Bundesliga sorsolás: Érdekes párbajokra és magyar részvételre számíthatunk

Kétségkívül, a Bundesliga vezető helyen szerepel a legjobb labdarúgó-bajnokságok listáján, melyeknek az öreg kontinens ad otthont. Szerencsére, nem kell már sokáig várakozni, hogy elkezdődjön a német élvonalbeli liga 2018/2019-es szezonja.

Elsőként láthatjuk a pályán az előző szezonban bajnoki címét megvédő Bayern Münchent, aki augusztus 24-én ( pénteken) Szalai Ádám csapata ellen száll harcba a labdáért. Ha szeretnéd testközelből végigszurkolni a meccset, ajánljuk, hogy időben biztosítsd a helyed a Bayern München- Hoffenheim összecsapásra.

Marad-e a bajor dominancia ?

A hatodik bajnoki címmel rendelkező Bayern Münchent vajon sikerül letaszítania valakinek a német trónról? Ezt nem tudjuk előre, mindenesetre Nico Kovač, a csapat új vezetőedzője úgy véli, hogy a győztesek esélyével indulnak neki a 2018/2019-es szezonnak. A 46 éves tréner az Eintracht Frankfurttól érkezik, és a nála közel harminc évvel idősebb Juppa Heynckest váltja az edzői poszton.

Az egyetlen újonc a csapatban a 23 esztendős tehetség, Leon Goretzk, akinek érkezését januárban erősítették meg, miután az nem kívánta meghosszabbítani maradását az FC Schalke 04-ben .

További változásokra az idei labdarúgó-világbajnokság lezárulta után számthatunk. Kérdéses Robert Lewandowsky maradása.

Az előző szezonban a bajorok a Schalke 04-e, a Hoffenheimet, valamint a Borussia Dortmundot utasították maguk mögé a pontszerző táblán.

A Bayern dominanciáját megelőzően a Borussiának is sikerült két kupagyőzelmet szereznie. Az új edzővel rendelkező csapatnak talán ismét megadatik, hogy elfoglalja a trónt, ha a holland származású Lucien Favre átveszi a csapat vezetését. A játékosok között említhetjük Oelschlägelt és Hitzt, akik a kapuban fognak bravúrozni, Thomas Delaneyt, aki résztvevője a 21. labdarúgó-világbajnokságnak, és a francia hátvédet Diallot, aki majdnem harminc millió eurós szerződéssel érkezik a sárga-fekete táborba.

A Bayern rögtön a nyitókörben találkozik a Hoffenheimmel, a Schalke 04 elleni meccset negyedikként játsza a bajor csapat, a Borrussiával pedig a tizenegyedik körben állnak majd ki egymás ellen.

Oktoberfest, karácsonyi vásár, magyarok akcióban

Azoknak a szurkolóknak, akik a foci mellett más izgalmas élményekkel is szeretnének gazdagodni, ajánljuk figyelmébe a Bayern- Augsburg meccset szeptember 25-én, illetve a december 8-ai Bayern- Nürnberg mérkőzést.

Mind a karácsonyi vásár, mind pedig az Oktoberfest izgalmas programnak ígérkezik, pláne, ha azt egy jó focimeccsel is megfejeli az ember.

A Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipziggel december 12-én az Allianz Arénában mérkőznek majd meg a bőrnadrágosok. A várakozásoknak megfelelően a vezetőedzői feladatokat is a 60 éves Ralf Rangnick sportigazgató látja el a soron következő szezonban, azt követően Julian Nagelsmann lesz a lipcseiek irányítója. Rangnick Ralph Hasenhüttlt váltja az edzői székben, aki május közepén, közös megegyezéssel elhagyja a Leipzig csapatát.

A Dardai Pál vezette Hertha BSC szeptember 29-én hazai pályán áll fel a müncheniek ellen.

Izgalmakban teli Bundesliga áll előttünk, kedves szurkolók. Utazzanak velünk, izguljuk végig együtt a meccseket élőben!

 

Bayern München- Augsburg, Időpont: szeptember 25.

Hertha Berlin- Bayern München, Időpont: szeptember 29.

Borussia Dortmund- Bayern München, Időpont: november 11.

Bayern München- Nürnberg, Időpont: december 8.