BL sorsolás: Guardiola és Haaland visszatér Németországba

Olvasási idő: 2 perc

Ma kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, ahol izgalmas mérkőzések várnak ránk. Pep Guardiola visszatér korábbi sikereinek helyszínére, hiszen a Manchester City a Bayern Münchennel néz majd szembe az elődöntőbe jutásért. Az is kiderült, hogy egy olasz klub mindenképp bejuthat a májusi döntőbe.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

Visszatekintés a nyolcaddöntőkre

A Bajnokok Ligája idei szezonjának nyolcaddöntői számos izgalmas mérkőzést hoztak. 17 év után ismét 3 olasz csapat jutott be a legjobb 8 közé, melyek közül az Eintracht Frankfurtot 5-0-ás összesítéssel legyőző Napolira lesz érdemes leginkább odafigyelni. Jó formában van a Manchester City is, amely kedden 7-0-ás vereséget mért az RB Leipzigre, Erling Haaland pedig 5 gólt lőtt, amivel beállította Lionel Messi és Luiz Adriano rekordját. Ami a vb-győztes argentint és a PSG-t illeti, nem sikerült revansot venni a Bayern Münchenen a 2020-as BL-döntőért, így a párizsiak idén is idő előtt távoztak a legrangosabb európai kupasorozatból.

Guardiola volt csapata ellen, olasz házi rangadó a negyeddöntőben

A legnagyobb figyelem egyértelműen a Manchester City – Bayern München mérkőzésre fog hárulni, hiszen Pep Guaridola első ízben lép pályára a BL-ben volt csapata ellen. A két klub eddig 6 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, s eddig egyetlen döntetlen sem született: a City és a Bayern is 3-3 alkalommal nyert. A mérkőzés akár előrehozott döntőnek is tekinthető, s a győztes a Real Madrid-Chelsea párharc továbbjutójával küzdhet majd meg a döntőbe jutásért.

A negyeddöntőben lesz egy olasz házi rangadó is, ugyanis az AC Milan a Napolival néz majd szembe, a továbbjutó pedig az Inter – Benfica mérkőzés győztesével nézhet farkasszemet. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha minden úgy alakul, akkor 2017 után újra lesz egy olasz csapat a BL döntőjében, amelyet idén Isztambulban rendeznek.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolásakor végül a következő párosítások alakultak ki:

Real Madrid – Chelsea

Inter – Benfica

Manchester City – Bayern

AC Milan – Napoli

A negyeddöntőkre a következő hónapban kerül majd sor. Az első mérkőzéseket április 11-én és 12-én, míg a visszavágókat április 18-án és 19-én rendezik.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolásakor végül a következő párosítások alakultak ki:

AC Milan – Napoli / Inter – Benfica

Real Madrid – Chelsea / Manchester City – Bayern

Az elkövetkező napokban azon leszünk, hogy minél több utazási és belépőjegyes ajánlattal jelentkezzünk nektek.

UTAZÁSI ÉS BELÉPŐJEGYES AJÁNLATAINK BAJNOKOK LIGÁJA MÉRKŐZÉSEKRE