BL/EL/EKL sorsolás: Pikáns összecsapások a legjobb 8 között

Olvasási idő: 2 perc

Kialakultak a legrangosabb európai kupasorozatok 2023/2024-es szezonjának negyeddöntős párosításai, egyúttal arra is fény derült, kik futhatnak majd össze egymással az elődöntőkben. Emlékezetes meccsekre számíthatunk, hiszen a rekordbajnok például a címvédővel került össze, de az Európa-liga folytatása is komoly izgalmakat ígér.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook Instagram TikTok

Kiemelkedő párharcok következnek a BL-ben

Mind közül a Real Madrid – Manchester City és a PSG – Barcelona mérkőzések kapják majd valószínűleg a legnagyobb figyelmet, nem is véletlenül. A címvédő angol együttes simán legyűrte a Köbenhavn csapatát, ezúttal komoly feladat előtt áll, hiszen a 14-szeres győztessel kell összecsapnia, amely a vártnál nehezebben, de túljutott a Lipcsén. A Királyi gárdánál miközben szeretnék visszaszerezni a trónt, valószínűleg égnek a vágytól, hogy visszavágjanak a tavalyi elődöntős vereségért, hiszen a felek 2023-ban is összekerültek a BL-ben.

Szintén emlékezetes közös múlttal rendelkezik párizsi és a katalán csapat, mivel nehezen lehetne elfeledni, amikor 2017-ben a PSG egy 4-0-ra megnyert meccs után 6-1-re kapott ki a visszavágón a Barcelónától. A 2021-es nyolcaddöntőjüket is érdemes megemlíteni, akkor a franciák mentek tovább 5-2-es összesítéssel. Nem kevésbé lesz azonban érdekes az Arsenal és a Bayern München két meccse, hiszen az Ágyúsok 14 év után először jutottak el a legjobb nyolc közé, míg a bajoroknak nem állt túl jól a szénájuk ebben a szezonban, így vélhetőleg mindkét együttes bizonyítani szeretne a szurkolói számára.

A negyedik párosítás az Atletico Madrid – Borussia Dortmund lett. A spanyolok az idény egyik favoritját, az Intert ejtették ki a nyolcaddöntőben, így magabiztosan várhatják a folytatást. A Dortmunddal utoljára 2018-ban futottak össze a csoportkörben, akkor egyszer 2-0-ra nyertek ellenük, egyszer viszont egy négyest kaptak a német alakulattól.

Bajnokok Ligája negyeddöntő párosítások:

Atlético Madrid – Borussia Dortmund
FC Barcelona – PSG
Real Madrid – Manchester City
Arsenal – Bayern München

negyeddöntők odavágó meccseire április 9-én és 10-én, a visszavágókra pedig április 16-án és 17-én kerül sor.

Az elődöntők párosításai:

Atlético Madrid – Borussia Dortmund / PSG – Barcelona

Arsenal – Bayern München / Real Madrid – Manchester City

Szoboszlaiék az Atalantát kapták

Az Európa-liga negyeddöntős szakaszába neves és igazán erős csapatok jutottak be, amelyek számára kifejezetten fontossá vált, hogy elhódítsák az európai klubfutball második számú trófeáját. Ilyen például az AC Milan, mely egyre kevesebb eséllyel rendelkezik az olasz bajnoki címre, az Olasz Kupából pedig kiesett, de hasonló helyzetben van melléjük sorsolt ellenfelük, az AS Roma is. Az itáliai összecsapás mellett érdekesnek ígérkezik a Liverpool és az Atalanta csatája, Szoboszlai Dominik csapata ugyanis az angol Ligakupa megnyerése után akár újabb három trófeát is bezsebelhet.

A fantasztikus szezont futó Bayer Leverkusen számára akár tökéletes is lehet az idei szezon, hiszen simán vezetik a Bundesligát, még talpon vannak a Német Kupában és formájuk alapján az EL-győzelemre is jó az esélyük, de nehéz dolguk lesz az EKL címvédője, a West Ham United ellen. A negyedik párosítás a Benfica – Marseille lett, ezek a csapatok korábban már megtapasztalhatták, milyen az EL fináléjában szerepelni, a portugálok 2013-ban és 2014-ben, míg a franciák 2018-ban, de győzni még egyikük sem tudott. Erre a sorozatra tehát befejezetlen ügyként is tekinthetnek.

Európa-liga negyeddöntő párosítások:

Benfica – Olympique Marseille
Liverpool FC – Atalanta
AC Milan – AS Roma
Bayer Leverkusen – West Ham United

negyeddöntők odavágó meccseire április 11-én, a visszavágókra pedig április 18-án kerül sor.

Az elődöntők párosításai:

AC Milan – AS Roma/Liverpool – Atalanta
Benfica – Marseille/Leverkusen – West Ham United

Európa Konferencia Liga: nagy harc várható a serlegért

Az Európai Konferencia Liga negyeddöntőinek sorsolását is megtartották. A cseh Viktoria Plzen az olasz AFC Fiorentina ellenfele lesz. A továbbjutó a a Club Brugge – PAOK Szaloniki továbbjutójávaô találkozik majd a döntőbe jutásért. A birminghami Aston Villa a francia Lille csapata ellen lép pályára, míg az Olympiakosz Pireusz és a Fenerbahce egy felettéb izgalmas görög-török kettősmérkőzésen csap össze egymással.

Európa Konferencia-Liga – negyeddöntő párosítások:

Olympiacos Pireus – Fenerbahce Istanbul
Aston Villa – LOSC Lille
Viktoria Plzeň – AFC Fiorentina
Club Brugge – PAOK Solún

negyeddöntők odavágó meccseire április 11-én, a visszavágókra pedig április 18-án kerül sor.