Európa-liga sorsolás: a Vörös Ördögök újra spanyol ellenfelet kaptak

Olvasási idő: 2 perc

Gera Zoltán közreműködésével ma kisorsolták az Európa-liga negyeddöntőinek párosításait. Megismétlődik a 2020-as elődöntő, hiszen a Manchester United a rekordgyőztes Sevillával találkozik majd, miközben a Feyenoord az AS Roma ellen vehet revansot a tavalyi elveszített Európa Konferencia Liga döntőért.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A Fradi és az Arsenal nélkül folytatódik a küzdelem

Az Európa-liga idei szezonjának nyolcaddöntői érdekes mérkőzéseket hoztak. Az Arsenal sorozatban 5. alkalommal veszített hazai pályán az El-kieséses szakaszában, miután 1-1-es döntetlent követően büntetőpárbajban maradt alul a Sportinggal szemben. Tegnap született egy új klubrekord is: Marcus Rashford lett a legfiatalabb Manchester United labdarúgó és angol játékos, aki elérte a 25 gólt a nemzetközi kupákban. Részvétel tekintetében idén tarolnak az olasz klubok az európai sorozatok kieséses szakaszában. Az El-ben a Juventus és az AS Roma, míg az Európa Konferencia Ligában a Fiorentina harcolhat tovább, így a BL-el együtt tavasszal 6 csapat képviseli majd Olaszországot. Végül, de nem utolsó sorban, nem sikerült a továbbjutás a Ferencvárosnak a Bayer Leverkusen ellen, a németekre a kupasorozat meglepetéscsapata, az Union SG vár.

Visszavágók árnyékában

A legnagyobb figyelem egyértelműen a Manchester United – Sevilla mérkőzésre fog hárulni. A Vörös Ördögök 2017-ben már egyszer elhódították az Európa-liga trófeát, most pedig szintén jó eséllyel szállnak harcba, ám ahhoz előbb a rekordgyőztes Sevillát kell legyőzniük, amely nem lesz könnyű feladat. A spanyolok ugyanis eddig minden alkalommal megnyerték a sorozatot, amennyiben bejutottak a negyeddöntőbe. A két klub egyszer már találkozott egymással az El-ben, a 2019/20-as szezon elődöntőjében, amelyen a Sevilla 2-1-re győzött.

S ha már visszavágók, a tavalyi Európa Konferencia Liga döntője is megismétlődik, hiszen a holland Feyennord az AS Romával néz szembe az elődöntőbe jutásért. Tavaly Nicoló Zaniolo góljával győztek a rómaiak, idén azonban az olasz középpályás nélkül lépnek majd pályára a rotterdami klub ellen. Paulo Dybala és Nemanja Matić rutinja ugyanakkor sokat nyom majd a latba. Az biztos, hogy komoly összecsapásokat fog hozni ez a párosítás, már csak az egy évvel korábbi történések miatt is.

Az Európa-liga negyeddöntőjének sorsolásakor végül a következő párosítások alakultak ki:

Manchester United – Sevilla

Juventus – Sporting

Leverkusen – Union SG

Feyenoord – AS Roma

A negyeddöntőkre a következő hónapban kerül majd sor. Az első mérkőzéseket április 13-án, míg a visszavágókat április 20-án rendezik.

Az Európa-liga elődöntőjének sorsolásakor végül a következő párosítások alakultak ki:

Juventus – Sporting / Manchester United – Sevilla

Feyenoord – AS Roma / Leverkusen – Union SG

Sorsoltak az Európa Konferencia Ligában is, ahol a következő párosítások alakultak ki:

Lech Poznan – Fiorentina

Gent – West Ham

AZ Alkmaar – Anderlecht

Basel – Nice

Az elkövetkező napokban azon leszünk, hogy minél több utazási és belépőjegyes ajánlattal jelentkezzünk nektek.

UTAZÁSI ÉS BELÉPŐJEGYES AJÁNLATAINK AZ EURÓPAI KUPASOROZATOK MÉRKŐZÉSEIRE