A Real Madrid bemutatta az új Santiago Bernabéut: A látványos stadion több mint félmilliárdba került

Olvasási idő: 3 perc

A Real Madrid befejezte a Santiago Bernabéu stadion felújítását, amely az elmúlt években zajlott, és több mint 575 millió euróba került a klubnak. A pompás sportlétesítmény a legszigorúbb feltételeknek is megfelel, és akár 85 ezer szurkoló befogadására képes.

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

A Királyi Gárda új korszaka

A Real Madrid lenyűgöző drónfelvételeken mutatta be a Santiago Bernabéu stadion felújítási munkálatait, melyeket a klub a közösségi oldalain is közzétett (az alábbi videóban ezeket megtekintheti). Az ambiciózus felújítás 2019-ben kezdődött, fő célja pedig az volt, hogy az ikonikus stadion megfeleljen a modern kor elvárásainak. A “Habfehérek” a munkálatok nagyrészét a koronavírus-járvány idején végezték, kihasználva azt a tényt, hogy ezen időszakban a szurkolók a mérkőzéseket korlátozott számban látogathatták, illetve, hogy a járvány idején a sportversenyeket Spanyolországban felfüggesztették.

Bár a folyamat kicsit elhúzódott, a stadion a szezon első hazai mérkőzésén szeptemberben, a Getafe elleni, 2:1-es győzelemmel debütált, már az új tetőszerkezettel és gyeppel. A találkozó előtt a Real Madrid egy videót osztott meg, amelyen drónfelvételek láthatók a stadionon kívül és belül egyaránt. Figyelemre méltó főképp az új tetőrész, valamint a legmagasabb szinten a stadiont körülvevő terasz. A mérkőzésre kilátogató szurkolóknak a legmodernebb színvonalú vendéglátást biztosítják.

Futurisztikus megjelenés és modern elemek

A stadion futurisztikus építészeti stílusával a modern korba helyezi a Királyi Gárda ikonikus otthonát. Az ambiciózus kezdeti elképzelések szerint a stadiont 2022-re szerették volna átadni, azonban ez nem jött össze, így a Florentino Pérez klubelnök által felügyelt építési munkálatokat idén nyárig kiterjesztették. Az elmúlt év során a spanyol óriás szerződést kötött a Legends és a Sixth Street befektetési vállalatokkal, 20 évre átadva a stadion üzemeltetési jogát, és ezzel több mint 320 millió eurós szponzori pénzt gyűjtöttek be.

Lenyűgöző, fantasztikus, modern

A jövőben a klub bevételének 70 százalékát kapja majd a stadionból, és a becslések szerint a stadion használatából származó anyagi haszon idővel körülbelül évi 150 millió euróval fog növekedni. 2023 júliusában jelentették be, hogy idén szeptemberben vagy októberben fejeződnek be az utolsó munkálatok, a hivatalos megnyitót pedig a spanyol bajnokság decemberi szünetére tervezik. Hozzá kell azonban tenni, hogy a stadion már működőképes, és az imént említett Getafe elleni párharc tulajdonképpen egy jelképes „keresztelő” volt.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője nem titkolta elégedettségét a felújítással kapcsolatban. „Látványos és modern, de a hangulat továbbra is fantasztikus. Úgy érzem, hogy a szurkolók most közelebb vannak egymáshoz, mint a múltban, ami még jobb atmoszférát teremt “– mondta, miután három pontot szereztek a Getafe ellen. A találkozó hőse az angol középpályás, Jude Bellingham volt, akit a Real Madrid a nyáron a Borussia Dortmund csapatától vásárolt több mint 100 millió euróért.

Utazási ajánlatainkat Real Madrid mérkőzésekre IDE kattintva találjátok meg