Csapat himnusz – Top 10

Valljuk be: sokszor egy mérkőzés megtekintésekor jobban örülünk a csapat himnuszának, mint magának a mérkőzésnek. Most itt összegyűjtöttük a legjobbakat. 100 embert kérdeztünk meg, itt az eredmény:

Ez a lista a  www.takurcitee.sk oldalon volt megjelenitve, Richard Hanzlík engedélyével közöljük.

10. SAN LORENZO

Voltak idők, amikor a TV az argentin liga meccseket is közvetitette. Ebben az országban nemcsak a River Plate Boca Juniors meccs az érdekes, hanem a legjobb szurkolóikról is hiresek.

Bámulatos a hangulat bármelyik argentin liga meccsen.

9. ATHLETIC BILBAO

Az Athletic Bilbao fociklub már jópár éve ezen az új stadionon játszik. A Barcelona tudna róla mesélni, hogy milyen forró a hangulat e stadionon. Nem hiába, hisz az Athletic Bilbao egy a három csapat közül, akik mindig a La Liga tagjai voltak. A másik kettőt nem lesz probléma kitalálni…

8. HERTHA BSC BERLIN – NUR NACH HAUSE

Amikor kezdtem összeállitani ezt a listát, nem vártam, hogy ez a csapat is megjelenik. A német főváros csapata messze van az FC Bayern sikereitől, de a szurkolói nagyon lelkesek. Ezért ezt a dalt a listáról nem lehetett kihagyni.

7. AS ROMA – ROMA ROMA

Ez minden Roma szurkolót megörvendeztet. Antonello Venditti egész sikeres dalt hozott össze. Már most látom a Totti búcsúztatását, e himnusz kiséretében. Italiano Gelatto!

6. WEST HAM UNITED – I AM FOREVER BLOWING BUBBLES

Eredetileg amerikai dal, 1918-as évből származik. West Ham-ben játszott Billy J. Murray játékos, akit buboréknak neveztek. A csapat elnöke mindig ezt a dalt énekelte a győztes meccsek után és idővel a szurkolók is átvették ezt a szokást. Hála Istennek…

5. STOKE CITY – DELILAH

Nem vártam, hogy Tom Jones is ide kerül a listára. Mindenről egy szurkoló tehet, aki a meccsek után egy bárban mindig énekelte ezt a dalt. Ezt a dalt a szurkolók egy kicsit átformázták.

4. MANCHESTER CITY – BLUE MOON

Nem kedvelem ezt a klubot, de a Blue Moon dal nagyon szuper. Ezt a dalt előttük a Crewe Alexandra csapata használta. Az Anfield stadionon rakták össze, aztán lassan de biztosan mindig több szurkoló kezdte énekelni. Minden hazai mérkőzés előtt énekelik.

3. FC BARCELONA – EL CANT DEL BARCA

Mint Real Madrid szurkoló, sokat kellett ezt a választást emésztenem. A klub 75.évfordulójára alakult. Addig nem volt a csapat himnusz nélkül, de ez átverekedte magát. Ezt a himnuszt minden meccs előtt erősiti a 100ezres kulissza is…

2. JUVENTUS – STORIA DI UN GRANDE AMORE

A Juventus csapat himnusza sem az első a csapat történetében, hanem az ötödik. Hasonlóan, mint a bajnokságok száma, amit zsinórban szerzett a Juve.

1. FC LIVERPOOL, CELTIC GLASGOW, BORUSSIA DORTMUND, FEYENOORD ROTTERDAM – YOU WILL NEVER WALK ALONE

Himnuszok himnusza!

Nem csoda, hogy e 4 csapaton kivül, más csapatok is használják az egész világon. A legnagyobb ereje viszont az Anfielden van. Az interneten több száz verziót is találhat.

De az igazi ereje csak a Liverpool hazai meccsei előtt van.

 

Szerző: Richard Hanzlík