Dupla futballadag Londonban

A világ legöregebb bajnoksága vészesen közelít a végjátékhoz. Március első hetében nyolc FA-kupa mérkőzést rendeznek meg, amelyben a legjobb 16 csapat küzd majd a továbbjutásért: 10 csapat a PL-ből, öt csapat a Championshipből és egy csapat a League One-ból. Nagy kérdés, hogy mely csapatok jutnak tovább a negyeddöntőbe, de egy biztos: nem akármilyen párharcoknak lehetünk szemtanúi.

A nyolc mérkőzésből kettőn Premier League-es csapatok néznek farkasszemet egymással: március 3-án a Chelsea a Liverpoolt, március 4-én a Tottenham a Norwich egyesületével csap össze. És pontosan ez a két mérkőzés lehet a legnagyobb nézőcsalogató az FA-kupa jelenlegi idényenek ezen szakaszában, hiszen egy utazással két mérkőzés és egy londoni látogatás is összehozható.

Ajánlatunk: Dupla FA-kupa mérkőzés Londonban 

A Kékek a Pirosak ellen

A keddi mérkőzésen nincs is mit ragozni. Elég csak a Liverpool nevét megemlíteni, s minden világos. A Vörösek úgy uralják a PL-mezőnyt, amelyet már régen láthattunk. Szinte minden hétvégén felmerül a kérdés, vajon kikapnak-e még az idei bajnokságban. Az FA-kupa előző fordulójában a Pool junior csapata simán kiharcolta a továbbjutást a harmadik ligás Shrewsbury ellen. Nagy eséllyel a bajnokság már zsebben, vajon sikerülhet a duplázás és az FA-kupa győzelem?

Előre azonban ne igyunk a medve bőrére, hiszen a Stamford Bridge gyepén nem vár könnyű mérkőzés a liverpooliakra. A Chelsea jelenleg negyedik a tabellán, s a csapat tele van tehetségekkel, mint például Abraham, Mount, Hudson-Odoi vagy James. Érdekesség, hogy amióta Klopp irányítja a pooliakat, azóta tizenegyszer találkozott a két csapat egymással – ebből ötször a Pool, kétszer a Chelsea győzött, négyszer pedig pontosztozkodásra került sor. Az FA-kupa ennek a szakaszában ha döntetlennel végződne a mérkőzés, akkor se hosszabbítás, se büntetők nincsenek, hanem a leghamarabbi szabad időpontban jöhet a visszavágó.

Izgalmas mérkőzés az új stadionban

A Tottenham-Norwich mérkőzés is számos érdekes látnivalót tartogathat számunkra. A stadionok szenvedélyes rajongói igazán felejthetetlen élményeket élhetnek át az új Tottenham Hotspur Stadiumban, amelyet 2019 áprilisában adtak át. Azon kívül, hogy a legújabb és legmodernebb stadion, ráadásul a legnagyobb is az angol fővárosban. A futballrajongók találkozhatnak itt José Mourinhoval, aki novemberben ülhetett le a Tottenham kispadjára. Jelenleg az ötödik helyen állnak a tabellán, de szorosan a Chelsea mögött várnak az előzési lehetőségre. A kevésbé szégyenlős menedzsert egy esetleges továbbjutás, vagy netán kupagyőzelem biztosan közelebb hozná a csapat drukkereihez.

A Norwich közel sem áll olyan fényesen a bajnokságban, hiszen sereghajtóként egyre közelebb állnak a kieséshez. Talán ennek köszönhetően a kupában mindent bele alapon harcolnak majd, hiszen vesztenivalójuk aligha van.