Antonio Conte sikereinek titkai. Végre nyer trófeát a Tottenham?

Olvasási idő: 3 perc

A Tottenham Hotspur november elején nevezte ki Nuno Espírito Santo helyére a négyszeres olasz és egyszeres angol-bajnok vezetőedzőt, Antonio Contét. Cikkünkben utánajártunk, mi lehet a Juventusszal háromszor, az Interrel és a Chelseavel egyszer-egyszer csúcsra érő edző titka.

Játékosként csak a Lecce és a Juventus mezét öltötte magára az egykori középpályás, aki nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, olasz bajnokságot és kupát és UEFA Szuperkupát is. Az olasz válogatottban 20-szor pályára lépő futballista pályafutása lezárása után is a sikerek felé vette az irányt, de immár a kispadon.

Conte.edző.Juve

Meglepő távozás Milánóból

Az extravagáns olasz utolsó állomáshelye Milánó volt, ahol 11 év után nyert bajnoki címet az Interrel. Ezek után némileg meglepő módon távozott a bajnokcsapattól. Ennek oka az volt, hogy nem értett egyet a vezetőség terveivel.

A kék-feketék eladták két legjobbjukat, Lukakut (Chelsea) és Hakimit (PSG) és a járvány miatt inkább a bevételek növelésére fókuszáltak a keret megerősítése helyett.

A szókimondó Conte ellenben szeret a legnagyobb célokért küzdeni és a lehető legjobb csapattal dolgozni. Ehhez partnerekre van szüksége minden téren.

További érdekességek és nyereményjátékok a foci világából a Facebook oldalunkon: @FociTour.hu

Végre nyer trófeát a Tottenham?

Az 52 éves leccei szakember kinevezésekor már 5 000 nap telt el a Spurs utolsó sikere óta. A 2007/2008-as szezonban egy Ligakupa-győzelem volt a csúcs.

A mindössze kétszeres bajnok csapatnál a télen akár 150 millió fontot is hajlandóak lennének elkölteni, hogy megerősítsék azt a keretet, melynek legnagyobb sztárja kétségkívül Harry Kane. Az elsődleges feladat az ő megtartása lesz. De lehet-e csupán egy vezérrel bajnoki címet nyerni Angliában?

Conte.edző.Chelsea

A taktika adott

Az olasz edző már nem egyszer bizonyította, hogy képes összerakni a győztes taktikát. Ráadásul ezt már a Premier League-ben is megvalósította.

A játék a vezetése alatt nem minden esetben közönségszórakoztató, de annál inkább hatékony. Csapatait általában a stabil védekezés a kevés kapott gól, valamint a nem túl kreatív játék jellemzi.

Ehhez három belső védőre van szüksége, hiszen leginkább 3-5-2-ben, esetleg 3-4-2-1-ben küldi pályára csapatát.

Korábban a Juventusnál és az olasz válogatottnál voltak négyvédős játékrendszerei is, de az utóbbi években erre már nem volt példa.

A Tottenham keretében több posztra is könnyű megtalálni az ideális játékost, de a keret mélysége és helyenként minősége egyelőre biztosan nem elég arra, hogy megelőzzék a Chelsea, Liverpool, Manchester City hármast.

Sőt, a Manchester United, az Arsenal vagy a West Ham is előttük van még. Ebben szezonban tehát az elsődleges cél, hogy meglegyen az európai kupaindulás, és lehetőleg a Bajnokok Ligája, hogy anyagilag is jól járjon a klub.

Conte.Lukaku

Extrák

A sikerhez szükség van az extrákra a játékosok részéről is, de egy-egy váratlan húzással az edző is képes erre. Gondolhatunk itt egy-egy különleges taktikai elemre, vagy a futballisták egy megszokottól eltérő pozícióhoz szoktatására is.

Conte viszont első különlegességeit a csapat éttermébe hozta be. Levette az étlapról a pizzát, a ketchupot, a majonézt, a további magas cukortartalmú szószokat, a bő zsírban sült ételeket és a szénsavas üdítőitalokat is.

Arra, hogy ez valóban működik, a legjobb példa az Interben kiviruló Romelu Lukaku, aki nem egy interjúban mondta már el, hogy a táplálkozása megváltoztatása után olyan erőben érezte magát, mint még korábban soha. Cristiano Ronaldo „igyatok inkább vizet” mondatáról pedig ne is beszéljünk…

A következő másfél évben (eddig szól jelenleg Conte szerződése) biztosan érdemes lesz figyelni a Tottenham eredményeire és megnézni, képes-e a csodára az olasz menedzser.

AZ ÖSSZES TOTTENHAM AJÁNLATUNK

Összeállította: Elek Zoltán