A kakasok hamarosan váltani fognak

A Tottenham Hotspurs csapata zöldet kapott a 61 ezres stadion épitéséhez, amely ha 2018 ban elkészül, a legnagyobb klubstadion lesz Londonban. Jelenleg ilyen elsőbbséggel az Emirates Stadium dicsekedhet, melyen az Arsenal London játsza hazai mérkőzéseit /60432 ülőhely/. A minimális kapacitás emelés, az Arsenal stadionhoz viszonyítva nem véletlen. A Kakasok főnöke Daniel Levy a műépítésztől 60433 ülőhelyet követelt, tehát egy ülőhellyel többet, mint az Arsenalé. A végén kerek 61000 ben egyeztek meg.

Tottenham novy stadion 1A Tottenham új stadionja vizualizációja

A Kakasok új stadionja a jelenlegi White Hart Lane stadion közelében épül majd. A következő szezon már utolsó lesz a Harry Kane csapata számára a mostani stadionban. A 2017-18 as szezonban már a munkálatok miatt lehetlen lenne működésük. A Tottenham így a költözés előtt „kölcsön veszi“egy évre egy más londoni stadiont.

tottenham novy stadion 2

A Tottenham, még az építkezés elhatározása előtt megpróbált jogot nyerni a hazai mérkőzések lejátszására a londoni Olimpiai stadionban. A stadiont, mely 2012 ben épült a nyári játékokra, elég lett volna átalakítani a focimérkőzésekre. De a 2016-17 es szezonban már a West Ham United fogja uralni. Hasonlóan jutott az új stadionjához a Manchester City is. A 35 ezres Main Road arénát pótolta az új atlétikai stadion, mely 2002 ben épült a Commonwealth Játékokra. Elég volt átalakítani, 42 millió értékben. Az erdmény-az új 48 ezres aréna bérelva a várostól, amely a gazdag tulajdonosok érkezésével saját Etihad Stadiummá változott. Így a Tottenhamnak előnyösebb lett a saját stadion épitése.

Main Road 1

Etihad 1Jelenlegi Etihad Stadium

Az összköltséget az objektumra 400 millió angol fontra tervezik. Az említett Commenwealth Játékokra epült stadion épitése 112 millióba került. Ma,az inflációt beleszámitva a Citizens 234 millió angol fontért épitene ugyanilyen objektumot. Több mint duplájába kerülne ma az Emirates Stadium. Az akkori 390millió angol font értéke 2004 ből, ma 535 milliót érne. Ennél többe nem kerülne a Chelsea stadion átépítése sem. A 60 ezres kapacitású stadion összértéke nem szabadna, hogy meghaladja az 500 millió angol fontot.

Chelsea novy stadion 1Tervezett Chelsea stadion