Bécs, szépség a Dunán

Mindenki tudja, hogy mit érdemes Bécsben karácsony környékén csinálni. De mit érdemes esetleg júniusban, júliusban? Ha Ön szereti az utánozhatatlan gyönyört, akkor nagyon egyzerű a válasz.

Szépség, klasszicizmus, konzervativizmus és a császár. Ez mind Bécshez tartozik. Utazzanak velünk és élvezzék az összes bécsi gyönyört, pazar söröket, kolbászokat, kirántotthúst sok sok más érdekességet.

A Habsburgok fölvirúló nemzetsége, miután erőhöz és tekintélyhez jutott, uralma alatt egyre növekedő földterületet egyesített, mely később hatalmas birodalommá nőtte ki magát. Ennek Bécs is komoyl része volt.

Cszászár palota – Hofburg. Ha Önt érdekli, hogyan is éltek régen a híres Habsburgok, ezt a helyet nem hagyhassák ki, az tuti. Elegáns, pompás és egyben nagyon célszerű és ügyes. Ez mind igaz a Hofburg palotáról.

A komoly művészi ízléssel bíró özvegy gyönyörűen kiépített kertet hozatott itt létre, 1642-re egy díszkastély is épült, és a birtok életében először a Schönbrunn elnevezést- A palota több száz szobája közül császári család apartmanjai a kastély leglátványosabb helyiségei.Nem szabad azonban elfeledkeznünk a gótikus István katedrálisról sem, ami több mint 137 méter magas.

Egy bizonyíték arról, hogy Bécs nem csak a templomokról szól, a Práter. 250 atrakcióval teli vidámpark, melybe a Riesnradot is megtaláljuk, ami 1897-ben avatták.

Tiergarten Schönbrunn és a Planetarium – itt folytatnánk. Allítólag a legöregebb álatkert a bécsi, és itt akár egy pandát is találhatunk. A Planetarium pedig a legmodernebbek közé tartozik.

A legendás Wiener schnitzelt nem szabad kihagyni, dezertnek pedig jöhet majd a Mozart kugeln. Egy érdekesség – Bécsben a Mozart kugeln egy igazi finomság, nem olyan, mint amit a boltban találnak othon. A PEZ cukorkákat és biztosan ajánljuk, hogy vásároljanak egy csomagolást emblékbe.