Eb: A svédek és a lengyelek is elvesztették a támadó aduászaikat

 

A következő bejegyzés elolvasása 2 percet vesz igénybe.

Sajnos a sérülések a foci kellemetlen velejárói. Az idei Európa-bajnokságon egészségügyi problémák miatt nem fogunk látni két kiváló támadót – Zlatan Ibrahimovičt és Krzysztof Piateket. Az AC Milan támadója térdsérülés miatt kell, hogy pihenőn legyen, a Hertha Berlin csatárára, aki 18-szoros lengyel válogatott, pedig bokatörés miatt nem számíthatunk az EURO-n.

Ibrahimovic a Juventus elleni legutóbbi győzelmi mérkőzésén sérült meg, amelyen az AC Milan 3: 0-ra nyert Torinóban. A svédek világsztárjának edzője, Janne Andersson szerint a 39 éves Zlatan 6 hetes rehabilitációra számíthat, így biztosan nem épül fel csapata június 14-i rajtjáig, és ki kell hagynia ötödik kontinensviadalát.

Egyébként csaknem öt év után tért vissza a svéd válogatottba. Mivel az EURO most kimarad számára, szeretne játszani a jövő évi katari labdarúgó-világbajnokságon.

A lengyel válogatott egy igazi dzsóker csatárt veszített el Piatek személyében az Európa-bajnokság előtt, aki a Bundesliga szerdai párharcában a Schalke 04 ellen sérült meg, a vizsgálatokon pedig kiderült, hogy eltört a bokája. Műtét és kényszerszünet vár rá, ami négy hónap is lehet.

Európa-bajnokság ajánlatok