Európa-bajnokság: Nagy áttekintés a stadionok kapacitásáról és az utazási feltételekről

A következő bejegyzés elolvasása 3 percet vesz igénybe, folyamatosan frissítjük.

A futballrajongóknak és a turistáknak is egyaránt van minek örülniük. A labdarúgó Európa-bajnokság (2021. június 11 – július 11.) igazi futball légkörben fog lezajlani, a szurkolók részvételével a lelátókon. A kontinensbajnokság mind a 11 helyszíne közzétette a beutazási feltételeit és azt, hogy a stadion kapacitásának hány százaléka lesz elérhető a meccseken.

A STADIONOK KAPACITÁSA A SZURKOLÓK SZÁMÁRA:

Budapest: 100%-os kapacitás, 67 215 néző                                                                                                                        München: 20%-os stadion kapacitás = 14 500 szurkoló

Sevilla: (eredetileg Bilbao) 30%-os stadion kapacitás = 20 000 szurkoló
Szentpétervár: (eredetileg Dublin) 50%-os stadion kapacitás = 34 067 szurkoló

London: 25%-os stadion kapacitás = 22 500 szurkoló                                                                                                        Glasgow: 25-től  33%-ig lesz megnyitva a stadion, minimum szurkolószám 12 967

Szentpétervár: 50%-os stadion kapacitás = 34 067 szurkoló
Koppenhága: 25-től  33%-ig lesz megnyitva a stadion, minimum szurkolószám 9 516

Amszterdam: 25-től  33%-ig lesz megnyitva a stadion, minimum szurkolószám13 748
Bukarest:
25-től  33%-ig lesz megnyitva a stadion, minimum szurkolószám 13 900

Róma: 25-től  33%-ig lesz megnyitva a stadion, minimum szurkolószám 17 659
Baku:
50%-os stadion kapacitás = 34 350 szurkoló

Mi vár a magyarokra? Íme az ellenfelek latolgatása. 

puskas arena budapest

A korszerű Puskás Aréna teljes kapacitását ki szeretnék használni a szervezők – 67 215 szurkoló

Támaszkodjon tapasztalatainkra, és hagyja ránk az utazási változásokkal kapcsolatos aggodalmakat! Naponta figyeljük, hogy milyen feltételek mellett lehet utazni az Európa-bajnokság szervező országaiba. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és garantáljuk a legfrissebb információkat, amelyek megkönnyítik az utazás tervezését!

UTAZÁSI FELTÉTELEK

Budapest
– a külföldről érkező Európa-bajnoki mérkőzésekre szóló jegyek birtokosai Magyarországra érkezésükkor mentesülnek a karantén alól. Elég két negatív PCR-tesztet felmutatni (48 óránál nem régebbi, tehát 5 nap) vagy a Covid-19 legyőzésének megerősítésével (6 hónapnál nem régebbi)

München
– Németország a kiinduló ország alapján különböző feltételeket szabott meg a szurkolók számára. További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot, és adja meg a tervezett kiindulási pontot!

Sevilla
– egyenlőre még nem erősítették meg a feltételeket

London
– Anglia a kiinduló ország alapján különböző feltételeket szabott meg a szurkolók számára. A szurkolóknak érkezés után karanténba kell vonulniuk. Közelebbi információkért vegye fel velünk a kapcsolatot.

Glasgow
– a külföldi szurkolóknak (Skócián kívül) jelenleg nincs engedélyük beutazni. A korlátozások lehetséges feloldásáról tájékoztatni fogunk.

Szentpétervár
– az Európa-bajnokság jegybirtokosai külföldről korlátozás nélkül utazhatnak Oroszországba. Ugyanakkor nincs szükségük utazási vízumra, és az országba érkezésük után mentesülnek a karantén alól.

Koppenhága
– a külföldi szurkolóknak (Dánián kívül) jelenleg nincs engedélyük beutazni. A korlátozások lehetséges feloldásáról tájékoztatni fogunk.

Amszterdam
– Hollandia a kiinduló ország alapján különböző feltételeket szabott meg a szurkolók számára. További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot, és adja meg a tervezett kiindulási pontot.

Bukarest
– Románia a kiinduló ország alapján különböző feltételeket szabott meg a szurkolók számára. További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot, és adja meg a tervezett kiindulási pontot.

Róma
– egyenlőre még nem erősítették meg a feltételeket

Baku
– csak a résztvevő csapatok szurkolói utazhatnak Azerbajdzsánba. A csoportkörben Svájc, Nagy-Britannia és Törökország, illetve a résztvevő csapatok lakói a nyolcaddöntőben, amelyre Bakuban kerül sor.

A higiéniai intézkedéseket minden stadionban ellenőrizni fogják (pl. 30 perces intervallumokba való megérkezés a stadionba, szájmaszk használata, 1,5 méteres távolság tartás) a biztonságos környezet fenntartása és az érintettek egészségének védelme érdekében.

Örömmel válaszolunk kérdéseire. Töltse ki az űrlapot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot:

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.