Egy utazás, több meccs – élménygazdag fociutak

Elutazni valamelyik top focicsapat mérkőzésére többe kerül, mintha az FTC – Újpest találkozójára látogatna ki az ember. Logikus. A két klub együtt nem fizet annyit a játékosoknak, mint például a Barcelona Coutinhonak egy hónapban, és a repülőgép sem annyit eszik mint egy dízel meghajtású Golf. Mégis hajlandóak vagyunk az életreszóló élményt megfizetni.

Mikor bevásárolni készülünk a vasárnapi ebédhez, nem indulunk útjára egyenként beszerezni az alapanyagokat, először a húst, 5 perc múlva a zöldséget, majd 10 perccel később a fűszereket. Ha egy helyen szerzünk be mindent, időt takarítunk meg, és pénzt is spórolunk. 

10 méteres közelségből látni kedvenc focistánkat és a lélegzetelállító stadionban megnézni egy világszintű focimeccset, nem mindennapi élmény. Mindezt sajnos csak két órán keresztül élvezhetjük, majd táplálkozhatunk az élményeinkből. A fanshopban egy havi fizetésünket költjük el a szuvenírekre, majd irány haza, vissza a valóságba. Jövőre, ha sikerül, újra visszatérünk. Adja Isten!

Egy legyet több csapásra

Nem lenne jobb, ha az álom folytatódna? Ha három napon keresztül minden napra jutna egy adag foci? Dehogynem! Miért elégednénk meg egy meccsel, ha van lehetőségünk többre is. A legjobb, hogy ezért nem kell újabb vagyonokat költenünk az utazásra.

Észak és dél találkozója

Két Premier League-t játszó csapat hogyan teljesíthet decemberben a napos Spanyolországban? A kakasok és a katalánok találkozójától mi mást is várhatnánk, mint fordulatos meccset. Ha Pocchettino meg akarja mutatni a világnak, hogy a Tottenhamat a legjobbak között kell emlegetni, erre keresve sem találhat jobb helyszínt, mint a Camp Nou.

Valencia egy nappal később a Manchester United-et fogadja. Elsőre valószínűnek tűnhet, hogy az ördögök fogják uralni a játékot, de a denevérek a tavalyi szezonban magasan repültek, és Mourinhonak is kezd kicsúszni a kezei közül a vezetés, tehát a kocka nincs még elvetve.

Dupla mérkőzés: Barcelona – Tottenham, Valencia – Manchester United 

Bajnokok Ligája Olaszországban

A rómaiak nyáron erős keretet építettek, de most a Real ellen csak a szerencsében bízhatnak. A Real a negyedik trófeáért küzd zsinórban, és eddig elég eredményesen.  Nápolyban más miatt fog kelleni aggódni. A pályán nem kell nagy izgalmakra számítanunk, de a lelátón más a helyzet. A Crvena Zvezda szurkolói tábora úgy fog kitörni, mint a Vezúv.

Dupla mérkőzés: AS Róma – Real Madrid, Neapol – Crvena Zvezda 

Tengerentúli kiruccanás

Jöjjön a hab a háromemeletes Pavlova tortára. NLH tripla mérkőzés a városban, amely soha nem alszik, és ahol először a Islanders vs Columbus meccset élhetik át testközelből a hoki fanatikusok. Ha ez nem lenne elég a jóból, a Rangers – Winnipeg  és a New Jersey – Tampa mérkőzéseken is kiszurkolhatja magát az ember fia.

Tripla mérkőzés NY Islanders – Columbus, NY Rangers – Winnipeg, NJ Devils – Tampa Bay

0 visitors have seen this post