Emirates Stadium: A szupermodern stadion

Fölépiteni egy új stadiont és közben elhagyni egy olyan gyönyörű helyet mint a Highbury, nem is olyan egyszerű. Nem is a sok dokument végett, hanem az emóciók miatt. Nem olyan egyszerű elhagyni egy olyan helyet, ahol a klublegenda Thierry Henry a 100.gólt lőtte a klub szineiben, vagy ahol 1966ban Muhammad Ali Cooper ellen boxolt. Nem is olyan egyszerű elhagyni, főleg ha tudja, hogy le lesz bontva.Remélhetőleg a hangulat is átköltözik az 500 méterre elterülő Emirates stadionba.

 

Legendás Highbury és a szupermodern Emirates Stadium

Arsenal Emirates Stadium Highbury

A szurkolók nagyon háklisak a kedvenc csapatuk történelmére.Ezért bármiféle változást igazi fogcsikorgatással fogadnak, vagy esetleg proteszttel. Csakhogy a foci főleg üzlet.

Az Arsenal vezetőségének egyszerű volt a dolga, nem neveztek át semmit, semmit nem változtattak, nem tagadták meg a klub értékeit. Az új stadiont Emirates stadionnak nevezték el és igy a szurkolók nem foglalkoztak sokat az egésszel. Biztosan nem a legszebb név, de az a 100 millió font, amit a Fly Emirates légitársaság fizet a név jogaiért, biztosan jól jön a csapatnak. 2021ig van erre a névre joga.

<> at Emirates Stadium on August 16, 2014 in London, England.

 

Mit árulnak el a stadionról a számok?

A statisztika sok mindent elárul az Emirates stadionról is. Az első meccs, amit itt játszottak, 2006.augusztus 19-én az Aston Villa ellen, csak döntetlennel végződött. Az 1-1es eredményt nyugodtan hozzá lehet számolni az óriási kinti nyomáshoz és elvárásokhoz.

Nem egy átigazolást kellett átgondolni a stadion financirozása miatt. A projekt összértéke 390 millió angol font. Ha úgy vesszük, több mint a negyedét a Fly Emiraates légitársaság fizette.

Igy már megéri a nevet.

A stadion kapacitása 60 ezer plussz minusz egy pár néző, mivel az Aston Villa ellen 60.023 néző volt jelen. Ami viszont nem örvendezteti a hazai és a vendégszurkolókat is, azok a jegyárak a meccsekre. A legolcsóbb szezonbérlet az Arsenalra 1014 angol fontba kerül, összehasonlitásként a szomszéd Tottenhamra 765 font.

Látogasson el az Arsenal bármelyik meccsére, ha kicsit drágább is lesz, biztosan mégéri ez a hatalmas élmény.