nevéhez. Éktársa a szintén Barcelonától egy évvel korábban igazolt Luis Suárez, aki a bajnokságban 7-szer, a BL-ben 1-szer volt eredményes. És akkor még nem beszéltünk Correáról, Carrascóról vagy Joao Félixről.

További érdekességek és nyereményjátékok a sport világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

A Wanda Metropolitano manchesteri vendégei a szezon elején még a bajnoki címről álmodoztak, de jelenleg már hátrányuk 19 pont az éllovas, városi rivális City mögött. A keretben két egykori madridi játékos is ott van. 2021 nyarán érkezett a védelembe Raphael Varane, valamint a támadósorba Cristiano Ronaldo. Mindkét játékost a Realból igazolták, de már több kellemetlen élményben is volt részük, hiszek az United a szezonban kapott ötöt a Liverpooltól, a már említett Manchester City pedig 2:0-ra győzött a legendás Old Traffordon, de a Watfordtól is kikaptak 4:1-re a Premier League-ben. Érkezett is a kispadra Ole Gunnar Solskjær helyett Ralf Rangnick, akivel eddig 6 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a „Vörös ördögök” mérlege.

Ezek alapján nehéz lenne megtippelni ki lesz a továbbjutó, de talán jelen pillanatban az United az esélyesebb. A fogadóirodák az angolok továbbjutására körülbelül 1,7-szeres pénzt fizetnek, míg a spanyolra 2,2 körül mozognak az oddsok.

SZERETNÉ ÉLŐBEN VÉGIGIZGULNI A KÉT MÉRKŐZÉST?

AJÁNLJUK:

Atlético Madrid – Manchester United, repülőút (2022.február 23-24.)
Atlético Madrid – Manchester United, belépőjegyek (2022.február 23.)
Manchester United – Atlético Madrid, repülőút (2022.március 14-17.)
Manchester United – Atlético Madrid, belépőjegyek (2022.március 15.)