Fazekas, Détári és Lisztes után újabb magyar győztese lesz a Német Kupának

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Elek Zoltán

Május 21-én este 20 órától a berlini Olimpiai Stadionban rendezik a DFB Pokal, vagyis a Német Kupa döntőjét, amelyen jelen lesz Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland is, hiszen az RB Leipzig az SC Freiburg ellen játszik.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg a futball világából.
Facebook és Instagram

A sorozat eddigi magyar győztesei

  • Fazekas Árpád még 1957-ben a Bayern München játékosaként hódította el a trófeát. A legendás kapus pályára is lépett a Düsseldorf elleni döntőben.
  • 1982-ben a kispadon találhattunk magyart, a Bayern München edzője Csernai Pál volt. A bajorok ekkor a Nürnberget múlták felül.
  • 1988-ban újra a pályán egy magyar. Détári Lajos ráadásul a 81. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal döntötte el a mérkőzést. A Frankfurt így 1:0-ra verte a Bochumot a fináléban.
  • Lisztes Krisztián 1997-ben a Stuttgarttal, 2004-ben a Werder Bremennel nyerte meg a Német Kupát. Igaz a magyar középpályás egyik döntőben sem játszott, de utóbbi sikerből az oda vezető úton alapemberként vette ki a részét.

forrás: youtube.com

Újabb esély a Lipcse előtt

Az tehát szinte biztosra vehető, hogy 1988, vagyis 34 év után lesz magyar játékos, aki pályára lép a kupadöntőben. A Lipcsében Gulácsi Péter és Willi Orbán helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben, de Szoboszlai Dominik is rendre lehetőséget kap, legrosszabb esetben csereként. A három magyar válogatott játékost foglalkoztató klub harmadszor játszhat a kupáért. 2019-ben a Bayern, 2021-ben pedig a Dortmund ellen már közel voltak a sikerhez, de előbb 3:0-ra, majd 4:1-re kaptak ki az aranycsatában. Most azonban több mint reális esélyük van a győzelemre, hiszen Domenico Tedesco érkezésével összeállt a csapat játéka. Az RB 2022-ben 26 meccséből 17-et megnyert, 5 döntetlen és 4 vereség mellett. Igaz az utóbbi hetekben becsúszott két vereség a bajnokságban és egy az Európa-ligában is, az Augsburg elleni 4:0 megmutatta, nincs gödörben a klub.

forrás: RB Lipcse Facebook oldala

Első alkalommal nyerhet a Freiburg

A másik oldalon Sallai Roland is többségében kezdő a Freiburgban, amely szintén nem fut rossz szezont, sőt. Az előző idényekben elért 15., 13., 8., majd 10. hely után most a Bundesliga hatodik helyén végeztek, így az Európa-Liga csoportkörében vehetnek majd részt. A freiburgiak eddig mind az öt meccsüket idegenben játszották a döntőig vezető úton és kétszer is túlórázni kényszerültek. A második körben az Osnabrück ellen büntetőkkel, a negyedik fordulóban a Bochum Sallai Roland 120. percben szerzett góljával jutottak tovább.

Forrás: Freiburg Facebook oldala

Ajánlataink egyéb sportágakat illetően

NHL Prágában utazás San Jose Sharks – Nashville Predators mérkőzésre (péntek vagy szombati napra)

Wimbledon tenisztorna utazás az első játéknapra

Eurobasket Kölnben utazás Magyar kosárlabda-válogatottunk Szlovénia és Franciaország elleni mérkőzéseire