7 nap Kaliforniában: hoki, kosármeccs, Grand Canyon és …

A napos Kaliforniába legalább egyszer az életben mindenkinek el kell látogatnia. Hosszan elnyúló homokos tengerpart, változatos természeti adottságok, számos kikapcsolódási lehetőség és a filmekből jól ismert helyszínek és városok. Mi mindent éltünk át hét nap alatt az USA nyugati partján? 

Kosárlabda és városnézés két keréken

Megérkezve Los Angelesbe a híres Venice Beach és a Santa Monica Beach el is feledteti velünk a tizenhárom órás repülőutat. Ideális hely a parton való pihenésre, napozásra és feltöltődésre. Aki szeret szörfözni, annak ez a part egy igazi Mekka. A világ szinte összes konyhájából ízelítőt kaphatunk szinte minden sarkon, nem kell keresni-kutatni az éttermeket és utcai ételárusokat. Szuper módja a város felfedezésének az elektromos roller, melyet 25 dollárért 3 órára ki tudunk kölcsönözni. Ajánljuk! Gyorsan és effektíven bejárhatjuk a kis utcákat, melyekre a hollywoodi filmekből és sorozatokból lehet emlékezni.

A kaliforniai kirándulásunkat egy NBA kosármeccsel indítottuk rögtön az első napon. LeBron James és a Lakers mindenképpen megér egy látogatást annak is, aki nem feltétlenül rajong a kosárlabdáért.

Hoki, csillogás, Vegas

A második napunkat Las Vegasnak szenteltük. Megnéztük a hoki lovagokat az új stadionban, ahol az atmoszféra teljesen magával ragadott bennünket. A Golden Knights szurkolók minden mérkőzésen a legjobb formájukat adják és Nevada egyértelműen a hokinak él.

Minden bizonnyal ismerősen cseng a hotel Bellagio, hiszen nem egy filmben láthattuk a híres épületet és az előtte található szökőkutat. Érdemes időt szentelni rá az este folyamán. Ha szeretné kipróbálni a szerencséjét, és miért ne tenné, ha már a kaszinók városában van, akkor irány a luxusban pompázó hotel.

Szeretne a tolvajok városával egy remek képet készíteni? Mielőtt elhagyná a várost, irány a domb, ahonnan az egész városra elképesztő a kilátás. Nem hiányozhat a fényképgyűjteményéből a szelfi a „Welcome to Fabulous Las Vegas“ táblával.

A következő pont, amelyhez ellátogattunk, a Hoover Dam volt.  A gigantikus gát, mely egész Las Vegast ivóvízzel látja el, hatalmas és lélegzetelállító hegyekkel van körbevéve. Ilyen kilátásban csak kevés helyen a világban lehet részünk.

A Hoover Dam után a Grand Canyont is kötelező megnézni. Az elérhető belépők közül mi a 65 dolláros csomagot javasoljuk, melyben étkezés is van- így a teljes nemzeti parkot tele bendővel járhatja körbe. Ha megspékelné a kirándulást egy adrenalin élménnyel, akkor ideális választás a helikopteres repülés. 145 dollárt fizettünk, de életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak.

Világhírű divatmárkák 

Divatos és minőségi ruhák terén Los Angelesben nincsen hiány, sőt, mindez sokkal kedvezőbb áron, mint otthon. 20 dollárért akár 5 rövidujjút is lehet vásárolni. A negyedik napon a gasztronómiai élvezeteknek is hódoltunk. A klasszikus burgeren kívül érdemes megkóstolni a mexikói konyhát, ahol akár 3 ember is bőségesen megebédel  20 dollárból.

Az este fénypontja az NHL mérkőzés volt a Staples Centerben, ami kirándulásunk apropója is egyben. Az amerikaiak a hokinak élnek, és ezalkalommal mi sem voltunk ez alól kivételek.

Universal Studios

Harry Potter, Simpsonék, Jurassic Park, Halálos iramban és számos más film díszletében találhatjuk magunkat itt az Universal Studiosban. Az egész napos program garantált, hiszen rengeteg attrakciót, show-műsort kínál a hely. Az egész park egyik fénypontja a stúdió túra, ami kb. 1 óra, ezalatt rengeteg helyen körbekalauzolnak bennünket, és filmes trükkökkel is megismerkedhetünk.

A kaliforniai kalandunkat a Griffith Obszervatóriumban zártuk. Fantasztikus kilátás van a városra és a Hollywood feliratra. Kihagyhatatlan.

Világhírű városnegyed

A hatodik napot Beverly Hillsben töltöttük, végigsétáltunk a Rodeo Drive-on, ahol minden híres divatmárka szerepelteti magát. Délután újabb NHL meccset volt szerencsénk átélni, ezalkalommal az Anaheimnek szurkolhattunk a jégen.

További tippünk: Használják ki a fennmaradó időt, és kölcsönözzenek ki motorkerékpárt, melyel felettébb felszabadító élmény a Santa Monica part felfedezése! 145 dollárba kóstál egy napra a kölcsönzés, de mindenképpen emlékezetes marad ez az adrenalin élmény.

Éljék át a világhírű jégkorong ligát élőben, fűszerezzék meg a kirándulást egy NBA mérkőzéssel, és élvezzék Kaliforniát a FociTourral! Várjuk Önt legközelebbi utazásunkra a Tripla NHL mérkőzésre Kaliforniába!