Az olasz bajnokságban izgalmas csata várható a dobogós helyekért

Olvasási idő: 4 perc

Szerző: Ollé Tamás

Az olasz bajnokság éveken át veszített vonzerejéből, aminek egyik fő oka az volt, hogy gyakorlatilag már a szezon kezdete előtt oda lehetett adni a Juventusnak a bajnoki címet. A torinói „Öreg Hölgy” uralma azonban már a múlté, s bár most a Napoli emelkedik a többiek fölé, az elmúlt két szezonhoz hasonlóan idén is izgalmas csatát láthatunk a Serie A-ban.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A nápolyiak történelmet írhatnak

Jelenleg az SSC Napoli az olasz bajnoki cím legfőbb esélyese. Talán meglepő lehet, de a Partenopei eddigi története során mindössze kétszer nyerte meg a Serie A-t, legutóbb az 1989/1990-es szezonban. Mindkét bajnoki sikerben oroszlánrészt vállalt a klub egykori ikonja, Diego Maradona, akinek nevét a Napoli stadionja 2020 decemberében vette fel.  S bár a legutóbbi siker óta eltelt több, mint 30 év, a nápolyiaknak az idei szezonban mindenük megvan ahhoz, hogy a bajnoki trófeát ismét az Appennini-félsziget déli részére vigyék.

Ez azonban nem lesz könnyű, s a jelenleg 12 pontos előnyük ellenére sem dőlhetnek hátra. A katari világbajnokság kétfelé szakította a bajnoki versenyfutást, a folytatást illetően pedig kérdéses volt, hogy a nápolyiak képesek lesznek-e ugyanazt a formát mutatni, amit a szezon első felében. A 16. fordulóban aztán a Napoli elszenvedte szezonbéli első vereségét, s úgy tűnt, ezzel akár szorosabbá is válhat a bajnoki versenyfutás. A következő három mérkőzésen viszont újra meggyőző teljesítményt nyújtottak.

forrás: sscnapoli.it

Kihívók ugyanis szép számmal akadnak és akadtak. Az egyik a trónra visszavágyódó Juventus volt, ám a torinói „Öreg Hölgyet” nemrég súlyosan megbüntették, a klub által elkövetett pénzügyi visszaélések miatt. A Juventustól levontak 15 pontot, ami jócskán átrendezte a bajnoki címért való küzdelmet. Az olyan vetélytársak pedig, mint az AC Milan és az Inter csak örülhettek a pontlevonásnak. A Rossoneri érthető módon szeretné megvédeni bajnoki címét, míg a 2021-es bajnok Nerazzuri szeretné visszavenni városi riválisától a bajnoki elsőséget.

Kiélezett harc, úgy, mint régen

A Serie A-t gyakran jellemzik lassú, fizikailag kevésbé megterhelő bajnokságként, szemben péládul a Premier League-gel, a Bundesligával vagy a La Ligával. Az olasz bajnokságban ráadásul jóval több a taktikázás, amely a játék szempontjából izgalmasan hangzik, ám a lelátókon és a televíziók képernyői előtt ülve ez nem mindig csábító a nézők számára. Ha viszont ízig-vérig futballrajongó vagy, akkor érdemes követned Serie-A idei szezonját, amely minden, csak nem unalmas!

forrás: pandaily.com

A milánói klubok botladozása, valamint a Juventus pontlevonása miatt egyre inkább úgy tűnik, hogy ezt a bajnoki címet már csak a Napoli veszítheti el. Ám még így is rengeteg izgalmat tartogat a Serie A idei szezonja, hiszen a cikk írásának pillanatában a 2. és a 6. helyezett közt mindössze 3 pont a különbség. A három, Bajnokok Ligája indulást érő helyekért óriási csata van kibontakozóban. A milánói klubokat ugyanis utolérte a két római alakulat, az AS Roma és az SS Lazio, nem beszélve az újfent lendületbe kerülő Atalantáról.

Az elmúlt fordulók megmutatták, hogy a papírforma mit sem számít, s valahol ebben rejlik a Serie A varázsa is, amely bármikor képes meglepetést okozni. Pontlevonása ellenére a Juventus még odaérhet az Európa-liga vagy az Európai Konferencia Liga-indulást érő helyekre, ám ebbe minden bizonnyal az Udinesének, az Empolinak, a Torinónak és a Fiorentinának is lesz némi beleszólása.

UTAZÁSI ÉS BELÉPŐJEGYES AJÁNLATAINK SERIE A MÉRKŐZÉSEKRE