Fénykép beszámoló: Madrid, Spanyolország fővárosa tárt karokkal várja Önöket

Tudják melyik ország lakóinak az átlagos életkora a leghosszabb? A japánoké, de közvetlen mögöttük a második helyen vannak a Spanyolok. Egy hosszú hétvégét eltöltve Madridban megismerhetik a titkukat.

A laza spanyol életstílus rövid időn belül megfertőzi a város turistáit is, akiknek nagy részét főleg hétvégenként a világ minden tájáról érkező foci szurkolók alkotják. Ugyanis Madrid ad otthont a világ egyik legnagyobb futball csapatának, a Realnak. A Királyi Klubon kívül itt található az évről évre eredményesebb Atletico és még két kisebb csapat, a Rayo Vallecano és a Getafe is.

madrid-plaza-de-colon
Plaza de Cibeles a Cibeles szökőkúttal, ahol a Galaktikusok trófeáit szokták ünnepelni

A több mint 3 milliós spanyol központ egyben a kultúra városa is, mely évszázadok óta ad otthont a királyi családnak, nemzeti művészeknek és a spanyol örökségnek: múzeumok, galériák és parkok formájában. Számtalan látnivaló kínálkozik. A gazdag madridi program szervezésében segíthet a korai tervezés és a jól áttekinthető metró hálózat.

madrid-mapa

Ha először utaznak Madridba, ajánlatos egy sétát tenni a központban.  Javasolt elinduli a Plaza de Espaňától a Gran Via (New York utcáinak mintájára volt tervezve) utcán keresztül egészen a Puerta del Sol és Plaza Mayor főtérig. A séta folytatásával eljuthatnak a királyi palotáig, (Palacio Real) amely turisták által is látogatható .

plaza-espana gran-via macko-2 mayor

A város központ keleti szélén található a Cibeles tér, ahol a Királyi Klub legnagyobb diadaljait ünneplik. Szurkolók ezrei gyűlnek össze a szökőkút körül egy-egy trófea megszerzése után. Pár percnyire található a város leghíresebb múzeuma, a Prado.

cibeles-autobus fontana-cibeles

prado-2 prado

Vasárnap délelőtt ideális időpont a vásárlásra a Gran Via utcában, vagy pedig az El Rastro bolhapiacon és egy ízletes ebéd elfogyasztása után megcsodálhatják a Retiro parkot.

rastro retiro

Klienseinket  természetesen leginkább a futball érdekli. A stadion túrák alatt (Santiago Bernabeu, Wanda Metropolitano) szembe találjuk magunkat az erősen érezhető  külömbségekkel a modern és a klasszikus  foci értelmezésében.

Míg a kevésbé híres csapat stadionja a múlt századot idézi fel, a Real arénája a lehető legnagyobb luxust kínálja látogatóinak. Nem minden stadion büszkélkedhet ideális szögben elhelyezett tribünökkel (a pálya legfelső fokáról is jól lehet látni a mérkőzést), fütőberendezéssel és liftekkel, hogy a szurkolók minden évszakban kényelmesen érezhessék magukat a stadionban. Röviden, az Estadio Santiago Bernabéu egy olyan hely, ahol bárki szivesen játszana és szurkolna.

real-madrid-restauracia-2 real-striedacka real-madrid-elche-96_1512

A meccs napján saját bőrünkön tapasztalhatjuk a stadion fejlett logisztikai rendszerét. A 80.000 emberből nem kell senkinek sem hosszabb ideig állni a sorban, hogy buzdíthassa kedvenceit. A meccs lefújása után pedig 20 perc alatt teljesen kiűrül az aréna. Bravo építészmérnök urak!

stadion-fans Real Madrid - Eibar 2015 Real Madrid zájazd

A madridi hétvége elképzelhetetlen a spanyol konyha ízei nélkül. Helyi specialitásokat kínáló éttermek várnak Önökre minden sarkon: Mercado piac, Plaza Mayor tér vagy pedig a Dear szálloda vendéglője a lélegzetelállító panorámájával.

eating-mercado-3 eating-mercado eating madrid-eating-stadion

A madridi kirándulás a nyári szezonon kívül is óriási örömet szerez minden látogatójának. Akár napsugarat, éjszakai életet, barátságos környezetet vagy Európa legjobb fociját keresik. Ezt mind átélhetik, ha választanak utazási ajánlatainkból és megismerik a spanyol fővárost tapasztalt idegenvezetőink kíséretében. A királyi város tárt karokkal várja Önöket.

Real Madrid zájazdy