A La Liga sorsolása: Izgalmas mérkőzések ősszel, nagy dráma tavasszal

A spanyol bajnokság azért a világon a legjobb, mert a legjobbak lépnek itt pályára. Ilyen egyszerű. Igaz, hogy a Barca és a Real hosszú éveken keresztül uralják a bajnokságot, de a többi csapat minden évben bebizonyítja, hogy ők se vesznek el a két foci óriás mellett. A tavalyi évet leszámítva 4 szezonon keresztül a spanyolok diadalmaskodtak az európai kupa sorozatokban.

Pénzel minden egyszerűbben megy

Idén nem úgy néz ki, hogy Spanyolországba a Barca vagy a Madrid rekord összeget fizet ki valamelyik focistáért, de a 21-esek EB-jén legjobban teljesítő Dani Ceballos már a Madridba focizik. Hasollóan beszélhetünk Theo Hernándezról, aki egyaránt a madridi csapat játékosa lett.

Morata, James Rodriguéz és Danilo elhagyták már a csapatot, de ez mind várható volt. Morata a Chelsea új játékosa lett, Jamest a Bayernnek kölcsönözte a Real, és Danilo Guardiola után költözött Manchesterbe.

Még mindig lehetséges az is, hogy Mbappé lesz a nyár legnagyobb sztárja. BBC a gólok garanciája, és ami biztos az az, hogy december 10. az FC Sevilla ellen már nem lesz teketóriázás. Ott már mindenki top-formában lesz. Sikerül a Los Blancos csatárainak szétmarcangolni az andalúz együttest, vagy egy nagy meglepetés születik? Ha velünk utazik, akkor saját szemére láthassa ezt a hihetetlen show-műsort.

real madrid superchoreo hd santiago bernabeu

Az összes ajánlatot a Real Madrid mérkőzéseire megtalálja itt. 

A Barcelonának muszáj valamit tennie a csapatával. Tavaly nem igen sikerült a szezon, Dani Alves helyett nem igazolt a csapat senkit, és most Nélson Semedo érkezett, aki még fiatal és nem sok a tapasztalata.

Ami azonban a legfontosabb, az a középpálya. Azt, hogy Verrattival mi lesz, még senki sem tudja. A legrosszabb esetben még igazolható Paulinho, de az biztos, hogy Verrattit nem pótolhatja. E pillanatban a pozitívumok közé tartozik az, hogy Gerard Deulofeu minimum még egy évet a Blaugranas csapatával tölt. Sokat hallani (sajnos) arról, hogy Neymar a PSG-be igazol, no és akkor jöhetne szóba Dybala neve. Lehet, hogy a legközelebbi rangadón már Messi, Suárez és Dybala lépnek pályára Bale, Ronaldo és Mbappé ellen.

El Classicók decemberben és májusban. Az első derbit a Bernabéu stadionon játszák Madridba, de az is lehet, hogy ez még át lesz téve mivel a sorsolás szerdára jött ki.

fc barcelona el clasico messi ramos

Mi a helyzet a konkurens csapatokkal?

Az most már biztos, hogy Griezmann marad az Atlético csapatával. A FIFA fél évre megtiltotta a Rojiblancosnak azt, hogy új játékost szerződtessen, de a madridi csapat ezt úgy oldotta meg Vitoloval, hogy egy fél évre kölcsönözte őt Las Palmas csapatának. Sőt most az is benne van a pakliban, hogy Diego Costa még hazatérhet. Ha Carrasco marad, akkor az Atleti ismét félelmetes lehet.

A Sevillát elhagyta Vitolo, de helyette érkezett Muriel, és a Spanyolországba visszatérő Nolito. Az andalúz csapat idén harcba szálhat a harmadik helyért, a novemberi mérkőzést a Camp Nou stadionban ezért nem szabad kihagyni.

Adan Januzaj a San Sebastiannál foltatya pályafutását. Eusebio és játékosai nagyon szép focit produkáltak a tavalyi szezonban is, most azonban bele kel nyugodniuk abba, hogy Esteban Granero nyáron az Espanyol játékosa lett.

A valenciai denevérek újra a csúcsra akarnak törni. A fantasztikus Diego Alves a nyáron ehagyta Spanyolországot, helyette a Juventus kapusa Neto érkezik. Ez a csapat megérdemli, hogy újra a  legjobbak közé tartozzon.

ivan rakitic barcelona roh

Az összes ajánlatot az FC Barcelona mérkőzéseire megtalálja itt.