Egy rejtett kincs minden fociszurkolónak

Olvasási idő: 4 perc

London kétségtelenül az európai futball fővárosa, a Premier League leglátogatottabb célpontja. Nem csoda, hiszen ebben a szezonban nyolc londoni csapat játszik az angol élvonalban, és még Brighton is autóval gyorsan megközelíthető. Ha figyelemmel követik az angol futballt, és szeretnének valami szokatlant megtapasztalni, akkor van egy tippünk Önök számára.

Kövessék közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Arsenal, Tottenham, West Ham, Chelsea, Fulham, Crystal Palace, Brentford és Luton. Ennél nagyobb focis csomópontot nehezebb találni Európában, hiszen egymás hegyén-hátán tömörülnek a Premier League csapatok! Nem meglepő hát, hogy sok focirajongó kedvenc városa éppen London.

Ha ott járnak, természetesen nem hagyhatják ki a legnépszerűbb helyeket: a Big Ben, a London Eye, a Tower Bridge vagy akár a Buckingham-palota kötelező elemek, mind tudjuk. De mi van, ha unják már a hagyományos turisztikai helyeket, és valami különlegesre vágynak? Nos, van egy rejtett gyöngyszemünk minden futballrajongó számára.

CLASSIC FOOTBALL SHIRTS

Szeretnék átélni az igazi futballhangulatot London központjában? A Classic Football Shirts egy olyan egyedülálló üzlet, amelyet az angol futball egyetlen rajongója sem hagyhat ki. Mindössze 20 percnyi sétára található a Tower Bridge-től (a cím: 17 Commercial Street, E1 6NE London), szóval egy utat mindenképp megér!

Mit érdemes tudni róla? Az angol klubok hagyományos mezein kívül a legismertebb együttesek mezei is megtalálhatók. Ez egy üzlethelyiségnyi nosztalgia a régi idők régi focijáról, ahol minden szurkoló megvásárolhatja kedvenc klubjának mára legendássa vált mezét akár azokból az időkből is, amikor elkezdett nekik szurkolni. Lampard és Terry a Chelsea-ben, Gerrard és Torres a Liverpoolban, Bergkamp és Henry az Arsenalban? Itt ezek közül egyik sem hiányzik.

Ugyanígy megtalálhatók a kínálatban régi mezek speciális replikái is, mai nevekkel. Így például a Manchester City szurkolói vehetnek egy harminc évvel ezelőtti tervezésű norvég mezt Haaland nevével. Ezen kívül több száz ehhez hasonló csoda található itt. Egy ilyen boltban való séta rengeteg történetet és emléket idéz fel a régi játékosokról, vagy csapatokról. Egyedi mezek is vannak, eredeti aláírásokkal, bekeretezve. Eladók, némi felárért cserébe.

Rivaldo újra a pályán

A Classic Football Shirts-be akkor is érdemes ellátogatni, ha nem akarnak venni semmit. Itt úgy is elüldögélhetnek, mint egy klasszikus pubban, egy sör vagy kávé mellett, és közben kivetítőn nézhetik a legjobb angol focimeccseket. Nekünk szerencsénk volt, mert ebben a boltban láttuk a világ legrégebbi labdarúgó versenysorozatának, az FA-kupának egyik izgalmas mérkőzését, ahol a másodosztályú Coventry tovább írta meseszerű történetét, melynek során hosszabbításban lőtt két góllal ejtette ki az első osztályú Wolverhampton csapatát – angol foci, mi így szeretjük!

És mivel itt minden retró, a sör mellett játszhatnak retró focis játékokat is. Hol máshol a világon van még lehetőségünk visszaidézni a fiatal évekeinket, és játszhatunk mondjuk Fifa 2004-et, ahol még Oliver Kahn, Thierry Henry vagy éppen Rivaldo rohangált a pályán?

Ha személyesen szeretnék megtapasztalni a Premier League élményét

Tehát, ha a Premier League és a stadiontúra mellett egyéb izgalmas szórakozásra vágynak Londonban, melegen ajánljuk a Classic Football Shirts boltot. Ugyanúgy megtalálható egyébként Manchesterben is (25-27 Dale St, Manchester M1 1FY).

Kiemelt londoni utazásaink májusban:

  • FA-kupa döntő: Manchester City – Manchester United (repülőút)
  • Championship playoff döntő (repülőút)