Az Eb-győztes ellen folytathatják sorozatukat Szoboszlaiék

Olvasási idő: 3 perc

Szerző: Elek Zoltán

Különleges mérkőzésre kerül sor holnap Cesenában, ahol az Európa-bajnok Olaszország ellen folytathatja jó szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. Tétmérkőzést utoljára 21 éve játszott a két válogatott, akkor 1:0-ra az olaszok győztek. Számunkra bizonyára a legkedvesebb emlék a 2007-es budapesti barátságos találkozó, amikor 3:1-re legyőztük a többek között Aranylabdás Fabio Cannavaroval pályára lépő, 2006-ban világbajnokságot nyerő „Squadra Azzurrat”.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg a futball világából.
Facebook és Instagram

Chiellini elbúcsúzott a válogatottól

A Nemzetek Ligája A-divíziójának első fordulója után mindkét válogatott veretlen, de míg Szoboszlai Dominikék egy Anglia elleni győzelemmel, Donnarummaék csak egy németek elleni döntetlennel kezdtek szombaton. Az Európa-bajnokságot nyert csapathoz képest egy nagyon komoly változás van az olaszok keretében, Giorgio Chiellini, a védelem oszlopa, a csapat vezére ugyanis az argentinok elleni interkontinentális szuperkupa-mérkőzésen (Finalissima) elköszönt a nemzeti csapattól. A búcsú keserédesre sikerült, Argentína esélyt nem adva 3:0 arányban hódította el a trófeát. Hosszabb távon viszont nem ez lesz az egyetlen jelentős változás a tavaly nyáron kontinensbajnoki-aranyat szerző olaszoknál.

Kép

forrás: Nemzetek Ligája twitter oldala

A Nemzetek Ligája mérkőzései alatt kell felépíteni az új olasz válogatott magját

Egyelőre nem tudni, Roberto Mancini szövetségi kapitány milyen felállításban küldi pályára játékosait Gulácsiék ellen. Az Argentína elleni találkozóhoz képest az 57 éves szakember 10 helyen változtatott a kezdőcsapaton és számos fiatalnak lehetőséget adott a németek ellen. Ennek függvényében kisebb bravúrként könyvelhető el a Neuer, Rüdiger, Kimmich, Gnabry, Müller, Werner fémjelezte német válogatott elleni pontszerzés.

Miután az olaszok nem jutottak ki az idei katari világbajnokságra, Mancini új csapat építésébe kezdett. A játékosok megismerésére és teljesítményük felmérése pedig remek lehetőség kínálkozik a számukra sokkal kisebb téttel bíró Nemzetek Ligájában. „Nem lehet tőlük elvárni, hogy egy mérkőzésen eldöntsék Olaszország jövőjének a sorsát” – mondta a hazai NL-nyitány után a szövetségi kapitány, akinek elmondása szerint elsősorban a támadósor összeállítása okoz komoly fejtörést.

Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „IMARCO 16 22”

forrás: Nazionale Italiana di Calcio Facebook oldala

Találkozik a két régi csapattárs

A meccs pikantériája, hogy a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi és Roberto Mancini 1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben. A szakemberek egyelőre még nem beszéltek egymással, de Rossi hozzátette, hogy egyébként is érzelemdús mérkőzésre számít honfitársai ellen Olaszországban.

Kép

forrás: Old School Panini twitter oldala

A Cesenában rendezendő találkozó kedd este 20:45-kor kezdődik, a játékvezető a svájci Sandro Schärer lesz.

Vásárolj magyar ajándéktárgyakat Fanshopunkban! Használd a Magyar20 kedvezménykódot 20% kedvezményért. Az ajánlat június 11-ig érvényes.

Az olasz válogatott kerete:

Kapusok: Alessio Cragno (Cagliari), Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Genoa)

Védők: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Internazionale), Cristiano Biraghi (Fiorentina), Leonardo Bonucci (Juventus), Davide Calabria (Milan), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Internazionale), Emerson Palmieri (Olympique Lyon), Alessandro Florenzi (Milan), Manuel Lazzari (Lazio), Luiz Felipe (Lazio), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (Roma)

Középpályások: Nicolo Barella (Internazionale), Bryan Cristante (Roma), Davide Frattesi (Sassuolo), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Juventus), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Sandro Tonali (Milan), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

Támadók: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Gianluca Caprari (Hellas Verona), Lorenzo Insigne (Napoli), Moise Kean (Juventus), Andrea Pinamonti (Empoli), Matteo Politano (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo), Gianluca Scamacca (Sassuolo), Mattia Zaccagni (Lazio), Nicolo Zaniolo (Roma)

Ha szeretnél a következő szezonban velünk utazni, esetleg valakit meglepni, ajánljuk egyedi utalványunkat focirajongóknak!

FociTour – szeretem a focit