Bajorország szívében sok más látnivalót is találni a focin kívül!

Találkozik egy Német, Angol, Olasz, Spanyol és egy Magyar Münchenben. Így nem kezdődik egy vicc sem hanem egy a sok történetből a nyári Audi kupáról.

Németország gyöngye pár napra átváltozik a foci Mekkájává ahol négy szupercsapat bemutatja tudományát!

Ráadásul nem amerikai fociról van szó ahol a mérkőzést külömbőző reklám szünetekkel együtt 7 órát játszák. Münchenben a sok jó focin kívül lessz bőven idő: látni, kóstolni és megélni sokmindent.

olympijsky areal mnichov

München Németország harmadik legnagyobb városa. Csak a főváros Berlin és a kikötőváros Hamburg előzi meg. Bajorország központja az Isar folyó mentén terül el, de erről idáig még biztos nem hallottak.

Amiről többet beszélnek Münchennel kapcsolatban az az életszínvonal. München az építészet, a tudomány, az inováció, a bankok és a turizmus központja. Ki nem szeretne itt élni?

Számoljuk hozzá a kiválló focicsapatot és nincs mit csodálkoznunk, hogy a nagy sztárok ritkán hagyják el a Bayor nagyvárost.

audicup-allianz-nahlad

A város gyöngyei

Minden nagy városban a turisták a központban találkoznak. Ebben az esetben a Marienplatzról beszéllünk. Itt található az új és a régi városháza is.

mnichov-panorama

A főtéren három kapu található. Isrator, SendlingerTor és Karlstor, melyek a Stachus (Karlsplatz) térhez vezetnek. Ez a megnevezés a müncheni lakosok nem hivatalos elnevezése. Még a metró állomás is Stachus néven ismert.

Stachus-München

A leghíresebb épület a városban egyértelműen a Frauenkirche azaz Miasszonyunk-templom.

Frauenkirche mnichov

A templom a város szimbóluma. A két 99 méteres toronyból meggyőződhetnek München szépségéről. A leghíresebb templomon kívül meglátogathatják a Szent-Mihály templomot (Michaelskirche) vagy a Szent Kajetán templomot (Theatinerkirche).

A város központját a külvárossal 4 fő utca köti össze. Ha például a híres Königsplatzot keresik akkor a Briennerstrassen kell elindulni. A közelben található az úgynevezett Kunstareal – múzeumok és galériák negyede.

 

csm_kunstareal_juergen_reichmann_2_2cd3e3754d

A maradék három utcát (Ludwigstrasse, Maximilianstrasse és Prinzregentenstrasse) is érdemes meglátogatni. Itt található a Diadal Ív, a Bayor Nemzeti Színház, Parlament és a Nemzeti Múzum is.

A kultúrán kívül

München és a BMW. Ezt a kapcsolatot mindenki ismeri, de érdemes egyszer megélni. Ha az öregebb – veterán autók érdeklik akkor érdemes a BMW Múzumba ellátogatni, ha pedig a jövő akkor a BMW Világ a megfelelő választás.

A nagy európai városok odafigyelnek a lakosok kikapcsolódási lehetőségeire is. Ezért találhatók nagy parkok a metropoliszokban. A legnagyobb müncheni park az Angol Park, mely nagyobb mint a Central Park New Yorkban.

lhm-e-garten-panorama

Ha az egészet át szeretné sétálni érdemes kora reggel elindulni. Itt minden megtalálható. Óriási építményektől egész a strandig. Kiválló pihenés a mérkőzések előtt!:)

banner_83971

Mindennapi kenyerünk

Finom sör és ízletes Kolbászok. A németek ráadásul 200 éve törvénybe igtatták, hogy nyilvános helyeken lehessen sört fogyasztani és azóta 180 sörkert (biergarten) alakult ki a városban.

viktualmarket beer garden

180.000 szomjas turistát tudnak ellátni egyszerre. A legjobbak közé tartoznak: Augustiner Keller, Chinesicher Turn, Hacker-Pschorr Brauhaus, vagy a Hofbraukeller. A legtöbjük a belvároshoz közel van.

Ebédre Münchenben sértés Hawai pizzát rendelni. A Németeknek megvannak a sajátságos ízeik és hamar meg lehet őket szokni. Például sörperec (Bagel) fehér kolbásszal.

bayern-braunschweig-166_2673 bayern-braunschweig-166_2685

Ez nem előétel. A sörperecek akkorák mint egy felnőtt férfi keze. A Németek imádják a savanyú káposztát, almás rétest, és az óriási Germknödelt.

München tárt karokkal várja Önöket!!!

audicup fajnovy hotdog

Az összes ajánlatunkat az Audi kupára Itt megtalálják.